Kermainen parmesaanikana
Miehelläni on nykyään ilahduttava kyky kehitellä muutamasta raaka-aineista helppoja ja todella hyviä yhdistelmiä. Eilen hän ilahdutti tekemällä todella hyvän kanakastikkeen. Ensin hän kuullotti sipulit öljyssä, lisäsi desin vettä ja hieman soijaa. Seuraavaksi sipulit pois pannulta ja suikaloitujen kanafileiden kypsennys ja maustaminen suolalla ja pippurilla samassa pannusa. Sitten pannulle takaisin sipulit, 2 dl kermaa sekä pari reilua ruokalusikallista parmesaaniraastetta ja noin vartin haudutus. Parmesaani taisi olla tämän ruuan ihanuus, sillä lopputulos suli suuhun.
VHH-annoksiin tein lisukkeeksi tuoresalaatin, jossa oli vihannesten lisäksi pähkinöitä, oliiveja ja aurajuustoa sekä pieni siivu tuoretta ananasta. Annos on taas hyvä esimerkki siitä, miten helposti mistä tahansa kastikkeesta saa vähähiilarisen ruuan syömällä sen vihannesten kanssa.
Kesällä mummolasta löytynyt kaikkein vanhin ja kulunein Arabian malja, kymmeniä vuosia puuron vispauksessa palvellut kaunotar, on meillä nykyisessä roolissaan paraatipaikalla suuren valkoisen joulutähden alla ruokapöydän päässä.
Vähähiilarinen kermainen kanakastike, alle 20 g hh/annos
neljälle:
4 reilua broilerin fiettä
3 isoa sipulia
2 dl kermaa
suolaa, pippuria, öljyä, soijaa
2 isoa rkl parmesaaniraastetta
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää desi vettä ja luraus soijaa.
Siirrä sipulit sivuun. Leikkaa kanafileet suikaleiksi ja paista öljyssä. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää pannulle sipulit, kerma ja parmesaaniraaste ja anna hautua hiljalleen vartti. Tarjoa haluamiesi tuoreiden tai kypsytettyjen kasvisten kanssa. Esim. höyrytetty kukkakaali sopisi varmasti.