Yrttiöljy salaatille ja raakaruoka-annoksiin
Jatkan vielä edellisten postausten sarjaa:
Synttärijuhlien salaattibaari
Tonnikalatahna salaattiin tai leivälle
Yrtiiöljyn tein myös tyttären synttärijuhlien salaattibaariin. Tässä siitäkin oma postauksensa, koska halusin yrttiöljynkin löytyvän helosti blogin oikean reunan reseptihakemistosta. Useimmiten meillä syödään salaatin kanssa hyvää oliiviöljyä, balsamikoa/punaviinietikkaa ja ehkä ripaus suolaa + pippuria. Tämä yrttiöljy on hyvä vaihtoehto melkein mille tahansa salaatille tai kasvisaanokselle.
Yrttiöljy
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 kuorittu ja pilkotti valkospipulin kynsi
- 0,5 sitruunan mehu
- reilusti ruohosipulia, lehtipersiljaa ja basilikaa (tai muita yrttejä)
Pilko yrtit morttelissa tai käsin ja sekoita ainekset keskenään – tai sekoita ja pilko kaikki tehosekoittimessa.