Raikas jauhoton ja sokeriton kakku kevään juhliin

*Yhteistyössä Valio*
Meillä on vietetty arjen keskellä juhlia tällä viikolla. Naisväki eli minä ja tytär olemme olleet synttärisankareita ja sekaan mahtui myös kihlajaispäivämme. Kivaa piristystä, pientä herkuttelua kukkia ja kauniita paketteja. Aika kiva maaliskuinen viikko 🙂 Tänään on tyttären synttäri ja naistenpäivä vielä tulossa. 
Kevään juhla-aiheeseen sopiikin hyvin tämä Valion Gefilus-kampanjaan kehittelemäni raikas ja terveellinen kakku. Koska käytin siinä myös piimää, nimesin sen Uudenajan piimäkakuksi. Eikös tällä hyydykeherkulla ole oikeus olla piimäkakku siinä missä perinteisillä kahvipöydän maustekakuillakin? Tässä ei ole jauhoja eikä sokeria, mutta senkin edestä väriä ja vitamiineja.

Koko kakku oikeastaan koostuu liivatteella hyydytetystä kermavaahdon, Gefilus-piimän ja Gefilus Mustikka-vadelmakeiton seoksesta.

Koristeiksi asettelin herkun pinnalle pakastemansikoita-, mustikoita, muutaman appelsiininsiivun, rypäleitä ja Stevia-minttusuklaata.

Itse en lisännyt piimä-mehukeittoseokseen makutusainetta, eikä se sitä minusta kaivannut. Kannattaa kuitenkin maistaa seos etukäteen ja maustaa tarpeen mukaan makeutusaineella, hunajalla tai sokerilla.

Koristelu voi tietenkin olla mitä tahansa tilaisuuteen liittyvää ja kakusta saa vielä kakkumaisemman lisäämällä liivatetta. Meillä tämä sai suuren suosion ja hävisi pöydästä paljon nopeammin kuin perinteiset kakut.
VHH Uudenajan piimäkakku, max 20 g hh/annos:
5 dl Valion Gefilus piimää
3 dl Valion Gefilus Mustikka-vadelma keittoa
2 dl vispikermaa
11 liivatelehteä hyydytettynä
makeutukseen maun mukaan hieman sokeria, Steviaa tai hunajaa
Koristeluun jäisiä tai tuoteita marjoja, rypäleitä, appelsiinin siivuja, mantelirouhetta ja tummaa minttusuklaata
Vahdota kerma. Sekoita piimä ja marjakeitto keskenään. Liota liivatelehtiä aivan pienessä määrässä kylmää vettä 5 min. ja purista sitten kunnolla liika vesi pois. Kuumenna kiehuvaksi pieni vesimäärä ja liota liivatelehdet siihen. Jäähdytä liivateliuosta ja lisää se piimän ja marjamehun seokseen. Sekoita mukaan kermavaahto. Maista makeus ja lisää tarpeen mukaan hieman sokeria, Steviaa tai hunajaa, mutta jätä kaukku raikkaaksi. Kaada seos irtopohjavuokaan, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista vuoasta ennen tarjoilua ja koristele hedelmillä ja marjoilla. Liivatteiden määrällä voit säädellä kakusta lohkeavan ja lusikoitavan tai juustokakkumaisen ja kiinteän.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *