Sipulikanat juustoisessa Mustapekka-kastikkeessa

Vähän erilaiseen kanakastikkeeseen saa säväystä hyvin pehmenneistä sipuleista ja pippurisesta Mustapekka-juustosta.

Kanat paistetaan voin ja öljyn seoksessa ja maustetaan suoalla ja pippurilla. Sitten ne siirretään 250 asteiseen uuniin samalla kun sipulit pilkotaan pieniksi.
Sipulit kuullotetaan pannulla ensin voin ja öljyn seoksessa ja maustetaan myös kevyesti suolalla ja pippurilla. Kun ne ovat imaisseet voiöljyseoksen, lisätään pannulle vielä desilitra vettä, joka pehmentää sipulit kunnolla.

Veden imeydyttyä sipuleihin, lisätään kaksi kermaa ja Mustapekka-juustoa muruina. Vaihtoehtoisesti toinen kerma voi olla valmiiksi Mustapekkaa sisältävä Valio Crea ruokakerma. Sitten sipulikastikkeen annetaan hauta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kanat otetaan uunista ja siirretään tarpeeksi suureen astiaan, johon mahtuvat kaikki kanat ja sipulikastike, joka kaadetaan niiden päälle.

Vuoka laitetaan vielä uuniin hautumaan 150 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi.
Kastike on vähähiilarista ja sellaisena halusin pitää koko ruuan. Lisukkeiksi paistoin kevyesti öljyssä paprikasiivuja ja höyrytin pikkuporkkanoita ja papuja. 
Kerroskattila on kätevä eri lisukkeiden tekemiseen. Nytkin keitin alakattilassa liemikuutiolla maustetun riisin enemmän hiilareita syöville ja meille vähähiilarisille kasvikset höyryttyivät kypsiksi samalla ylemmässä ritiläkerroksessa.
Annosten päälle ladoin vielä kevyesti erilaisia salaatinlehtiä. Minun tekee lähes aina mieli lisätä ainakin vähän kypsyttämättömiä kasviksia tuoreudeksi annokseen.
Ruuan tekeminen on kivaa yhteistä puuhastelua ja kruunaa syömisenkin. Ruoka maistuu entistä paremmalta, kun sen valmistamiseen on jälkikasvukin osallistunut. Ja silloin on itselläni kädet vapaana niin paljon, että tulee räpsittyä kuvia vähän liikaakin ; )

Leppoisaa viikonloppua!! 

VHH- Mustapekkakermainen sipulikana kahdeksalle (tai kahteen ruokailuun neljälle):
alle 20 g hh/annos näillä lisukkeilla

900 g roilerin ohutleikkeitä
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
4 suurta sipulia (2 per kanapaketti)
1 dl vettä
1 purkki Valion Crea Mustapekkakermaa (0,5 per kanapaketti)
1 tavallinen kerma (0,5 per kanapaketti)

Paista kanat pannulla, jossa on puolet oliiviöljyä ja puolet voita. Mausta pippurilla ja suolalla myllystä. Siirrä ne uuniastiaan ja laita sitten 250 asteiseen uuniin tai grilliin. Pilko sipulit. Kuullota sipulit pannussa voiöljyseoksessa. Mausta sipuleita hieman suolalla ja pippurilla öljystä. Lisää öljyseoksen imeneiden ja kuullottuneiden sipulien päälle pannulle 1 dl vettä, joka muhevoittaa ja pehmentää sipulit. Veden imeuduttyä, lisää Mustapekka-kerma ja tavallinen kerma. Anna imeytyä matalalla lämmöllä n. 10 min. Ota kevyesti ruskistuneet kanat uunista, siirrä tarvittaessa suurempaan astiaan ja kaada kermsainen sipuliseos päälle. Hauduta 150 asteisessa uunissa vielä 10 min. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa. Kana kastikkeineen on vähähiilarista eli kasviksilla koko annos on VHH.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *