Lohisalaattia Provencen tyylin keittiössä

*Yhteistyössä Remax*
Kerroin viime viikon Pieni koira unelmatalossa -postauksessa, että pääsin kuvaamaan ja laittamaan ruokaa kauniiseen taloon. Ensiksi tietysti ihastuin talon pieneen söpöön koiraan, josta tuo edellinen postaukseni olikin. Nyt haluankin viimein julkaista sneak peek -kuvia talon kauniiseen keittiöön ja siellä kehittelemääni salaattiin. 
Keittiö oli kauniisti sisustettu ja toi minulle mieleen tunnelmallisen Provencen tyylin. Koko talo ja sen ympäristö henkivät rentoa tunnlmaa. Olo oli kuin ylellisessä lomakohteessa, kun aurinkoinen näkymä avautui viereiselle golfkentälle ja järvimaisemalle. Nautin niin paljon rustiikkisen tunnelmallisesta, mutta modernin toimivasta keittiöstä, että otin siitä tietysti aikamoisen kuvasarjan. Pulautan sen ensin tähän perään ja sen alle asiaa lohisalaatista. 

Tämä taloihastus on myynnissä ja sitä voi käydä kurkkailemassa enemmänkin täällä.  
Ei ole tarkoitus postailla täällä blogissa samoja ruokia useampaan kertaan. Nyt kävi kuitenkin niin, että kehittelin tämän salaatin näitä kuvia ottaessani ja tykästyin siihen niin, että tein sitä pari päivää myöhemmin meillä kotona synttärijuhlissa osana salaattibaaria. Eli postasin samantyyppisestä salaatista synttärijutuissa oli jo aikaisemmin viikolla täällä
Salaatti koostui kylmäsavulohesta, avokadosta, sitruunasta, pekaanipähkinöistä, tillistä ja pavuista. 
Pavuiksi valitsin tällä kertaa suuria valkoisia papuja ja synttärijuhliin sekalaisen papuvalikoiman.
Kylminä tarjottavat pavut vain huuhdellaan ja valutetaan ennen käyttöä. 
Sitruunat laitan yleensä salaatin laidalle, tarkoituksena vain puristaa niistä mehua salaatille. Nyt kuorin sitruunan ja palastelin sen aika pieniksi. Palaset laitoin suoraan salaattiin, mikä osoittautui hyväksi ideaksi. Sitruunan maku imeytyi juuri sopivasti ja palat muhivat ja mietoutuivat ihan syömäkelpoisiksi salaatin seassa.
Mietin jo, että olikohan salaatin herullisuus kiinni tästä ihanasta keittiöstä. Kyllä se kuitenkin maistui tosi hyvältä kotonakin 🙂
VHH Lohisalaatti pavuilla ja pähkinöillä, max 15 g hh/annos: 
Neljälle
Sekalaisia salaatteja 
n. 300 g kylmäsavulohta
n. 300 g papuja
1,5 dl pekaanipähkinöitä
1 avokado
1 sitruuna
1 ruukku tilliä
(sitruunaista) oliiviöljyä

Leikkaa salaatit hieman pienemmiksi ja levitä tarjoiluastian pohjalle. Leikkaa lohet pieniksi paloiksi. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuori ja paloittele avokado. Kuori sitruuna ja leikkaa se siivuiksi ja vielä pieniksi paloiksi. Sekoittele aineet varovasti keskenään. Leikkaa pinnalle tilliä ja lorauttele oliiviöljyä. 

*Yhteistyössä Remax*
Kommentit (2)
  1. Oi miten kaunis keittiö! Harvoi näkee Suomessa. Ja ihanat kuvat.

  2. inspirations
    3.4.2014, 21:31

    Hei Ulla! Kiitos kivasta kommentistasi. Totta, upea ja ei kovin tyypillinen suomalainen keittiö ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *