Vähähiilarinen broilerikukkakaaligratiini vuohenjuustolla
Viimeksi kerroin ostavani hulluilta päiviltä aina muutamia vakioruokia, kuten valkoisia tankoparsoja.
Toinen vastaava hankinta oli taas iso vuohenjuustotanko. Vuohenjuusto on minusta ihana syys- ja talvimaku ja sopii moniin keittoihin, pataruokiin, kastikkeisiin ja salaatteihin. Nyt tein vuohenjuustosta, broilerista ja kukkakaalista gratiinin, joka sai perheeltä arvosanaksi täyden kympin.
Pilkoin kaksi reilua kukkakaalia, paistoin kananpalat öljyssä ja maustoin ne suolan lisäksi pippurisella ja paprikaisella mausteseoksella. Ladoin kanat ja kukkakaalit uunivuokaan. Niiden päälle asettelin reilusti vuohenjuustosiivuja. Sitten kaadoin päälle kermaa, juustoraastetta sekä vähän tuhdimman seoksen edellisen päivän maustetusta kermaviilistä, luonnonjogurtista ja tilkasta maitoa. Ripottelin pinnalle vielä juustoraastetta ja laitoin vuoan 40 minuutiksi uuniin.
Gratiinin kannattaa antaa vetäytyä noin 10 minuuttia ennen syömistä, ettei se jää liian nestemäiseksi. Lisukkeeksi sopii tuoresalaatti vihanneksista ja yrteistä.
Vähähiilarinen broilerikukkakaaligratiini, alle 20 g hh/annos
6 hengelle
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 isoa kukkakaalia
2 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa
(0,5 dl maustettua kermaviiliä, 0,5 dl maitoa ja 0,5 dl luonnonjogurttia sekoitettuna)
200g juustoraastetta
suolaa, pippuria, broilerin kanssa sopivaa mausteseosta tai paprikajauhetta
Paista broilerit pannulla oliiviöljyssä.
Mausta ne suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi ja lado palat suureen ja matalaan vuokaan.
Asettele niiden päälle broilerit ja vuohenjuusto ohuina suikaleina.
Kaada päälle kerma.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kaada kaiken päälle maitojogurttikermaviiliseos.
Paista 200 asteessa n. 40 min. Anna vetäytyä n. 10 min. ennen syömistä.