Terveelliset luomumakeuttajat

Luomu kookoslastuista löysin ihanan kookosmakeuttajan ja koristeen pirtelöihin. Nyt teki mieli taas keväistä ja marjaista mansikkavadelmapirtelöä, johon sekoitin kermaista, paksua turkijogurttia. En lisännyt vettä ollenkaan ja smoothiesta tuli melkein jätskimäistä. Pinnalle laitoin koristeeksi kookoslastut, jotka söin lopuksi lusikalla kuin makeaksi jälkkäriksi.
Tyttären lasilliseen sekoitin kookoslastut pirtelön sekaan ja ne makeuttivat sitä juuri sopivasti. Tuoreita mansikoita pilkoin kellumaan pinnalle koristeeksi.
Yhdestä 150 gramman kookoaslastupussista riittää pitkäksi aikaa. Lastut ovat niin keveitä ja ohuita, että ruokalusikallisessakin on vain muutama gramma. Kookoslastut ovat myös hiilarittomia ja terveellisiä.

Koska laitoin  smootheihin reilusti jäisiä isoja mansikoita ja vadelmia, hurautin ne aluksi Kitchen Aidin jääpalatoiminnolla murskaksi ja vasta sitten pirtelösekoittimella kuohkeaksi.

kahdelle:

3 dl pakastemansikoita
2 dl pakastemustikoita
3 dl paksua turkki- tai kermajogurttia
2 rkl kookoslastuja
tuoreita mansikoita koristeeksi ja pinnalle
Kommentit (2)
  1. Voj nami, onpa taas raikkaan näköinen pirtelö. Tällaisia voisin syödä lounaaksikin kesällä!

  2. inspirations
    25.4.2014, 13:02

    Hei Sonja! Hyvä idis! Välillä otan pirtelöitä evääksi itsekin ja juuri hamstrasin sopivan "isokaulaisia" pulloja sitä varten (pienet Vitafit-appelsiinimehupullot). Näissähän voi kuljettaa vaikka salaattisen vihersmoothien lounaaksi ja hedelmäisen välipalaksi. Ihanan helppoa ja kesäisää! Aurinkoista päivää sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *