Suolasuihke vai sokerisuihke

Mitä eroa on suolasuihkeella ja sokerisuihkeella? Entä kumpi suihke sopii mulle? Näitä kysytään multa tosi paljon ja varsinkin viimeisimmän kesäkampaus-postauksen jälkeen tuli paljon viestejä aiheeseen liittyen, joten ajattelin nyt vastailla tässä mitä eroa tuotteilla on ja milloin sekä mille hiuksille kannattaa valita mikin suihke. 🙂 Molemmat suihkeet ovat tuttuja ja ovat olleet pitkään markkinoilla, mutta vielä osaa mietityttää niiden erot, eli tässä selvennystä hittisuihkeisiin!

Kesäkampaus pörrölaineet herätti ihastusta monessa, mutta joltain tuli myös viestiä, että hiukset pörröttivät jopa liikaa (toki mun mielestä saa reilusti pörröttää). 😉 Osa taas nimenomaan tykkäsi juuri pörröisyydestä ja kertoi skippaavan kokonaan letit vaan suoraan hiuksiin vaan pörröä! .D Tästä pääset tsekkaamaan vielä tutoriaalin kesän trendikkäimpään kampaukseen! 

Suolasuihke

Tein pörrökampauksen käyttäen suolasuihketta. Ihan jo siksikin, että hiukseni eivät olleet puhtaat.. Suolasuihke toimii silloin tosi hyvin, koska se tuo karheutta, mattaisuutta ja volyymia hiuksiin reilusti, jolloin se häivyttää myös hiusten rasvaisuutta ja ennalta ehkäisee sitä. Ja tosiaan kun kampaus oli teemaltaan nimenomaan pörrökampaus niin päädyin käyttämään siinä suolasuihketta, jotta paras pörröisyys saavutetaan. 🙂

Suolasuihke on paras siis silloin kun tavoittelee juuri sitä rouheaa lainetta, joka saa pörröttää ja olla hiukan mattainen. Suolasuihke on tosi hyvä esimerkiksi lasimaisille hiuksille sekä suorille hiuksille kun sillä saa toivottua volyymiä ja rakennetta ylläpitämään laineita.

Sokerisuihke

Sokerisuihke toimii monilta osin samoin tavoin kun suolasuihke, mutta se on tyypillisimmin ajateltuna parempi tuote silloin jos haluat kiiltoa ja kosteutta kampauksiin. Ja tosiaan et halua sitä pörröisyyttä niinkään. Sokerisuihke antaa samaa upeaa volyymia ja taipuisuutta hiuksille, mutta lopputulos on sileämpi ja huikean kiiltävä.

Se myös kosteuttaa hiuksia, joten kuivakutrisille sokerisuihke on usein parempi valinta. Jos siis haluat rennon lainekampauksen kesään, mutta kauniilla kiillolla ilman pörröisyyttä valitse silloin sokerisuihke. Valmiiksi taipuisat, kuivat sekä karheat hiukset saavat janottua kosteutta, kiiltoa ja sileyttä nimenomaan sokerisuihkeella.

Suolasuihke vs. sokerisuihke

Mulla itselläni on kuivat ja karheat hiukset, joten mun hiuksille sokerisuihke on se ykkösvalinta ja puolestaan rasvoittuville vaha/lasimaisille hiuksille suolasuihke olisi se ykkösvalinta. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ”vain toinen käy” asia! Vaan kuten itsekin tuossa aiemmassa postauksessa laitoin suolasuihkeen pörrökampauksen alle. Eli valitse suihkeista se millaisen lopputuloksen haluat saavuttaa. 🙂

Suolasuihke – rouheaa karheutta, reilusti taipuisa, mattaisempi, upea volyymi, kevyttä pitoa

Sokerisuihke –  pehmeää rakennetta, kaunis kiilto, upea volyymi, napakka pito, kosteutta hiuksille

Molemmat suihkeet sopivat siis kaikille hiustyypeille, joten sen puolesta ei tarvitse karttaa kumpaakaan. Lopputulos on vain hyvin erilainen ja oman hiustyyppi ns. hyötyy enemmän toisesta. Kukaan ei myöskään estä käyttämästä molempia samaan aikaan!! Eli esimerkiksi tyveen suolasuihketta tuomaan karheutta ja mattaa, latvoille puolestaan sokerisuihketta tuomaan pehmeyttä, kiiltoa ja napakkaa pitoa. 😉

Toivottavasti tämä hiukan selvensi näiden kahden tuotteen eroja. Sekä jeesasi esimerksi juuri noihin lettilaineisiin, miten saada just ne mieluisimmat. 🙂

*Tuotekuvat valmistajien. Cutrin Muoto Salt Spray -suolasuihke sekä Paul Mitchell Neon Sugar Spray -sokerisuihke ovat mun lemppareita testaamistani hittisuihkeista.

Jos jäi vielä jokin asia mietityttämään niin kysy ihmeessä!

Ihania ja rentoja kesäkampauksia kaikille! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

kauneus hiukset kampaukset hiusten-hoito
Kommentit (5)
  1. Heippa! Mistä kaupoista saa kyseisiä sokeri ja suolasuihkeita? 😉

  2. Saako ei-toivottua huomiota ampiaisilta, jos käyttää sokerisuihketta? Muuten kuulostaisi kyllä juuri mun luonnonkiharien/laineisten hiusten jutulta.

    1. Mä mietin ihan samaa. Kauheeta jos alkaa ampparit pörräämään kun ne pörrää varsinkin loppukesästä ilman sokeriakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *