Perusvoiteista on moneksi

Kaupallinen yhteistyö: Essex

perusvoiteet

Esittelin aiemmin 5 tehokasta ihonhoitovinkkiä perusvoiteille ja pyysin teiltä omia vinkkejä perusvoiteiden käyttöön. Vinkkejä tuli paljon, laitoin niistä muutamat testiin ja tässä omat suosikkini niiden joukosta!

1. HIUSNAAMIO

Moni kirjoitti käyttävänsä perusvoiteita hiuksien hoitamiseen ja suojaamiseen. Hyvä vinkki siihen oli suojata hiukset voiteella saunaan mentäessä. Saunan kuumuus rasittaa ja kuivattaa hiuksia siinä missä kuumakäsittelytkin, joten hiukset on hyvä suojata saunan ajaksi. Levitin Essex Plus Emulsiovoidetta suoraan kuiviin latvoihin.

kuivat latvat

Latvojen lisäksi usea vinkkasi käyttämään perusvoidetta hiusnaamiona hiusten tyveen. Itselläni on tähän aikaan vuodesta todella kuiva päänahka ja se hilseilee kuivuudesta (kuten kuvasta näkyy). Levittelin samaa voidetta siis myös kauttaaltaan päänahkaan. Hieroin voidetta vielä sormin, jotta se levittyisi tasaisesti kaikkialle.

hiusnaamio

Menin saunaan hiusten tyvet ja latvat voiteessa, ”hiusnaamio” ehti olla noin 30 min päässä ja sen jälkeen pesin hiukset normaalisti. Hiukset eivät jääneet rasvaisiksi ja muutos hiuksiin tuli yhden kerran jälkeen! Hilseily katosi ja hiukset tuntuivat ihanan pehmeiltä. Tätä kannattaa siis testaa! 🙂 Otan tämän ehdottomasti säännölliseen käyttöön ainakin näin kylmänä kautena!

2. SUIHKUGEELI

Vinkkejä tuli myös perusvoiteen käytöstä ”suihkugeelinä” ja kylpyveteen lisättynä. Kokeilin molemmat tavat ja varsinkin kylpyveteen lisättynä iho oli aivan mielettömän pehmeä kylvyn jälkeen, eikä tarvinnut erikseen enää kosteuttaa ihoa. Se myös pehmensi jopa kantapäiden kovettumia! Kannattaa siis lisätä iso pumppupullo hyvää perusvoidetta suihkutuotteiden viereen! 🙂

suihkugeeli

3. KARVOJEN POISTO

Hyviä vinkkejä tuli myös karvojen poistoon. Kulmakarvojen nyppimistä voi siis helpottaa perusvoiteella. Voide pehmentää ihoa niiden ympäriltä, jolloin karvat irtoavat helpommin ja aiheuttaa tällöin vähemmän punoitusta tai turvotusta. Itselläni on tuuheat kulmakarvat, jotka vaativat nyppimistä todella usein ja siltikin ne tuppaavat punottamaan herkästi. En ole aiemmin kokeillut voidetta tähän tarkoitukseen ja se kyllä auttoi nypintään ja iho ei herkistynyt samoin tavoin. Käytin tähän Essex Emulsiovoidetta, joka on jo itsessään pehmentävä ihovoide, joten se sopi tähän vinkkiin täydellisesti.

kulmakarvat

Säärikarvojen ajeluun vinkattiin myös perusvoidetta. Tätä olenkin kokeillut joskus ja se on kyllä erittäin hyvä vinkki. Iho ei ärsyynny, kuivu ja säärikarvat lähtevät hellävaroen! Säärikarvojen poistoon käytin Essex Hydrogeeliä, se on hiukan kevyempää, joten toimii tähän tarkoitukseen todella hyvin.

karvojen poisto

4. KUULAS IHO

Yksi erittäin hyvä vinkki oli meikkaukseen! Meikkivoiteeseen lisätty perusvoide kosteuttaa ja tekee meikkipohjasta kauniin kuultavan. Tällä saa myös kätevästi säädeltyä meikkivoiteen peittävyyttä. Sekoitin Essex Hydrogeeliä (joka sopii kasvoille sekä vartalolle) ja todella peittävää meikkivoidetta molempia saman verran keskenään. Sekoitin ne kämmenselällä, jolloin voiteet hiukan lämpenevät ja silloin meikki levittyy paremmin kasvoille. Levitin siveltimellä, mutta myös ihan sormin voi levittää.

kuulas meikki

Tätä olen testannut aiemmin, mutta jostain syystä se oli ihan unohtunut käytöstä. Tosi hyvä vinkki kuivaihoisille tai niille, jotka haluavat meikkivoiteestaan hiukan kevyemmän version. 🙂 Kuvassa iholla on vain tämä perusvoide-meikkivoide sekoitus, ei puutereita tms. Mielestäni riittää hyvin päivään varsinkin jos rinnalle laittaa ripsarin ja näyttävän punan huulille! 🙂 Kun pohja on tasainen, mutta kuulas ei se kaipaa välttämättä poskipunaakaan!

meikkivoide

Kiitos kaikille ihanista vinkeistä!! <3 Oli hauskaa testailla ideoitanne, joten jatkossakin saa laitella testausvinkkejä tulemaan! 🙂

KISA!!

Ja sitten kisan voittajaan! (rumpujen pärinää…) Upean tuotepalkinnon voittaja on Maria! Tuhannesti onnea Maria ja kiitos vinkeistäsi, joita tulikin useampi. Tässä vielä Marian vinkit:

”Hei! Täsaä kaksi superhyvää vinkkiäni. Perusvoidetta voi käyttää hiuksiin hoitoaineena shampoon pesun jälkeen. Tai hiusnaamiona, saunaan mennessä suojaan hiukseni palamiselta ja kuivuudelta perusvoiteella jota hieron tyvestä latvoihin asti kevyen kerroksen ja annan vaikuttaa saunan ajan. Täytyy vain muistaa huuhdella hyvin.
Toinen vinkkini on kuiville kynsinauhoille. Ei tarvitse ostaa erikseen mitään kynsinauha voidetta vaan voi tehdä itse perusvoiteella kynsinauhahoidon. Paksu kerros perusvoidetta hierotaan ja jätetään vaikuttamaan kynsiin ja sormiin, samalla voi myös koko käsiin tehdä tehohoidon. ”

Kiitos Marialle ja kaikille muillekin vielä upeista vinkeistä! <3

Kommentit (2)
  1. Kun iho kuivuu ja villapaita kuitittaa - Apu-blogit
    28.10.2015, 08:03

    […] Idan blogista, mikä valtava määrä käyttötapoja perusvoiteelle on ja yllätyin, mutta hyvä, että luin […]

  2. Ihonhoito talvella - Kauneus & Terveys -blogit
    18.11.2015, 20:32

    […] eikä tarvitse kärvistellä kuivan ja kutisevan ihon kanssa!  Käykää lukemassa myös Idan postaus, sain hänen lukijoiltaan paljon käteviä vinkkejä siitä, miten muuten käyttää perusvoiteita […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *