Helppoa VHH-arkiruokaa koko perheelle
Kesäkurkut ja -kurpitsat tarjoavat hyvän VHH-vaihtoehdon pastan tai perunan tilalle, kun halutaan lisuketta jauhelihakastikkeelle. Tämä on nopea ja hyvä arkiruoka.
Pienet kesäkurpitsat tai -kurkut halkaistaa pitkittäin. Suuret leikataan sentin paksuisiksi kiekoiksi. Pintoihin hierotaan oliiviöljyä ja jauhaistaan myllystä suolaa ja pippuria. Uuniin hetkeksi kypsymään. Samaan aikaan pannulla ruskistetaan sipulia, valkosipulia ja kypsenneään jauheliha ja pakastevihannekset. Seos kaadetaan kesäkurpitsoiden päälle ja pinnalle ripotellaan juustoraastetta. Sitten uuniin vielä hetkeksi.
Vähähiilarinen kesäkurpitsajahuhelihapaistos, alle 30 g hh (annos)
1 pieni kesäkurpitsa tai puolikas suuresta/henkilö
500 g jauhelihaa
2 sipulia
pari valkosipulin kynttä
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
pussi pakastevihanneksia
2 dl juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsat (tai -kurkut) ja hiero niiden sisäpintaan oliiviöljyä sekä myllystä suolaa ja pippuria. Laita 200 asteiseen uuniin pehmenemään. Kuullota oliiviöljyssä pannulla silputut sipulit ja valkosipulin kynnet ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska sekä pakastevihannekset ja kuumenna. Nosta kesäkurpitsat uunista ja asettele niiden päälle jauhelihaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja laita takaisin uuniin, kunnes juusto on hieman ruskistunut ja kesäkurpitsat aivan pehmeitä. Yhteensä paistoaika on n. 20 min.