Täytetyt paprikat arkeen tai juhlaan

TÄYTETYT PAPRIKAT edustavat minulle yhtä hyvin helppoa arkiruokaa kuin herkullista sunnuntaisyötävääkin. Niiden sisuksia ja kuorrutuksia on helppo vaihdella ja ne ovat myös värikästä ja näyttävää syötävvää.
Paprikoiksi käyvät minkä tahansa väriset, yleensä kuitenkin päädyn pirteisiin punaisiin. Myös pitkulaiet suippopaprikat ovat ihan yhtä hyviä. Tein tällä kertaa täytteen perinteisestä jauhelihasta ja silputusta sipulista.
Jujuksi tuli savuporotuorejuusto, josta tulee tosi kiva makuvivahde. Sekoitin  sen ruskistettuun jauhelih-sipuliseokseen. Paprikaveneisiin mahtuu kuitenkin vain aika vähän täyettä, joten lisäsin täyttävyyttä ja proteiinia Verso härkäpapuruoheseoksella, jonka rouhaisin ensin hienommaksi tehosekoittimessa ja lisäsin sitten savuporojuustolla maustetun jaheliha-sipulitäytteen sekaan.

Paprikat on helpompi täyttää, jos ne halkaistaan pituussuunnassa. Halkaisemisen ja puhdistamisen jälkeen niitä kannattaa keittää reilu viisi minuuttia ennen täyttämistä, jolloin ne tulevat sopivan pehmeiksi ja helposti veitsellä leikattaviksi.

 

Täytteen pääle ripotellaan juustoraaste ja sitten näitä meheviä kaunokaisia paistellaan 200 ateessa puolisen tuntia. Minusta sopiva annos yhdelle ruokailijalle on kokonainen paprika eli kaksi täytettyä puolikasta.

Täytettä voi varioida oman makunsa mukaan. Kasvistäytteisiinkin saa tarpeellisen proteiinilisän härkäpapurouheseoksesta. Kätevistä ja ekologisista Verson tuotteista löydät jo paljon vaihtelevia ruokainspiraatioitani täältä: Ruokaisa salaatti kinkusta, juustosta ja kokonaisista härkäpavuista, Kasvishärkäpapupihvit ja fetakastike, Kevätvaahto granolalla ja hedelmilläBanaanimuffinssit, Pehmeä porkkanasosekeittoRuokaisa salaatti härkäpavusta ja avokadotahnasta, Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas

 

Täytetyt paprikat kolmelle

3 paprikaa
400 g jauhelihaa
1,5 dl Verso härkäpapurouheseosta
öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta
2 punasipulia
200 g savuporptuorejuustoa
4 dl juustoraastetta

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Halkaise paprikat pitussuunnassa ja poista siemenet
  3. Keitä paprikoita 6 min. ja valuta ne
  4. Pyöräyte härkäpapuroueseosta tehosekoittimessa hetki, että se tulee jauhemaiseksi
  5. Ruskista jauheliha ja sipuli oliiviöljyssä ja mausta
  6. Sekoita mukaan härkäpapu rouheseos
  7. Lisää savuporotuorejuusto
  8. Lisää puolet juustoraasteesta seokseen

Nosta paprikat leivinpaperille uunipellille ja annostele niihin täyte. Ripottele loput juustoraasteet päälle ja paista uunin yläosassa n. 30 min.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *