Vinkit parempaan ihoon

Kaupallinen yhteistyö: Essex

Kylmät ilmat tulevat ja iho vaatii taas tehohoitoa! Hyvät perusvoiteet ovat kovassa käytössä läpi vuoden, mutta varsinkin kylmien ilmojen saapuessa ilma alkaa kuivua ja sen myötä myös iho. Normaalin kosteutuksen lisäksi perusvoiteita voi käyttää paljon muuhunkin, tässä muutamia vinkkejä miten käytän voiteita ihonhoidossa!

essex1. Meikin poisto

Ihoni on äärimmäisen kuiva ja tuntuu, että ns. normaalit putsarit kuivattavat ihoa liikaa. Iho on myös herkkä ärsyyntymään lähes kaikesta, jopa liiallisesta kitkasta! Putsaan usein meikit perusvoiteella. Sen kanssa ihoa ei tarvitse hinkkaa vaan meikki lähtee helposti ärsyttämättä ihoa, jopa vedenkestävätkin meikit! Tähän sopii hyvin Essex Hydrogeeli (beige pakkaus), se ei ole liian paksua ja samaa voidetta voi käyttää myös meikin alle kosteutukseen.

2. Silmänympärysnaamio

Kuiva iho jatkuu itselläni myös silmien ympärillä ja ne vaativat paljon kosteutta sekä silmien alla on helposti tummat rinkulat.. Käytän usein perusvoidetta naamion tapaan silmien alla antamaan tehokosteutta ohuelle ja kuivalle iholle. Se tekee kyllä ihmeitä, tummuus vähenee ja silmienympärykset eivät näytä eivätkä tunnu kuivilta. Levitetään puhtaille silmänalusille ja annetaan olla ainakin 10 minuuttia. Itse kyllä pidän pidempiäkin aikoja. 🙂 Tähän tarkoitukseen sopii myös Essex Hydrogeeli.

essex pumppupullo3. Saunanaamio

Tämä on ehkä kaikista tärkein ”naamiorutiinini”! Kuten olen aiemmin kertonut ihoni kärsii mm. couperosasta, joten se on äärimmäisen herkkä lämpötilojen vaihteluille ja varsinkin kuumalle. En siksi mene ikinä saunaan suojaamatta kasvojani. Tämä olisi hyvä muistaa jos on taipumusta punakkuuteen tai jos muutoinkin on herkemmän puoleinen iho. Puhdistan kasvot ennen saunaa ja sen jälkeen paksu kerros voidetta kasvoille, jota pidän koko saunomisen ajan. Tähän tarkoitukseen sopii tosi hyvin Essex Plus Emulsiovoide (lila pakkaus), se on paksumpaa ja on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle.

4. Kosteutus 

Pakko on tietysti mainita ihan ihon kosteutuskin. 🙂 Kosteutan kuitenkin ihoni tehokkaammin ns. suihkussa! Minulla on pumppupullo perusvoidetta suihkussa pesuaineiden vieressä, levitän kosteusvoiteen vartalolle heti suihkun jälkeen. Iho on vielä kostea, joten voide levittyy nopeammin ja helposti! Kun ihon pinnalla on vielä kosteutta se myös sitoo kosteuden iholle paremmin. Otin tämän rutiinin käyttöön pari vuotta sitten ja eipä ole sääretkään enää hilseillyt talvisin, kannattaa testaa!

kasvonaamio5. Kädet ja jalat

Ei kuiva ihoni rajoitu kasvoille tai vartalolle vaan myös ihan kädet ja jalat ovat todella kuivia! Varsinkin sukat imevät jaloista kosteutta ja käsiäni joudun pesemään työni takia todella paljon, jolloin nekin kuivuvat helposti. Rasvaan ainakin pari kertaa päivän aikana käsiäni ja iltaisin vielä paksulti rasvaa käsiin ja hieron jalat voiteella. Se pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti yön aikana kädet ja jalat! 🙂 Tähän sopii Essex Emulsiovoide (valkoinen pakkaus), se on tarkoitettu herkälle ja atooppiselle iholle. Huomasin, että se pehmentää ihanasti ihoa ja on tarpeeksi riittoisaa myös tähän tarkoitukseen. 🙂

essex emulsiovoideKISA, OSALLISTU!

Tässä mun 5 parhainta vinkkiä perusvoiteille, mikä hyvä vinkki puuttuu??

Kerro mulle jokin hyvä käyttötapa perusvoiteelle kommentoimalla ja mä laitan parhaat vinkit testiin! Vinkkaajien kesken arvon upean Essex -tuotepaketin!

Essex -tuotteet eivät sisällä parabeeneja, hajusteita tai väriaineita ja tuotteet löytyvät apteekeista. 🙂

Kommentit (37)
  1. Mä laitan iltaisin paksun kerroksen kookosöljyä jalkoihin, erityisesti jalkapohjiin ja kantapäihin. Puuvillasukat jalkaan ja aamulla on ihanan pehmeä iho. Tosin talveksi on pakko keksiä jotain muuta, koska silloin ihoni on superkuiva.

  2. Linda Salvia
    6.10.2015, 09:59

    Perusvoidetta voi käyttää myös suihkugeelinä. Hyvä varsinkin talvella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *