Poro- tai härkärullat piparjuurituorejuustolla noutopöytään
Viimeksi postasin uuden vuoden pöytään ystävien kotiin viemistäni lohirullista täällä. Niiden seuraksi vein myös kylmäsavuhärkärullia. Itse asiassa yleensä olen tehnyt vastaavat rullat poron lihasta, mutta nyt se oli loppu leikkelehyllystä ja härkä toimi ihan yhtä hyvin.
Punaisen lihan seuraksi sopii ihanasti cantaloupemeloni tai vastaava, esim. hunajameloni.
Juomaksi mukaan lähti kylmä kuiva samppanja, mmmmm….
Resepti on helppo: poro tai härkäleikkeleet voidellaan piparjuurituorejuustolla ja rullataan pötköiksi ja meloni sitten halutun muotoisiksi siivuiksi tai kuutioiksi. Tämä on myös ihana ja ruokahalua herättävä alkupala. Silloin laitan jokaiselle ruokailijalle valmiiksi pikkulautaselle kolme pororullaa ja muutaman kuution tai pari siivua melonia.
Samppanja oli jo kesällä sukulaisten Ranskan Shampagnen maakunnasta maistelukierrokselta tuoma tuliaispullo, joka sopi hienosti juhlistamaan uuden vuoden iltaa.
Hyvää piparjuurituorejuustoa saa valmiina Cantadoulta tai vastaavanlaisen voi tehä itse raastamalla maun mukaan piparjuurta ja sekoittamalla se pehmeään maustamattomaan tuorejuustoon.
VHH-poro-tai härkärullat ja meloni, max 30 g hh/annos:
3-6 siivua kylmäsavustettua härän tai poron leikkelettä/henkilö
1 purkki Cantadun piparjuurituorejuustoa tai maustamatonta juustoa ja pieni pala piparjuurta raastettuna
1 cantaloupemeloni paloina viereen aseteltuna