Helppoja herkkuja kanttarelleista
KANTTARELLIT ovat oikeastaan kuin pieniä luonnon kultakimpaleita. Aina, kun niitä tulee vastaan, tuntuu kuin olisi pienen aarteen löytänyt. Ja ovathan ne ihan sienien aatelia, niiiiiin hyviä!! Kunnon satsista saisi helposti ihanan keiton lisäämällä vain kermaa, sipulia ja yrttejä, mmmmm… tai hyvän kermakastikkeen kalalle.
Meille kanttarelleja on tullut vastaan tänä vuonna vasta pari kertaa ja silloinkin aika pieninä määrinä. Ne olemme käyttäneet harkiten koristamaan ja kruunaamaan toista varsinaista ruokaa. Harvoja kanttarelleja ei halua “hukuttaa” muiden aineiden sekaan, joten ne toimivat hyvin vaikka pihvien päälleä pienenä kekona.
Paistelin pihvit pannulla ja kuullotin samalla voin ja oliiviöljyn seoksessa kolme silputtua punasipulia. Lisäsin sipulien sekaan kermaa, puhdistetut ja pilkotut kanttarellit sekä hivenen mustapippuria ja suolaa.
Ladoin lautaselle tuoreita vihanneksia ja yrttejä ja viereen pihvin. Sen päälle valuttelin paistinliemen ja kokosin keon kermaista kanttarellisipuliseosta. Hyvää oli ; )
Toisen kerran löysimme täsmälleen samasta paikasta, mustikkapolkumme varrelta, samankokoisen kanttarelliesiintymän ja tein siitä vastaavan keon kaali-kasvis-jauhelihapannun päälle. Sen resepti löytyy täältä. Tällä kertaa jätin fetan pois ja korvasin sen asettelemalla valmiiden annosten päälle lusikalliseet kermaviilikastiketta ja pienet keot samanlaista kermaista sienikanttarelliseosta. Hyvin toimi tämäkin yhdistelmä.