Avokadotahnalla maustetut broilerit ja munakoisosiivut
Minulla taitaa olla avokadokausi meneillään. Avokadosiivuja ja -tahnaa tekee mieli tehdä melkein joka ruokailulla.
Perinteisestihän avokadotahna eli quacamole maustetaan ytyillä mausteilla ja sitruunan tai limen mehulla. Meiltä löytyi nyt vain madariinia, mutta siitä puristettu mehukin toimi yllättävän hyvin. Valkosipulia emme murskanneet, vaan pienimme sen terävällä veitsellä pikku kuutioiksi.
Tahna oli taas ihan taivaallisen hyvää ja sopisi minkä tahansa kanssa. Nyt laitoimme sitä reilusti paistettujen munakoisosiivujen ja broilerin fileiden päälle.
Ehkä sillä oli osuutta asiaan, että söimme niin myöhään, ja nälkä on tunnetusti paras kokki. Ateriasta tuli kuitenkin niin nopeasti ja helposti tosi hyvää, että tätä tehdään meillä varmasti uudelleenkin.
Avokadotahnalla maustetut broilerit ja munakoisosiivut
500 g broilerin rintafilettä
oliiviöljyä paistamiseen
savupaprikajauhetta
pippuria ja suolaa myllystä
1 munakoiso
oliiviöljyä paistamiseen, lisätään reilusti, kunnes on imeytynyt hyvin
yrttimaustettua valkoviinietikkaa n. 4 rkl
4 avokadoa
2 valkosipulin kynttä
pippuria myllystä
1 mandariinin puristettu mehu
murskataan haarukalla pehmeäksi tahnaksi
Tahna levitellään reiluiksi keoiksi broilerin fileiden ja munakoisosiivujen päälle
Varmaan ihanaa
Juu, kannattaa kokeilla, oli tosi hyvää ja hävisi lautasilta nopeasti ; )