Helppo vihannessosekeitto härkäpavuilla

 

Helppo vihannessosekeitto härkäpavuilla
Helppo vihannessosekeitto härkäpavuilla on talven lempiruokani, satoi vettä, lunta tai paistoi. Se on helppo valmistaa, onnistuu aina, sopii mille tahansa aterialle, alku- tai pääruoaksi ja maistuu yleensä kaikille. Nyt lisäsin soppaan täyttävyyttä ja proteiinia Verson härkäpapu rouheseoksella sekä makua ja pehmeyttä kookosmaidolla (kerma kävisi yhtä hyvin). Loraus oliiviöljyä tekee hiilarien ja energian imeytymisestä pitkäkestoisempaa.


Kuorin ja pilkoin porkkanat, sipulin, kukkakaalin ja kesäkurpitsan. Vähän itämaista twistiä ja vastustuskykyä lisäsin pätkällä tuoretta chiliä, parilla valkosipulin kynnellä ja siivulla inkivääriä. Niistä levisi koko kotiin houkutteleva tuoksu. Vihannessosekeitto on myös siitä ihanan helppo ruoka, että aineiksi voi hyvin yhdistää omia suosikkivihanneksia ja mausteita tai yksinkertaisesti pilkkoa kattilaan sitä, mitä jääkaapista löytyy.
Hienonsin härkäpapu roueseoksen blenderissä. Kaadoin päälle pehmeäksi keittämäni vihannespalat ja osan keitinliemestä. Keitinlientä kannattaa käyttää notkistajana, koska vihannesten vitamiineja liukenee siihen, mutta mehevä ja tarpeeksi paksu sosekeitto saadaan käyttämällä vain osa keitinliemestä. Kannattaa aloittaa lisäämällä sitä aika vähän kerralla, kunnes paksuus on pehmeän sopivaa. Lorautin kerman tässä vaiheessa mukaan, samoin oliiviöljyn. Kaadoin soseutetun keiton takaisin kuumaan kattilaan. Vihannekset voi sekoittaa myös suoraan kattilassa sauvasekoittimella. Silloin kannattaa ottaa osa keitinvedestä pois.

 

Keittoa voi hyvin tehdä reilun annoksen kerralla.  Osan voi säilöä seuraavaksi päiväksi, jolloin keiton  maut oikeastaan vain paranevat ja on aina ilahduttavaa, kun kotona töistä tai ulkoilemasta tullessa odottaa lämmittämistä varten valmis terveellinen ja hyvä ruoka.

Sosekeittoa on kiva koristella. Jos se on tarpeeksi paksua, voi pinnalle muotoilla vaikka smetanasydämen tai ripotella pähkinöitä, siemeniä tai tuoreita yrttejä.

 

Kotimaiset Verso härkäpapu -tuotteet sopivat hyvin erilaisiin resepteihin ja annoksiin. Niistä on inspiroivaa ideoida vaikka mitä ruokia. Tänne blogiinkin on kertynyt jo vaihteleva valikoima Verso-ideoita.  Ensi viikolla on tulossa Verso-aiheinen kilpailu ja lukijoillekin tiedossa kivoja Verso-tuotteita.

 

Aikaisemmat postakset terveellisisistä Verso-tuotteista: Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Salaatti granolasta ja kaaleista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas.

Helppo vihannessosekeitto härkäpavuilla

1,5 lvettä
1 kasvisliemikuutio
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 kukkakaali
1 punasipuli
2 dl kookosmaitoa (tai tavallista kermaa)
2 dl Verso härkäpapurouheseosta (sisältää yhteensä 42 g proteiinia)
2 valkosipulin kynttä
0,5 cm siivua inkivääriä
2 cm sentin kierkura chiliä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Kuumenna vesi kattilassa ja kaada sekaan pilkottu kasvisliemikuutio ja kuoritut ja pilkotut vihannekset. Lisää myös valkosipulin kynnet, inkivääri ja chili pieniksi pilkottuina.

Jauha härkäpapu rouheseos hienommaksi tehosekoittimessa. Kun vihannekset ovat pehmenneet (noin 10-15 minuutin päästä), soseuta ne erissä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kattilassa. Lorauta sekaan kookosmaito ja oliiviöljy. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Yhteistyössä Verso Food

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *