Punakaalitofusalaatti paistin lisukkeeksi
Eilen tein postauksen punakaalitofusalaatista, joka on sellaisenaan hyvä, täyttävä annos ja proteiinipitoinen vegeruoka. Tein salaattia ison annoksen ja loput siitä söimmekin seuraavalla aterialla paistin lisukkeena.
Mies paistoi paahtopaistin; ruskisti sen ensi kevyesti pannulla voissa, sitten maustoi pinnan runsaalla suolalla ja pippurilla. Sen jälkeen uuni 120 asteeseen, paistimittari lihaan. Kun mittari näyttää 74 astetta, on paisti parhaimmillaan.
Kypsä paisti nostetaan vetäytymään folioon vartiksi. Sitten se leikataan ohuiksi siivuiksi ja nestettä voi kaataa vielä siivujen päälle kostukkeeksi. Usein paistit ovat meillä enemmänkin syksyn ja talven ruokia, mutta näillä ilmoilla ne sopivat ihan täydellisesti keskikesäänkin – varsinkin värikkäiden vihannesten ja kermaviilin kanssa. Kermaviilikastike maustettiin puolikkaan sitruunan mehulla, sinapilla, suolalla ja pippurilla.
VHH-tofusalaatti pavuilla, alle 20 g hh/annos, ohje täällä
Paahtopaisti ja kermaviikastike (ei käytännössä juuri ollenkaan hiilareita), ohjeet ylempänä kuvien yhteydessä.