Perfect yoga place

Joskus syksyllä tein postauksen omasta lempijoogapaikastani, joka on omassa pikkuparatiisissamme itäisen Suomenlahden ulkosaaressa. Siellä aloitan, ja usein lopetankin, lähes jokaisen lomapäivän joogaamalla luodolla samalla upeaa luontoa ihastellen. Kotona kesäisin joogaan kuistilla, jolloin kuulen lintujen laulun ja näen samalla alkavan päivän luonnon heräämisen. Useimmilla lomamatkoilla bongaan myös pikkuparatiisin joogapaikakseni, johon palaan kerran tai pari. Kreetan Kato Staloksestakin sellainen löytyi sattumalta.

Kävelimme tyttöjen kanssa ympäristöä tutkimassa ja laskeuduimme tieltä poikkeavaa polkua alas merelle kallion kielekkeelle, jolta avautui upea näkymä koko kaupunkiin ja ulos merelle auringonlaskuun. Mikä parasta, tuohon pieneen täydelliseen ympäristöön ei näy mistään, vaan siellä voi viettä aikaa ihan omassa rauhassaan. 

Yleensä matkallakin joogaan aamuisin ihan arkisesti hotellihuoneessa heti herättyäni. Niin Kreetallakin. Useimpina aamuina tytöt nukkuvat myöhempään ja ehdin rauhassa tehdä aamujoogani päivän aluksi. Joogassa on jotain maagista. Aamujooga saa puhdasta energiaa liikenteeseen ja koko päivä menee paljon paremmin kuin ilman sitä.

Tämä paikka on kuitenkin parhaimmillaan auringon laskiessa ja värjätessä taivaan ja veden kultaisiksi. Niinpä paras hetki luontojoogalle tässä ympäristössä on illalla auringon laskiessa ennen päivällistä.

Oikeastaan aloitin joogaamisen säännöllisten niska- ja pääkipujen takia. Joogatessani ne pysyvät kokonaan pois. Joogaaminen on kuitenkin antanut minulle paljon enemmänkin. Vähän aikaa joka päivä keskityn vain juuri siihen hetkeen. Mieli rentoutuu ja tasaantuu. Keskittymiskykyni sen jälkeen on paljon parempi ja mieli luovempi ja rennompi, positiivisempi.  
Säännöllinen jooga saa koko ajan kulumaan jotenkin normaalimpaan tahtiin. Muuten päivät ja viikot vain kiitävät ohi, mutta joogahetki pysäyttää ajan laukkaamisen ja sen vaikutus kestää tunteja.

Vaikka mielelläni teen edes lyhyen sarjan omia joogan lempiliikkeitäni, niin tarvittaessa luontojoogaksi riittäisi jo hetken meditatiivinen hiljentyminen. Aallon liplatusten kuuntelu, rauhallinen hengitys ja mielen tyhjentäminen. Sen jälkeen mielessä on taas paljon uutta tilaa ja innostusta.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja erityisen jännittävää mm-finaalin seurausta – Onnea Leijonat!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *