Keväinen vaahto granolalla ja hedelmillä
Keväinen vaahto granolalla ja hedelmillä sopi päivän herkuksi paremmin kuin hyvin. Tänään joutsenet rakensivat pesää rannassa piittaamatta siitä, että kuvasin niitä ihan vierestä. Toinen pariskunta uiskenteli sulassa sovussa sorsien ja lokkien kanssa. Krookukset kurkottelivat värikkäinä maasta ja ilma oli täynnä linnunlaulua ja auringonsäteitä. Kevättä.
Tähään aikaan on kiva nauttia myös keväisiä, raikkaita ja värikkäitä herkkuja, mutta toisaalta viettää enemmän aikaa ulkona ja vähemmän keittiössä. Siitä sai ideansa myös tämä nopea herkkujälkkäri. Se on hedelmäinen, raikas ja täyttäväkin. Kypsyttämistä ei tarvita eli se valmistuu vartissa ja yhtä helposti vaikka mökkikeittiössä.
Pohjalla ja pinnalla on terveellistä ja herkullista Verso härkäpapu granolaa. Eli oikeastaan nämä aurinokset annokset käyvät yhtä hyvin astetta houkuttelevampina aamiaisina tai välipaloina kuin raikkaina jälkiruokina tai pikaisina tarjottavina kylään poikkeaville kevätvieraillekin.
Raikas vaahto on parhaimmillaan kylmänä. Seitä voi myös pitää puolisen tuntia (välillä sekoitellen) pakastimessa ennen annosten lastaamista, jolloin se on jähmettyy jäätelömäiseksi.
Reseptiä voi soveltaa vapaasti ja kannattaakin hyödyntää sesongin herkkuja. Loppukesällä käyttäisin mieluiten tuoreita, kotimaisia marjoja, mutta juuri nyt ovat kiivit ja mandariinit makeita ja mehukkaita.
Kotimaisista härkäpavuista valmistetuista proteiinipitoisista, ekologisista ja kivoista Verso-tuotteista on ihanaa inspiroida keittiössä vaikka mitä. Aiempia ideoimiani Verso-postauksia resepteineen ovat: Banaanimuffinssit, Pehmeä porkkanasosekeitto, Ruokaisa salaatti härkäpavusta ja avokadotahnasta, Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolalla, Kukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsit, Granola-bannaniletut, Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke, 2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä, Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas
Keväinen vaahto granolalla ja hedelmillä
6 mandariinia
4 kiiviä
3 dl huohukermaa
steviaa (tai hunajaa / haluamaasi makeutusta)
250 g rahkaa
1,5 dl Verso härkäpapu granolaa
- Vaahdota ja makeuta kerma.
- Leikkaa 2 mandariini ja 2 kiivi pieniksi paloiksi.
- Sekoita rahka kermavaahtoon.
- Purista 1 mandariinin mehu ja sekoita se vaahtoon.
- Sekoita hedelmäpalat vaahtoon.
- Kuori ja siiivuta 3 mandariinia ja 2 kiiviä.
- Asettele granolat lasiastioiden pohjalle.
- Asettele hedelmäsiivut lasiastioihden reunoille. (Säästä mandariinisiivuja pinnalle)
- Lusikoi päälle vaahtoseos.
- Asettele vielä pinnalle mandariinisiivujen puolikkaita ja granolaa.
Yhteistyössä Verso Food