Helppo arkiruoka: kasvis-jauhelihapannu kvinoalla

Eilen oli niin paljon kivaa viikonloppuohjelmaa, että  tänään maanantaiväsymys pääsi ylättämään ja työpäivän jälkeen nukuin pitkästä aikaa pienet, sikeät päikkärit, aaaahh! No, sen jälkeen ei mitään kovin monimutkaista sitten jaksakaan ruveta kokkailemaan, vaikka jotain hippasen erilaista tekikin mieli. Kaivelin kaapista pika-avuksi GoGreenilta saamani ihanat luomukvinoat. 
Vaikkapa riisiin verrattuna kvinoa on reilusti ravinnerikkaampaa, siinä on enemmän proteiinia, paljon magnesiumia ja vähemmän hiilareita – tosin niitä kvinoassakin on n. 60/100 g eli tähän reiluun neljän hengen pataan käytän 2 dl kvinoaa (kahden hengen annos neljälle) pitääkseni hiilarit kohtuudessa ja käyttääkseni reilusti muitakin kasviksia. Kätevät GoGreenin kvinoat huuhdellaan vedellä ja keitetään vartissa kypsiksi. 
Yleensäkin GoGreenin tuotteissa tykkään niiden säilyvyydestä ja helppoudesta. Monet tutut, pitkän kypsentämisen vaativat tuotteet (kuten kikherneet) valmistuvat ihan hetkessä, mikä on suuri helpotus arki-iltaisin. 

Lisäsin keitinveteen luomukasvisliemikuution makua lisäämään. Kun kvinoat kiehuivat vedessä, paistelin pannulla öljyssä sipulia, jauhelihaa, paprikaa ja porkkanasuikaleita.
Sitten lisäsin pataan reilusti fetalohkoja ja oliiveja ja annoin kaiken vielä lämmitä. 

Kaadoin päälle kypsät kvinoat ja sekoitin kaiken. Kvinoa on hieman puuromaista ja tekee koko ruuasta kiinteämmän “mössön”.

Lurautin sekaan vielä pari ruokalusikallista öljyä ja sekoitin. Tämä oli oliiviöljyä, mutta myös hamppuöljy olisi hyvää ja sopisi makuun. Lisään usein vasta kypsytettyyn ruokaan öljyä antamaan kosteutta. Silloin öljy ei kuumene ja sen arvokkaat ravintoaineet ja rakenne säilyvät hyvinä.

Lopuksi pinnalle vieä juustomurusia ja helppo maanantaiherkku oli valmis.

Raati eli koko perheemme antoi tälle ruualle hyvät pisteet, koko ruoka hävisi nopeasti ja tätä saa tehdä kuulemma uudelleenkin ; ) Lämmin pannussa kypsytetty ruoka sopii hyvin pakkaspäivän iltaan  ja valmistuu paljon nopeammin kuin uunipadat. Suosittelen!

Ja huomenna on lämpötila taas plussalla! Minulle sopii hyvin, että kovista pakkaspäivistä tulee vain näytteitä. Iloista tammikuista talviviikkoa!
VHH kasvis-jauhelihapannu kvinoalla, alle 30 g hh/annos
neljälle:

oliiviöljyä
1 luomukasvisliemikuutio
2 dl kvinoaa
700 g jauhelihaa
1 sipuli
1 iso paprika
2 porkkanaa
n. 200 g fetaa
“kourallinen” vihreitä oliiveja
juustoraastetta tai -murusia
Kuori ja paloittele tai suikaloi kasvikset. Huuhtele kvinoat ja keitä ohjeen mukaan vedessä vartti. Paista sillä aikaa pannulla sipulit, jauhelihat ja kasvikset. Lisää niiden päälle fetakuutiot ja oliivit ja anna niidenkin lämmitä. Valuta ja kaada pataan kypsät kvinoat. Kaada päälle oliivi- tai hamppuöljyä pari ruokalusikallista, sekoita, ripottele päälle juustomuruset ja nauti.

Kommentit (2)
  1. Hei! Hyvän näköinen ruoka, tuota pitääkin kokeilla. Kvinoa vaikuttaa hyvältä ja minulle ihan uudelta lisukkeelta. Kiitos vinkistä!

  2. Hei! Kokeilin tätä reseptiä, kun kviona ei ollut meille tuttu. Koko perhe tykkäsi, kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *