Ida Frosk ja ruokataideworkshop
TÄNÄÄN on kivaa ohjelmaa tiedossa. Osallistuin muutama viikko sitten ruokataidekilpailuun tällä “teoksellani“. Palkkioni lunastan tänään pääsemällä mukaan norjalaisen Ida Froskin workshoppiin täällä Helsingissä ; ) Jippii, odotan jo innolla. Ida vaikuttaa tosi symppikseltä tyypiltä – minkä muunlainen persoona voisikaan olla kasvattamassa jotain näin hauskaa ja iloista ideaa?
Lisäksi Ida on boingahtanut ruokaluovuudellaan huimaksi Instagam-kuuluisuudeksi, kun melkein 300 000 seuraajaa ihailevat hänen IG-tilinsä hauskoja luomuksia. Luvassa siis oppeja ja idiksiä myös varsinaiselta tämän päivän some-gurulta. Ja mikä hauskinta, hän on luonut tämän kaiken omista idiksistään ja ammentaa niistä ympärilleenkin pilke silmäkulmassa iloa, väriä ja huumoria. Niitä kun ei tässä maailmassa koskaa ole liikaa ; )
Muistatteko muutama vuosi sitten julkisuutta saaneen suomalaisen bloggaajanaisen, joka kuvasi joka aamu päikkäreitä nukkuvan vauvansa “puettuna ja aseteltuna” johonkin satuun. Esim. vauvalla oli punainen unipuku ja hän nukkui sängyllä, jonka ympärille äiti (kuvaaja) oli asetellut punahilkkasadun teemaan rekvisiittaa. Kuulostaapa hassulta, kun ei ole näyttää yhtään kuvaesimerkkiä, mutta idea oli minusta tosi hellyttävä ja ajattelin, miten hauskaa katseltavaa kuvat ovat vauvalle itselleen isona. Sykkyrällä nukkuvaa vauvaa ei niistä kuvista edes tunnistanut, mutta kuvissa oli minusta samanlaista värikkyyttä ja iloista fiilistä kuin näissä kilpailutöissä ja Idan omissa ruokataidekuvissa.
Tuo vauvasatukuvaaja, jonka nimeä en enää muista, muuten muutti Hollywoodiin lastenkirjojen kuvittajaksi. Hän ja Ida ovat minusta myös loistavia esimerkkejä siitä, miten oma mielikuvitus tuottaa jotain uudenlaista ja kivaa, josta pikkuhiljaa kasvaakin iso ja merkityksellinen asia, joka tuo maailmaan lisää positiivisuutta.
Ruokataide sanana kuulosti minusta ensin vähän oudolta ja mieleeni tuli lapsena opittu “ruoalla ei saa leikkiä.” Mutta eihän näitä ideoita voi kuin hymyillen ihailla. Sitä paitsi, miksei ruoallakin saisi leikkiä. Kuvittavan teeman lisääminenhän on vain yksi askel eteenpäin siitä, että ruoka asetellaan kauniisti esille. Ruokataideannoksetkin tehdään syötäviksi ja voin kuvitella, että niistä voisi olla iloa myös monelle pienelle herkkusuulle.
Ihania kuvia! Kaikista tulee hyvä mieli ja nousee hymy huulille 🙂
On pitänyt jo jonkin aikaa kysyä… En ole seurannut blogiasti alusta lähtien, joten saattaa olla, että olet käsitellyt tätä joskus. Olen tosi ihastunut sinun mutkattomaan ja maanläheiseen tapaan suhtautua ruokaan. Pidän myös siitä johdonmukaisuudesta, jota noudatat perheenne ruokavalintojen suhteen. Kiinnostaa tietää (anteeksi, jos tämä on liian henkilökohtainen kysymys), onko aina ollut näin vai onko sinulla ollut joskus elämänvaihe, jonka aikana olet syönyt "huonoa ruokaa"? Olisi myös kiinnostava tietää, miten jooga tuli osaksi elämääsi!
No huh, tulipa epämääräisesti muotoiltu kysymys… Toivottavasti saat ajatuksestani kiinni 🙂
Mukavaa viikonloppua!
t: Emma / Harkittuja herkkuja
p.s. ja kiitos Verso-tuotepaketista – nyt on ollut niin kiire, etten ole ehtinyt tuotteisiin tutustua, mutta pian taas rauhoittuu ja sitten isken niihin kiinni!
Hei Emma ja kiitos kauniista sanoistasi! Olen aina ollut tosi kiinnostunut hyvinvoinnista, sekä psyykkisestä että fyysisestä. Terveellinen ruokavalio on ollut osa elämäntapaani ja erityiskiinnostustani jo yli 10 vuotta. Sitä ennen söin todennäköisesti hyvin samalla tavalla kuin suurin osa suomalaisista. Ehkä suurin ero on siinä, että silloin pidin kyllä tärkeänä tehdä ja syödä terveellistä ruokaa, mutta en niin välittänyt jos sen lisäksi söin sitten "mitä sattuu". Teimme muutamassa kuukaudessa aika täydellisen ruokaremontin, kun jätimme ruokavaliostamme pois pääasiassa sellaiset aineet, joilla ei ole ravinnollista merkitystä tai on haitallista vaikutusta. Vaikutukset ovat olleet huikean tärkeät ja näkyvät mm. siinä, että meillä ollaan oikeastaan aina terveinä (flunssia ym. ei juurikaan podeta) sekä perheen urheilijoiden suorituskyvyssä ja palautumisessa ja muutenkin kaikkien jaksamisessa aika hektisessäkin elämänmenossa. Ja kaikkein kivointa on ollut huomata, että terveellinen ja laadukas ruoka on myös paremman makuista ja kaikki nauttivat ruoasta enemmän, kun osaavat arvostaa sitä. Nyt ei tulisi mieleenkään enää olla syömättä tietoisesti hyvin.
Jooga tuli elämääni, kun lapset tulivat sen ikäisiksi, että aikaa jäi enemmän itselleni, vajaa 10 v sitten. Olin ollut jo tosi kiinnostunut siitä vuosia ja ajattelinkin sen sopivan minulle. Olin kokeillut paria tuntia, mutta ne eivät tehneet kovin suurta vaikutusta. Sitten kuin tilauksesta todella hyvä opettaja alkoi pitämään tuntejaan ihan vieressämme (ja meilläkin) ja pääsin viimein aloittamaan säännöllisen joogan. Sitä ennen kärsin usein hartiajännityksistä ja päänsäryistä ja konkreettisin helpotus tuli niihin, kaikki muu joogan tuoma hyväolo on tullut bonuksena.
Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua sinulle!