Tomaattinen kanakeitto on ihana syksyinen ruoka
Syyskuinen ilta ja kanakeitto ovat kuin luodut toisilleen. Ainakin Jenkkilässä kanakeittoa pidetään myös hyvänä flunssalääkkeenä. Minusta se on ihanan lämmittävää tunnelmaruoaa milloin vain ; )
Koska haluan tehdä kanakeitosta mahdollisimman vähähiilarisen ja terveellisen, käytän perunoiden sijasta paljon erilaisia kasviksia; sipulia, valkosipulia, porkkanaa, paprikaa ja kukkakaalia.
Paistan leikkelemäni broiskun fileet pannulla kypsäksi samaan aikaan, kun keitän suuressa kattilassa kuoritut ja pilkotut kasvikset. Kiehuvaan veteen lisään ensin pari luomukasvisliemikuutiota ja sitten vihannekset. Ensin laitan veteen porkkanat, sitten kukkakaalit, hetken päästä sipulit ja ensimmäisten pehmettyä hieman, lisään paprikat.
Makua lisään ripauksella suolaa, pippuria ja chiliä sekä tomaattipyrettä. Pehmeyttä smetanasta hieman keittoon ja nokareina lautasille ruokailussa.
Lautasile keiton päälle smetanalusikallisen lisäksi pilkon vielä tuoreita yrttejä ja ihana syysannos on valmis. Meillä tästä herkusta pitävät kaikki ja kattilallinen meneekin nopeasti. Kerralla voi tehdä hyvin suuremmankin annoksen, josta riittää seuraavaksikin päiväksi. Maku vain paranee yön yli tekeytyessään.
Ihanaa ja tunnelmallista viikonloppua! Pysytään terveinä ja nautitaan auringosta!
Vähähiilarinen kanakeitto, max 30 g hh/annos
nejälle:
oliiviöljyä paistamiseen
800 g broilerin fileitä
n. 1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
reilu kukkakaali
3 reilua porkkanaa
2 paprikaa
n. 3 rkl tomaattipyrettä
n. 5 rkl smetanaa
ruohosipulia tai muita yrttejä
pippuria ja suolaa myllystä, chiliä mausteeksi
Paloittele broilerin fileet ja paista ne pannulla öljyssä kypsiksi. Mautsa suolalla ja pippurilla. Paloittele/hienonna kasvisliemikuutiot kiehuvaan veteen. Keitä ensin pilkottuja porkkanoita viitisen minuuttia. Lisää sitten kukkakaalit ja pian loput pilkotut kasvikset ja keitä pehmeiksi. Kun kaikki kasvikset ovat pehmeitä, lisää mausteet ja kaada sekaan paistetut broilerit paistinrasvoineen. Lisää keittoon tomaattipyrettä ja hauduta muutama minuutti. Lisää lopuksi hieman smetanaa ja kuumenna. Annostele lautasille ja lisää pinnalle smetananokareet ja silputtuja tuoreita yrttejä.