Italialaista herkuttelua Tallinnassa
Viime lauantaina teimme pitkästä aikaa päiväristeilyn Tallinnaan. Yhdellä parhaista ja vanhimmista ystävistäni on saman ikäinen tytär ja olimme suunnitelleet jo viime kesästä asti yhteistä risteilyä. Viimein löytyi kaikille vapaa ajankohta ja startattiinkin aika pikaisesti. Meillä oli vähemmän Tallinnan kokemusta ja saimmekin loistavaa opastusta kokeneemmilta ystäviltämme. Yksi päivän kohokohdista oli tämä kodikas italialainen ravintola ihan vanhan kaupungin sydämessä.
Saimme ihan omaan käyttöömme ravintolan maanalaisen viinibaarin. Luulisin, että ensi kerrallakin Tallinnassa käydessämme menemme samaan ravintolaan, niin hyvä fiilis paikasta jäi. Omistaja oli italialainen ja alkuperäisyys huokui koko ravintolan hengestä ja varsinkin sen fantastisesta ruuasta. Parempia vastaavia annoksia en ole tainnut saada edes Italiassa – vaikkei sielläkään ole koskaan ruuasta tarvinut valittaa 😉
Lasi punkkua ja valtava antipasto-vati olivat aika tervetulleita muutaman tunnin kiertelyn ja shoppailun perään. Juustot olivat taivaallisia ja varsinkin parmesaani oli iäkästä ja ihanan täyteläistä. Antipastoja löytyi parissa eri koossa. Tyttäremme kanssa tilasimme yhdessä kahden hengen annoksen, josta olisi hyvin riittänyt koko seurueellekin.
Itse tilasin antipastojen lisäksi mozzrella-salaatin. Luonnollisesti, blogin seuraajat saattavat olla tietoisia pienestä riippuvuudestani mozzarellasalaatteihin lounasaikaan. Balsamiko oli herkullista ja tomaatitkin tosi maukkaita.
Oliivien suurkuluttajana muistan saaneeni näin hyviä oliiveja vain kerran aikaisemmin, pienessä kreetalaisessa kalastajakylässä, Kolymbarissa. Sieltä löysimme paikallisten suosiman pikkuruisen tavernan, jonka omistaja oli kasvattanut oliivit omalla pihallaan. Eikä ihme, tuo pieni kylä onkin tunnettu kaikkialla maailmassa myytävästä oliiviöljystään.
Monilla saattaa olla hieman väärä käsitys italialaisen ruuan hiilarikoostumuksista, koska meillä se ajatellaan usein suuriksi pizzoiksi ja pastoiksi. Italiassa tykätään kuitenkin syödä pitkän kaavan mukaan useita pieniä annoksia. Pastaa voi syödä kohtuullisesti tai ei ollenkaan ja tuoreita, herkullisia kasviksia senkin edestä.
Huomasin, että tämä onkin blogini ensimmäinen matkapostaus, joten aloitin sille tuonne oikean reunan hakemistoon oman travel-kohtansa. Näitä onkin tulossa tulevien kuukausien aikana toivottavasti paljon lisää.
VHH italialainen antipasto-lautanen, alle 10 g hh
juustoja, parmesaania ainakin ehdottomasti 😉
ilmakuivattua kinkkua
makkaroita
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
balsamikoa
oliiviöljyä
VHH italialainen antipasto-lautanen, alle 20 g hh
salaattia
tuoreita kasviksia
yrttejä
mozzarellaa
balsamikoa
oliiviöljyä
Herkulliset kuvat! Tiedän tuon saman ravintolan, tosi kiva paikka.
Moikka Teija! Kiitos. Juu, ihanan kotoisa paikka ja herkulliset annokset. Siine täytyy mennä uudestaankin 😉