Aura-granolahyydyke on ihana vaihtoehto suolaisille leivonnaisille
Aura-granolahyydyke on myös jouluinen härkäpapuresepti. Glögin kanssa täydellisesti sopiva hyydyke sopii toisen juoman kanssa hyvin tarjottavaksi muulloinkin ja vaikka kevään juhlapöytään korvaamaan voileipäkakkua.
Tätä Aura-granolahyydykettä on meillä ehditty testaamaan jo alkupalaksi, jälkiruoaksi ja sellaisenaan ja suosio on ollut aina yhtä suuri. Tosin annos on aika tuhti ja varsinainen proteiinipommi eli sopii hyvin kevyemmän ruoan jatkoksi. Sopiva kokonaisuus syntyi, kun meillä eilen istuttiin iltaa sukulaisten kanssa ja aloitettiin ateria ruokaisalla salaatilla ja päätettiin se versioon tästä Aura-granolaherkusta. Sen jätin ajan puutteessa hyydyttämättä (eli ilman liivatteita ja odottelua), täytin lasisten jälkkäriastioiden pohjat rypäleillä, lastasin päälle tämän hyydykkeen “taikinan” ja ripottelin pinnalle murennettuja joulupipareita. Snapissä @inspirations_bl on vielä tänään koko setti näkyvissä.
Mitä enemmän tutustun näihin Verson tuotteisiin, sitä enemmän ihastun ja saan uusia ideoita. Kotimaisuus ja lähitilojen antimien käyttö sekä terveelliset raaka-aineet ja korkea proteiinipitoisuus ovat niitä tuotteiden arvolisiä minulle. Helppokäyttöisyys, kiva koostumus ja maku tekevät niistä oikeasti moneen sopivia. Tämä härkäkapu granola karpalokin on hyvää ihan sellaisenaan vaikka luonnonjogurtin kanssa, paljon parempi vaihtoehto liian sokerisille mysleille. Granola lisää myös kivasti rouskuteltavuutta ja proteiinia moneen herkkuun. Hyydykkeeseenkin granolahippuset ja kuivatut karplot tuovat kivaa tekstuuria ja makulisää.
Edellinenkin Verso-vinkkini oli jouluinen, helppo 2 minuutin kaneliomenaherkku. Sitä edeltävinä torstaina blogissa tehtiin Verso-tuotteista jauhotonta pizzaa, mustikkaista nicecreamia (vlogi), siemennäkkäriä, porkkanakakun makuisia bliss ball-palleroita ja raakasuklaavanukasta. Ensi torstaina vietetään Jouluaattoa, joka on myös jokaisen oma ruokajuhla. Siksi taidan julkaista seuraavan Verso-idean vasta heti joulun jälkeen.
Pidän paljon glögistä ja ulkomailla asuessani juuri sitä oli joulun aikaan ikävä. Tosin nykyään Ikea on vienyt glögin saataville kaikkialle ; ) Oma valintani on itse tehty tai soketion glögi (Valion kylmäkaapeista saatava punainen tölkki on minusta paras). Ja koska glögi itsessään on mausteisen makeaa, olen aina ihmetellyt sen kanssa tarjottavia makeita leivonnaisia. Minusta glögin parhaita seuralaisia ovat juuri päinvastaiset maut, joita tämäkin makutrio glögi-Aura-rypäleet edustaa.
Aura-granolahyydyke
Vähähiilarinen ja runsasproteiininen herkku jälkkärinä, alkuruokana tai sellaisenaan
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen lusikalla Aura, rahka, creme fraiche, ja Verso granola karpalo. Liuota liivatteet kylmässä vedessä, puserra kuiviksi ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita muihin aineisiin ja kaada irtopohjavuokaan. Hyydytä 5 tuntia tai yön yli. Tarjoa viinirypäleiden tai muiden raikkaiden hedelmien kanssa.
Aura-granolahyydyke
4 dl kermaa
3 pussia Aura murennettua (tai 2 kokonaista Auraa, jotka murennat itse)
200 g rahkaa (raejuustokin käy)
200 g creme fraichea
11 liivatelehteä
6 rkl Verso härkäpapu granola karpaloa
0,5 dl sitruunamehua