Samettinen vihanessosekeitto Koskenlaskijalla
VIHANNESSOSEKEITTO. Ja meitsi siellä lusikassa, jessss. Koskenlaskija-juustoa on meillä viime aikoina syöty monessa; kermakastikkeessa, raksuteltu ruissipsien päällä (valkosipulisten kanssa ihan parhaita) ja nyt vihanessosekeitossa, nami! Se on jo niin vanha juusto, että siitä tulee oman lapsuuden iltapalat mieleen.
VHH vihannessosekeitto kuudelle
1,5 l vettä
1 luomukasvisliemikuutio
6 isoa porkkanaa
0,5 isoa kukkakaalia
1 kesäkurpitsa
1 purjo
2 sipulia
3/4 pakettia Koskenlaskijaa
suolaa ja pippuuria myllystä
hieman muskottipähkinää
tuoretta timjamia
0, 5 purkkia creme fraichea
Kuori ja pilko kaikki kasvikset. Keitä vedessä pehmeiksi. Älä kaada keitinvettä pois. Soseuta sopivissa erissä blenderissä keitinveden kanssa ja lisää jokaiseen erään Koskenlaskijaa. Kaada takaisin kuumaan kattilaan ja mausta. Keiton voi soseuttaa myös isossa kattilassa sauvasekoittimella.
Jaa keitto lautasille, asettele päälle vielä lusikalliset creme fraichea ja tuoreita yrttejä. Nautiskele!