Tonnikalatahna salaattiin tai leivälle
Edellisessä postauksessa kerroin tyttäremme synttärijuhlien salaattibaarista, joka korvasi suolaiset leivonnaiset. Tonnaritahnasta halusin tehdä oman postauksensa, että se löytyy helposti myöhemmin tuolta blogin oikean reunan reseptihausta. Tonnikalatahna on hyvää leivän päällä (jenkkityyli täyteleivissä) tai salaatissa lisukkeena, niin kuin sitä meillä syödään.
Iso kulho tonnikalatahnaa vaikka juhlien noutopöytään tai brunssille:
- 2 purkkia Smetanaa
- 2 rkl paksua maustamatonta jogurttia
- 5 purkkia tonnikalaa. Sekoittaessasi huomaat sopivan paksuuden. Eri tonnarit ovat erilaisia koostumukseltaan ja tahnasta ei ole tarkoitus tehdä liian löydää.
- purkki kapriksia
- kuivattua basilikaa
- ruohosipulia
- puolikkaan sitruunan mehu
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja annetaan vetäytyä viileässä ainakin puolisen tuntia. Tahnan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin vaikka edellisenäkin päivänä.