Pihalla pihasta

Kesä tulee kovaa vauhtia ja piha pitäisi saada kesän kukoistukseen. Mistä kaikki aika ja osaaminen puuhasteluun, neuvoja otetaan vastaan! 🙂

Olen juuri saanut muuton myötä elämäni ensimmäisen ihan oman pihan. Olen vuosia haaveillut upeasta pihasta ja puutarhasta, en kuitenkaan ollut ajatellut, että sehän vaatii valtavasti töitä sekä osaamista, puuh. Naureskelin kun Kukka Laakso kirjoitti myös blogissaan ettei tiedä puutarhan hoidosta mitään, onneksi on sielunsiskoja painiskelemassa saman asian äärellä. Minä olen myös täysin noviisi aiheessa.

Tällä hetkellä kun tutut kyselevät kuulumisia en luultavasti jauha mistään muusta kuin pihasta.. Anteeksi kaikille näille korville. Puutarhan suunnittelu on kuitenkin se missä kaikki ajatukset (töiden lisäksi) nyt liikkuvat.

Pihallani ei ole siis mitään istutuksia, ei mitään. Pelkät puitteet kaikelle ihanalle ja tietysti suunnitelmat ovat huikeat, käytännössä kaikki suunnitelmat eivät ehkä kuitenkaan toimi. Äitini on varsinainen viherpeukalo ja onkin toiminut henkilökohtaisena vihermentorina. Saankin hiukan sympaattisia katseita kun kerron mitä kaikkea haluan laittaa sinne, tänne ja tuonne. Kuulemma kaikki kukat, pensaat, vihannekset yms. eivät kasva ihan missä vain.. Rehellisesti sanottuna luulin, että voin vain valkkailla kivoja istutettavia ihanuuksia miten ja mihin haluan.

Noh, pikkuhiljaa täytynee opetella puutarhan hoitoa sekä ylipäänsä mikä kasvaa missäkin. 😉 Ensimmäisen kesän aikana minulle on kuitenkin tärkeintä saada kasvikset ja yrtit kasvamaan, mikään ei ole parempaa kuin saada omasta maasta kaikki. Parhainta superfoodia aidoimmillaan!! Aloin tehdä listaa kaikista yrteistä, salaateista ja vihanneksista mitä ehdottomasti tulisi saada kasvamaan omalle pihalle, listasta tuli niinkin pitkä ettei taida kesä riittää jotta saa kaikista tehtyä ruokaa. 🙂

Kasvilavat ovat jo hankittu valmiiksi, toki kaikki herkut eivät niihin mahdukaan..

Näyttökuva 2015-5-20 kello 18.24.35

Koko puutarhaoperaatio alkoi viiden kuolleen männyn kaadolla, joten hiukan puuhaa riittää vielä pölkkyjen parissa.

pölkkyjä

Ohikulkijat ovat vähintäänkin ihmetelleet korkeaksi jätettyjä puunkantoja. Niihin tulee kasvamaan köynnöstä ympärille, jolloin niistä tulee (jonain päivänä) näyttävät viherpylväät pihalle.

puita

Tein myös ensimmäisen istutuksen ruukkuun kesäkukista. Jee! Hortensiaa ja murattia, kauniita. Ei mennyt kuitenkaan ihan kuin Strömsössä, koska sain pienen istuttamisen tiimoilta valtavan sotkun aikaan. Miten ihmeessä se näyttää aina muiden tekemänä niin idylliseltä!?

istutusta

Kastelin ruukun kukat ja mullat tulvivat. Ehkä minulla on vielä harjoiteltavaa tässä hommassa.

multatulvii

Lopussa kuitenkin kiitos seisoo, kun kaunis istutus vastaanottaa tulijat nyt oven edessä. 🙂

kesäkukka

Hortensia on ehdottomasti yksi lempparikukistani!

hortensia

Nyt siis kesä täynnä puutarhan opettelua ja toivottavasti jotkut viherpeukalot eksyvät tänne jakamaan minulle erittäin tarvittavia neuvoja. 🙂

Kommentit (2)
  1. Kiva päästä kurkkimaan sun kotiis Ida 😉 ja muutenkin nastaa seurata sun juttuja. Sinä olet kaunis 😀

  2. idajokikunnas
    23.5.2015, 12:39

    Oi kiitos Henna kauniista sanoista! <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *