Ihana mutakakku bataatista
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Terveellisille herkuille ja leivonnaisille on aina tarve. Nyt varsinkin leipomiselle näyttäisi olevan monella enemmän aikaa kuin koskaan ennen. Moni on valittanut kuitenkin karanteenimässäilystä. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä vehnäjauhoille ja sokerille löytyy lukematon määrä ihan super hyviä vaihtoehtoja – mausta tinkimättä.
Minulla on jo pidempään ollut mielessä leipoa bataatista, ja nyt ensimmäisenä kokeiluun pääsi ihana mutakakku. Todellakin jatkoon! Todella herkullinen ja täyteläinen mutakakku syntyi helposti ja raaka-aineiden puolesta se käy vaikka terveelliseksi ja ravitsevaksi aamupalaksi.
Taikinan pääraaka-aine on kypsennetyt bataatit. Kypsensin ne uunissa ennen kokkaamista, mutta hommaa nopeuttaa huomattavasti, jos bataatit kypsentää etukäteen. Ne voi heittää puolikkaina uuniin esimerkiksi edellisen illan päivällisen kanssa ja jättää yöksi jääkaappiin, jolloin ne ovat heti käyttövalmiina mutakakun leivontaan.
Paljon lisää ihania reseptejä Härkäpapugranolasta sekä Härkiksestä® ja Beanitistä® löydät täältä!
Ihana mutakakku bataatista
Ainekset (6 annosta)
- 2,5
- Kypsää bataattia
- 2 dl
- Härkäpapugranolaa jauhettuna
- 1,1/4 dl
- Raakakaakaojauhetta
- 1/4 tl
- Leivinsoodaa
- 1 tl
- Leivinjauhetta
- 2,5 rkl
- Kylmäpuristettua kookosöljyä
- Steviaa (Laita hyppysellinen ja maista - lisää tarvittaessa.)
- 1,5 tl
- Kanelia
- Vaniljauutetta (Muutama tippa)
- 50 g
- Tummaa suklaata
Tee näin:
- Kypsennä bataatit uunissa puoliksi leikattuina 180 asteessa kunnes ne ovat pehmeitä (n. 25-30 minuuttia). Voit myös kypsentää bataatit valmiiksi esim. edellisen illan päivällisen kanssa ja säilöä jääkaapissa yön yli.
- Sekoita kulhossa raakakaakaojauhe, leivinsooda, leivinjauhe, stevia ja kaneli.
- Soseuta bataatti.
- Sulata kookosöljy kattilassa ja sekoita soseutetun bataatin joukkoon.
- Lisää bataatin ja kookosöljyn sekaan jauheseos.
- Jauha Härkäpapugranola esimerkiksi blenderissä tasaiseksi jauhoksi ja sekoita muiden aineiden joukkoon.
- Mausta taikina vanilja-aromilla.
- Maista ja lisää steviaa tarvittaessa.
- Lisää taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 35-40 minuuttia.
- Leikkaa veitsellä ohuiksi siivuiksi tai raasta raastimella tummaa suklaata. Ripottele ja painele suklaamuruja kuuman kakun pinnalle.
- Anna jäähtyä hetki ja nauti tuoreiden mansikoiden kanssa.