Salaattibuffa korvaa juhlissa suolaiset leivonnaiset

Viime viikonlopun tyttären synttärijuhlien tarjoilu koostui salaatti- ja jälkkäribaareista – tai noutopöydistä. Kun meillä ei yleensäkään käytetä jauhoja ja sokereita, pyrin toteuttamaan juhlatarjoilut samaa linjaa. Salaattibaari on yleensä menestys, joka tekee kauppansa nopeasti. Tarkoituksena onkin, että siitä löytyy jokaiselle edes muutama mieleinen aines.
Aloitan baarin kokoamisen kirjoittamalla laput jokaisesta tarjoiltavasta ruuasta. Taittelen ne pöydälle. Aluksi lappujen idea on muistuttaa itseäni tehtävistä tarjoiluista. Kun saan yhden tehtyä, siirrän lapun pöydän nurkkaan. Siihen kertyy lappujen jono sitä mukaa, kun eri lajit valmistuvat. Puoli tuntia ennen juhlia nostan kaikki valmiit tarjoilukipot pöytään ja siinä vaiheessa myös laput muistuttavat minua, ettei jotain unohdu. Juhlissa ne kertovat vieraille, mitä on tarjolla.

Salaattibaari alkoi luonteasti isolla kulholla salaattia pohjaksi jokaisen kokoamalle annokselle. Se koostuu erilajisista salaateista, kurkusta, paprikasta ja yrteistä.
Salaatin viereen seuraavaksi asetin esille juusot. Fetan leikkasin isoiksi kimpaleiksi ja sirottelin päälle yrttejä.  Toinen juustotäyte syntyi: 
  • mozzarellasta pieninä paloina
  • mustista oliiiveista
  • aurinkokuivatuista tomaateista pieninä paloina
  • tuoreista kirsikkatomaatin puolikkaista
  • basilikan lehdistä
Seuraavaksi vuorossa olivat lihatullat. Ne voi hyvin tehdä myös porosta. Nämä liharullat tein savunaudan ohuista leikkeistä, joiden pintaan sivelin Cantadoun piparjuurituorejuustoa, rullasin kiinni ja leikkasin rullat puoliksi. 

Lihapullat ovat usein pienimpien vieraiden suosikkeja. Ne paistan pannulla taikinasta, jonka vaivaan käsin:

  • jauhelihasta, johon lisään 
  • yhden kananmunan
  • 2 rkl sinappia
  • pippureita myllystä ja 
  • suolaa

GoGreenin mustat pavut (saatu blogiin) ovat helppja. Ne vain huuhdellaan lävikössä vedellä ja asetetaan esille. 
VHH salaattibuffa juhliin 
  • salaatti erilaisista salaateista ja vihanneksista
  • fetaa, yrttejä
  • mozzarella, aurinkokuivattu tomaatti, tuore tomaatti, basilika
  • tonnikalatahna (ohje omassa postauksessaan)
  • salottisipuli
  • jauhelihapullat
  • liharullat savulihaleikkeestä ja Cantadoun piparjuuritahnasta
  • mustat pavut
  • siemen-, pähkinäsekoitus
  • yrttiöljy (omassa postauksessaan pian)
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *