Juustofondue lisukkeineen illanistujaisiin
Juustofondue lisukkeineen illanistujaisiin on hyvä esmerkki viikonloppuruoasta, johon syömisen lisäksi sisältyy jotain muutakin puuhastelua. Kattila asetetaan keskelle päytää ja sen ympärille vihannesten, lihan ta leivän palaset (tai ruissipsit), joita sitten kerätään omille lautasille ja pyöräytetään pitkällä haarukalla juustokastikkeessa. Ruokailussa kannattaa istuakin pidempään ja rauhassa syöden, koska juustofondue on erittäin täyttävää.
Jätin kaikki vihannekset kypsentämättä eli ne vain huuhdottiin ja pilkotiin. Kukkkaalit voi myös kypsentää etukäteen, mutta hyvin ne toimivat näinkin.
Kanat pilkoin paloiksi, paistoin kypsiksi ja maustoin suolalla ja mustapippurilla myllystä sekä paprikajauheella.
Juustofondue lisukkeineen illanistujaisiin
60 g punaleima Emmental-juustoa raasteena
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl maissitärkkelystä
puolikkaan sitruunan mehu
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
1 valkosipulin kynsi
Kuori ja halkaise valkosipulin kynsi ja hiero sillä kattilan sisäpuoli. Sekoita viini kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää juusto pienissä erissä ja sekoita, kunnes sulaa. Sekoita maissitärkkelys sitruunan mehuun ja valuta sekoittaen sulaneeseen juustomassaan. Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä. Kaada fondueastiaan ja pidä lämpimänä ruokailun ajan. Varaa jokaiselle pitkä haarukka tai otin. Fondue-settiin kuuluu yleensä kattilan alla oleva teline kynttilää tai spriiliekkiä varten sekä pitkiä haarukoita.
Juustofonsuehen dipattavia paloja:
kanaa
porsaan sisäfilettä
paprikaa
omenaa
kukkakaalia
parsakaalia
ruissipsejä
Oi Ihanaa juustofondueta:) Taidanpa tietää, mitä viikonloppuna kokkaillaan ja syödään yhdessä ystävien kanssa! Kiitos muistutuksesta ja mukavaa joulun odotusta:)