Vähähiilarinen illallinen isommallekin joukolle
Uunissa paahdetut kasvikset ja pihvit kermakastikkeessa
Sain pienestä kummipojasta apua, kun kokkailin saaristotalossa ruokaa isommalle porukalle. Poika on kiinnostunut kaikesta ruuanlaittoon ja ruokaan liittyvästä ja innostui kovasti pienistä kokkausvälineistä, jotka löysin Ikeasta. Parasta on tietysti, että ne ovat pienet versiot ihan oikeista isoista.
Vähähiilarinen, maukas, täyttävä ja helppo ruoka syntyy uunissa paahdetuista kasviksista ja pihveistä lermakastikkeessa silloinkin kun ruokailijoita on useita.
Ensin pilkotaan kasvikset. Kaikenlaiset käyvät, minulla oli punasipuleita, valkosipuleita, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, tomaatteja ja kevätsipulia varsineen. Pestyt ja pilkotut kasvikset (ei vielä tomaatteja) levitetään uunivuokaan ja päälle valutetaan oliiviöljyä, sekoitetaan se kaikkiin kasviksiin ja jauhetaan vielä myllystä suolaa ja pippuria. Paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia ja sitten lisätään tomaatit ja lisää öljyä. Kypsytetään uunissa vielä 10-15 min. kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä.
Pihvit tein possun ulkofileestä. Leikkasin sentin paksuiset pivut, nuijin me ohuemmiksi, hieroin pintaan oliiviöljyä ja maustoin suolalla, pippurilla ja kuvatulla chilillä. Paistoin molemmilta puolilta voin ja oliiviöljyn seoksessa. Kaadoin pihvien päälle kerman ja jätin hautumaan kunnes kasviksetkin kypsyivät.
Tämä on maukas ja kiva ruoka kylmäänkin syysiltaan ja maistuu yleensä kaikille. Kavissyöjä saa maukkaan aterian jättämällä pihvit pois. Ne voi korvata vaikka haluamallaan juustolla.
2 kg possun ulkofilettä
Voi vitsit kuulostaapa herkulliselta tämä 🙂
Hei Hanna, kiitos kommentista. Juu, tätä kannattaa kokeilla, hyvää ja helppoa ja onnistuu aina 🙂