Rahka-valkosipuli-yrttilevite juhlapöytään tai pihveille
Eilen postattujen itse graavatun lohen ja kermaviilikastikkeen lisäksi ajattelin vielä tallentaa tänne blogiin myös lauantain rippijuhlissamme tarjotun yrttilevitteen ohjeen. Tein sen aika mutu-tuntumalla, mutta siitä tuli oikeastaan juuri sopiva sekoitus. Tämä annos riittää isolle vierasmäärälle ja sitä voi tietenkin pienentää haluamassaan suhteessa.
Sekoitin kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella ja laitoin jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi:
– 1 prk rahkaa
– 200 g Oivariinia
– 200 g voita
– n. 1 dl oliiviöljyä
– 3 kuorittua ja silpttua valkosipulin kynttä (paljon enemmänkin voi käyttää)
– 1,5 dl tuoreita yrttejä silputtuna, käytin: ruohosipulia, tilliä, basililkaa, persiljaa
Yrttilevitettä tarjottiin juhlissamme ruisleivän kanssa, mutta siitä voi tehdä myös pihvien päälle yrttivoinappeja kääräisemällä levitteestä pötkön kelmussa jääkaappiin ja leikkaamalla sopivan paksuisia suikaleita ennen pihveille asettamista.