Ihana lisuke lihalle chilistä ja kaalista

Tästä päivästä tuli todellakin ensimmäinen kevätpäivä tänä vuonna. Jo aamulla ruokaupan kassalla iltapäivälehtien kannet esittelivät leskenlehtien kuvia. Päivällä aurinko paistoi pitkästä aikaa. Kiitos Putinille, jos annoit pilvien taas liikkua vapaasti Sotshin taivaalle ja mekin saimme vuorostamme vähän sinistä taivasta 🙂 Iltapäivällä töissä puhelin kilahti iloisesti, kun ystävä ilmoitti, että ulkona on ihana kevät. Kiitos viestistä! Suhahdin saman tien kotiin, lenkkareihin ja auringosta ja lintujen laulusta nauttimaan.
Muitakin kevätlenkkeilijöitä tuli vastaan hymyissä suin ja tervehdimme iloisesti toisiamma. On niin huvittavaa, miten me suomalaiset osaamme todellakin nauttia kaikesta, mitä luonto meille talven jälkeen tarjoilee. Yhtäkkiä tekee mieli olla kollektiivisesti hyvällä tuulella ja huomioida vastaantulijoitakin ihan eri fiiliksellä.
Olen täällä blogissa aikaisemminkin esitellyt erilaisia kaalilisukkeita. Jos et pidä kaalipadasta, niin rohkaisen silti kokeilemaan näitä. Kevyesti paistettujen kaalilisukkeiden maku on lähempänä raakaa kaalia, vain miedompi, eikä siinä ole esim. haudutetun kaalipadan aromia, josta kaikki eivät piittaa.

Tämä kaalilisuke syntyi reiluksi pilkotuista keräkaalin paloista, jotka paistoin kevyesti oliiviöljyssä pieneksi pilkotun puolikkaan vahvan chilin ja yhden palastellun suippopaprikan kanssa. Päälle ripaus suolaa ja pippuria ja hieman lisää oliiviöljyä. Lisuke on valmis heti kun se on lämmin ja kaali hieman pehmennyt. Chili mietoutuu kaalin seurassa ja lämmittää sen mukavasti iman liikaa tulisuutta. Tämä lisuke sopii hyvin kalankin kanssa.

 

Mies oli tullut ajoissa kotiin ja teki pitkästä aikaa lihasuikalepadan. Siis niistä kaikista kaupoista läpinäkyvässä muovirasiassa edullisesti myytävistä possun suikalelihoista, joista helposti tulee aika sitkeitä ja juuri siksi ne eivät kai kovin suosittuja olekaan. Tähän ruokaan kannattaa varata kunnolla aikaa, koska suikaleet kypsyvät kyllä fantastisen pehmeiksi, varsinkin kun niille antaa reilusti aikaa ja vielä hauduttaa kermakastikkeessa.

 

VHH kermainen suikalelihakastike ja kaalilisuke, max 20 g hh/annos:
– 2 sipulia pilko ja ruskista voissa, lisää hieman vettä, joka imeytyessään sipuleihin pehmentää ne kuohkeiksi, nosta sitten pehmeät sipulit sivuun
– Possun suikalelihaa 2 pakettia, ruskista voissa ja lisää sekaan pehmeät sipulit
– Pippuria myllystä (ei suolaa)
– 2 dl kermaa ja reilu luraus soijaa kaada päälle ja hauduta sen jälkeen kasarissa liedellä pienellä lämpötilalla reilu tunti. Kokeile, että lihat ovat aivan pehmeitä.
 
– Puolikas kaalia
– Puolikas tuoretta chiliä
– Puolikas punaista paprikaa
Pilko kaikki pieniksi ja paista pannulla oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.
kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *