Ihanat kasvishärkäpapupihvit ja fetakastike (videoresepti)

kasvishärkäpapupihvit ja fetakastike
Kasvishärkäpapupihvit ja fetakastike yhdessä muodostavat ihana herkkuannos. Täyttävyyttä ja proteiinia lisäsin helpolla Verson luomulaatuisella härkäpapumurskalla.
Se on näppärän helppo tuote lisättäväksi hyvin monenlaisiin ruokiin. Lämmitin pakkausta hetken vesihauteessa, tasoittelin härkäpapuseoksen haarukalla ja se oli valmis sekoitettavaksi raastamieni kasvisten kanssa.
Tässä video-ohje helppojen pihvien ja kastikkeen tekemiselle:

Nautin ruoan tekemisestä värikkäistä ja ravintopitoisista ruoka-aineista. Kasvispihvit sopivat minusta yhtä hyvin sunnutaihin kuin arkeen. Niiden tekeminen on hauskaa ja helppoa ja siihen voi hyvin ottaa mukaan perheen pienimpiäkin. Tässä ruoassa raaka-aineitakin saa maistella kokatessa ihan niin paljon kuin haluaa ; )
Käytin mantelijauhetta. Yhtä hyvin mitkä tahansa kaapista löytyvät tai omaan makuun sopivat jauhot käyvät. Samoin käyttämäni kuivatun kirvelin ja basilikan voi korvata muillakin tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Minttu on tavallisin kasvispihvimauste, jonka halusin korvata nyt hieman erilaisilla mauilla.

 

Kasvispihvien makupariksi sopi täydellisesti nopeasti sekoitettu kastike fetasta ja kermaviilistä, jonka lusikallinen hunakaa taittoi juuri sopivan makeaksi.

 

Minusta tuntuu, että mitä enemmän kehittelen näitä erilaisia ruokainspiraatioita kotimaisista Verso härkäpaputuotteista, sitä enemmän niistä pidän. Niitä on kätevää pitää keittiössä valmiina ja lisätä monenlaisiin resepteihin. Aikaisemmat blogin ideat löytyvät täältä:
Kevätvaahto granolalla ja hedelmilläBanaanimuffinssit, Pehmeä porkkanasosekeittoRuokaisa salaatti härkäpavusta ja avokadotahnasta, Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas

Kavishärkäpapupihvit

Kasvishärkäpapupihvit ja fetakastike

4 kpl (300 g) porkkanaa
1 (300 g) kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 paketti (400 g) Verso esikypsennettyä luomu härkäpapumurskaa
3 kananmunaa
1 dl mantelijauhetta (tai haluamiasi jauhoja)
suolaa, pippuria
basilikaa, kirveliä (muutkin yrttimausteet ja tuoreet yrtit käyvät)

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat ja kesäkurpitsa
  2. Pese ja silppua sipuli
  3. Sekoita keskenään
  4. Painele härkäpapumurska haarukalla tasaiseksi ja sekoita joukkoon
  5. Lisää rikotut munat ja mantelijauhe
  6. Sekoita ja mausta
  7. Muotoile pihveiksi ja paista molemmin puolin miedolla lämmöllä pannull

Kastike

2 dl kermaviilä
150 g fetaa murusina
n. 1 rkl hunajaa
hieman pippuria

Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja anna vetäytyä hetki. Tarjoa kasvishärkäpapupihien kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös esim. tuore salaatti ja uudet perunat.

*Yhteistyössä Verso Food 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *