Ihana Aurajuustohyydyke korvaa suolaiset leivonnaiset
Hyvää keskiviikkoa ja työvuoden alkua, sitä tämä päivä on ainakin aika monille. Säästelin ihan tarkoituksella ihanan Aurajuustohyydykkeen postattavaksi vähän joulua myöhäisempään ajankohtaan. Mieheni äiti on minut tähän omaan Aurahyydykesovellukseensa alunperin tutustuttanut ja hän tämän herkun meille tänä vuonnakin toi joulun aatonaattona. Meillä tätä pidetään aika jouluisena ruokana, mutta ei sen tarvitsi olla niin. Usein juhlien ruokapöytään syntyy yleisten ruokien lisäksi perheen omia traditioita, vaikka toisaalta monia niistä kannattaisi herkutella muulloinkin.
Aurajuustohyydyke on vähähiilarinen ja jauhoton ja korvaa hyvin vaikka voileipäkakun tai muut suolaiset leivonnaiset. Se on myös proteiini- ja rasvapitoisena tuhti ja ruokaisa herrku, jonka kaveriksi sopii hyvin makeat ja raikkaa hedelmät tai vähähiilarisempana versiona vaikka muutama kokonainen saksanpähkinä. Hyydyke vain paranee seuraaviksi päiviksi, mutta meillä se hupeni parissa ruokailussa niin nopeasti, etten ehtinyt oikein kunnon kuviakaan ottamaan. Tähän annokseen, joka täyttä reiällisen kakkuvuuan, menee kaksinkertainen määrä perinteistä annosta, laitan siis tämän “tupla-annoksen” postauksen lopussa olevaan ohjeeseen. Ja kaikki ohjeethan löytyy tuosta oikean reunan reseptihausta.
Juuri jouluksi satanut lumi näkyykin näistä 23. päivän kuvien ikkunoista, ei olisi voinut kauniimpia maisemia ja ulkoilukelejä täksi jouluksi toivoa.
Meillä kuusi nostetaan sisään ja koristellaan yleensä aatonaattona. Tänä vuonna kuusi oli sellaisenaan niin kaunis, että sen olisi oikeastaan hyvin voinut jättää ilman koristeitakin. Siitä löytyikin luonnon omina koristeina kaksi runkoa ja vanha linnunpesä.
VHH Aurajuustohyydyke
Alle 5 g hh/annos
Ohjeen annos on sopiva esim. reiälliseen kakkuvuokaan
4 dl kermaa
400 g Aurajuustoa
400 g rahkaa (tai raejuustoa)
11 liivatelehteää tai vastaava annos jauhetta
3 rkl manteleita ja/tai skasanpähkinöitä rouheena
0,5 dl sitruunamehua
Vaahdota kerma ja sekoita siihen Aurat palasina sekä rahka. Liuota liivatteet ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun ja sekoita seokseen. Sekoita mukaan pähkinä- tai mantelirouhe. Hyydyä vuoassa ainakin 4-5 tuntia ja nauti raikkaiden ja makeiden hedelmäpalojen tai kokonaisten pähkinöiden kanssa.