Mäti on ihana VHH-juhlaherkku

Mäti kuuluu aina jouluaattoihimme ja usein myös uuteen vuoteen.  Yleensä jouluaattona aamulla meillä syödään puuron sijasta mätileivät ja niitä syödään vielä lounaallakin. Mäti otetaan jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana. Ennen syömistä siitä voi nostella nestettä pois pokkulusikalla. Usein sitä neuvotaan myös valuttamaan kahvin suodatinpussissa, mutta minusta se ei ole tarpeellista ja siinä menisi vai mätiä hukkaan. Mäti maustetaan suolalla ja pippurilla ja laitetaan tarjoiluastiaan. Omiin astioihinsa silputtu punasipuli, smetana, tillisilppu ja sitruunaviipaleet. Kaikkia asetellaan sitten pienelle paahdetulle leipäpalalle. 

VHH-mätileipä, max 10 g hh/annos:
puolikas paahdettu leipä
1 rkl smetanaa
1 rkl mätiä
punasipulia
tilliä
sitruunan viipale

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *