Juustoinen jauhelihawokki

Jauhelihaa löytyy useimmsta keitiöistä ainakin satunnaisesti. Se on neutraali, edullinen ja helposti saatava vaihtoehto kiireisellä kauppareissulla. Jauhelihaa voi käyttää monella tavalla ja uusia variaatioita voi luoda sen mukaan, mitä aineita on saatavilla. Eilen oli tullossa monta nälkäistä suuta samaan aikaan kotiin, joten otin käyttöön suuren wokkipannun. 
Aineksiksi löytyi jauhelihan lisäksi sekalainen joukko värikkäitä juureksia ja  vihanneksia sekä täyteläistä fetatyyppistä juustoa, jota jääkapiissa on edelleen isossa tangossa, josta postasinkin jo täällä.

Kypsytin ensin pannulla valkosipulin kynnet ja sipulit, sitten kaadoin sekaan paistinpannulla ruskistamani ja maustamani jauhelihan sekä esihöyrytetyt kasvikset. Lpuksi päälle reiluina lohkareina fetaa ja iloinen sekamelska olikin vamis, kun feta alkoi sulaa.

Makoisa ruoka oli helpointa syödä lusikalla suurista savikulhoista ja annosten päälle ripottelin vielä reilusti parmesaaniraastetta. Nälkä on paras kokki ja iloinen ruokapöytään juuri sopivasti saapunut joukko antoikin hyvän palautteen tälle muhevalle sekamelskawokille. 
VHH-feta-jauhelihawokki, max 20 g hh/annos:
700 g jauhelihaa, öljyä, suolaa, pippuria, chilijauhetta
2 valkosipulin kynttä, 2 sipulia 
kukkakaalia, porkkanaa, paprikaa, parsaa paloina
1 purkki Mutti- tomaattimurskaa 
Fetajuustoa reilusti
Parmesaania raasteena tai muruina
Kuullota wokkipannulla öljyssä valkosipulin kynnet ja sipulit silputtuina. Ruskista jauheliha paistinpannussa ja kaada wokkiin. Jos käytät suuria juurespaloja tai pakastettuja kasviksia, pehmennä niitä ensin kiehauttamalla tai höyryttämällä ja lisää sitten pannuun. Lisää wokkiin lopuksi suurehkoina lohkoina Fetaa. Wokki on valmis, kun juusto on lämmintä ja pehmeää. Ripottele lopuksi pannulle tai lautasille annosten päälle parmesaaniraastetta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *