Meikkimurheet TOP 5 -vinkit yleisimpiin meikkiongelmiin!

meikkimurheet

Erilaiset meikkimurheet ovat monelle arkipäivää. Ja tuntuu, että tosi moni kamppailee ihan päivittäin meikkaamisen kanssa saavuttamatta koskaan omille kasvoille kauniisti asettuvaa meikkiä. Olen huomenna lauantaina opastamassa meikkaukseen ja niihin oikeisiin tuotteisiin koko päivän Kauppakeskus Jumbon Stockmannilla. Siitä tulikin mieleen koota niitä tyypillisimpiä meikkimurheita, joiden kanssa moni kamppailee.

Näihin kaikkiin olen siis huomenna auttamassa ihan henkilökohtaisesti Jumbossa upeiden Diego Dalla Palman meikkien kanssa. Tässä ne yleisimmät meikkimurheet listattuna ja niihin auttavia vinkkejä. Kysy ihmeessä lisää kommentoimalla tai tule huomenna kasvotusten kysymään apua meikkaukseen! 🙂 Sekä lisää ihmeessä listaukseen oma meikkimurheesi jos sitä ei ollut listattuna!

Meikkimurheet TOP 5

Selailin kaikkia kommentteja täällä blogin puolella sekä viestejä somen puolella, joita teiltä on tullut liittyen meikkauksen ongelmiin. Nämä top 5 -seikkaa olivat niissä ne “suosituimmat” ongelmat, jotka liittyvät meikkaukseen. Kaivelin aiemmista postauksista niihin helpotusta, mutta jos jokin meikkimurhe kaipaa vielä tarkempaa opastusta niin kerro ihmeessä! <3

 

1. Meikkivoiteen sävy

Oikean meikkivoiteen sävyn valinta tuntuu tuottavan eniten tuskaa. Olenko kylmään vai lämpimään taipuva ja pitäisikö sitä ostaa sen mukaan sävy vai juuri päinvastoin? Nämä kaikki ovat todella paljon kiinni meikkaajasta, jotkut haluavat nimenomaan hankkia päinvastaisen pohjasävyn (pohjasävy määrittelee juuri sitä sävylämpötilaa) kuin oma iho neutraloidakseen sitä. Osa taas haluaa juuri siihen sopivan pohjasävyn. Asumme lisäksi Suomessa, jossa on 4 vuodenaikaa ja se vaikuttaa ihomme sävyvaihteluun tosi paljon.

Meikkivoiteen sävyn valinnassa ei voikaan näin etänä yleensä auttaa yhtään kun kasvot joille meikkivoide tulee, tulisi aina nähdä. Suosittelen siis aina meikkivoidetta ostaessa ottamaan muutaman eri testerin ennen ostosta. Testaa meikkivoiteita aina myös eri paikoissa! Päivänvalossa (suorassa auringonpaisteessa sekä varjossa), keinovalossa kotona sekä työpaikalla. Näin saat varmasti meikkivoiteen mikä näyttää kaikkialla oikean sävyiseltä sun kasvoille. 🙂

Vinkkejä hyvään meikkivoiteeseen:

“Täydellinen meikkivoide on löytynyt”

“Marketti meikkivoide ja peitetuote testissä, iso suositus!”

2. Kulmakarvat

Kulmien meikkaaminen on korostunut vahvasti viime vuosien aikana kun meikissä kulmat ovat nousseet melkeinpä ykköstrendiksi. Multa usein kysytään, miten saada luonnollisesti meikatut kulmat ja miten ne tulisi tehdä oikein? Itselläni on melkoisen tuuheat kulmat, joten olen puntaroinut, että mun varmaan kannattaisi pyytää meikkimalliksi joku jolla ei ole näin tuuheat kulmat. Silloin saisin tehtyä teille mahdollisimman kattavan kulmatutoriaalin. Vai mitä?

Mutta kulmissakin tärkeintä on, että löydät oikean sävyn itsellesi ja muistat imitoida karvamaisuutta niitä meikatessa. Eli ei kovia kynämäisiä viivoja tai väritystä. Karvamaisia vetoja täyttäen kulmia niiden luonnolliseen muotoon sekä aina lopuksi harjataan kulmat läpi, jotta ne entisestään pehmentyvät luonnollisemmaksi. Unohda siis lähes kaikki kulmatutoriaalit, joita näet esim. Instagramista! Ne ovat kaukana luonnollisista kulmista ja näyttävät helposti aika hurjilta ihan kasvotusten.

Tässä mun tekemä video Pirkka-sivustolle, joka on täynnä tyypillisimpiä meikkimokia ja siinä on aika hyvin näytetty myös kulmien meikkaaminen oikein sekä ei niin oikein.. 😉

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KDbRix3FGbA]

3. Meikin kestävyys

Kestävä meikki on monelle tosi oleellinen. Meikin tulisi kestää aamusta iltaan erilaiset säät ja niiden vaihtelut, siinähän on kestämistä! ;D Paljon vaadittu meikiltä, mutta ei mitenkään mahdotonta. Hyvä pohjatyö iholle sekä oikeat tuotteet juuri omille kasvoille takaavat kestävän meikin. Pahimmat mokat, joita voit tehdä tavotellessa kestävää meikkiä ovat ihonhoidon skippaaminen ennen meikkausta sekä liiallinen puuterin käyttö.

Jos iho ei ole huolellisesti puhdistettu ja kosteutettu niin mikään meikki ei tule kestämään kauniina iholla tuntitolkulla. Iholta poistetaan lika sekä ylimääräinen tali, jonka jälkeen kosteutus. Se luo tasaisen ja raikkaan pohjan meikille oli ihosi sitten kuiva, rasvainen tai sekaiho. Tämän jälkeen voi halutessaan vielä lisää omalle iholle sopivan primerin, joka auttaa meikin kestossa. Meikki levitetään iholle todella ohuin kerroksin ja mieluusti annetaan aina hetki asettua kerrosten välissä. Tärkeää on myös ettet levitä turhaa meikkiä liikaa sinne missä sitä ei tarvita. Mahdollisimman vähän ja vain niihin kohtiin enemmän, joissa sitä tarvitaan. Voidemaiset tuotteet kestävät iholla paremmin ja puuteriset tuotteet tuppaavat rapistumaan päivän mittaan. Kun siis haluat kestävän meikin niin tee se voidemaisilla tuotteilla kokonaan ja tietty vedenkestävä silmämeikki. 🙂

Ohjeita kestävään meikkiin:

 “Kestävä kesämeikki”

“Keväiset sumusilmät ja huulimeikit, katso säänkestävä meikkilook!”

“Säänkestävä meikki”

4. Silmänrajaus

Erilaiset rajaukset tuntuvat olevan myös ongelmallisia. Miten tehdä rajaukset helposti vaikka ei olisi tarkka käsi? Millaiset rajaukset sopivat omille silmille? Ja miten kissarajaukset tehdään? Näitä on paljon ja erilaisia tapoja tehdä rajauksia ja tärkeintä on tietysti hankkia oikeat tuotteet niihin rajauksiin mitä haluat. Eli ei esim. eyelineria utuiseen rajaukseen sekä jos luomesi ovat raskaat tai rasvoittuvat niin tietysti kestävät tuotteet. Kun hallussa on hyvät tuotteet omille silmille sekä haluamallesi rajaustyylille niin loppu onkin iisiä! 🙂 Tein itseasiassa juurikin edellisessä postauksessa opastukset 3 erilaiseen kissarajaukseen, mutta ne kaikki ovat myös sovellettavissa perinteisimmiksi rajauksiksi vain jättämällä ulkonurkan kissamaisen rajauksen tekemättä.

“Helppo kissarajaus x 3”

utuinen kissarajaus

5. Kasvojen muotoilu

Viimeisimpänä näistä top 5 -meikkimurheista on kasvojen muotoilu. Se tuntuu olevan jo monella osa arkimeikkiäkin, mutta sen kanssa silti kamppaillaan. Miten varjostukset tehdään? Miten kasvot muotoillaan oikein? Miten varjostuksesta saa luonnollisen?

Netti pursuaa täynnä erilaisia opastuksia varjostuksiin, korostuksiin ja kokonaisvaltaiseen kasvojen muotoiluun pelkällä meikillä. Joten ohjeita tähän ongelmaan on varmasti saatavilla paljon. Mutta tärkeintä varmaankin on, että muotoilisi kasvonsa juuri omien kasvojen mukaan! Eli ei yrittäisikään varjostella ja korostella kasvojaan juuri kuin kaveri tai tubettaja näyttää. Tarkastelemalla omat kasvot läpi ja niiden muotoa tarkemmin, kasvot kertovat mihin kannattaa luoda kevyesti varjoa ja mitä kohtia haluat tuoda esiin korostamalla. Usein tehdään siinä moka, että muotoillaan kasvot vain tyypillisten ohjeiden mukaan niiden sopimatta omille kasvoille.

Tutkaile siis kasvosi läpi, googlaile sitten ohjeet kasvojesi muotoiluun kun hiukan tiedät minkä malliset kasvot sinulla on. Siltikin sen jälkeen luota peiliin, jos esim. varjostus näyttää kasvoillasi paremmalta hiukan korkeammalle levitettynä kun ohje näyttää, se on varmasti kasvoillesi silloin hyvä just niin! <3 Äläkä korostele kimaltelevalla highlighterilla kaikkia kohtia mitä ohjeet näyttävät jos tuntuu, että kasvoistasi tulevat vain turpean näköiset. Oman fiiliksen mukaan ja just niihin kohtiin mitä itse haluat korostella. 🙂

Kasvojen muotoilustakin oli tuossa meikkimoka-videolla, mutta tässä siitä vielä lisää (mun kasvoilla tosin):

“Kasvojen kavennus ja korostus huipputuotteella!”

Meikkimurheet historiaan

Tässä oli siis TOP 5 -meikkimurheet, joista multa on eniten kyselty. Oliko nämä ne sun meikkimurheet myös? Vai mitkä olisivat ne isommat meikkimurheet sun arjessa?

Kaikki nämä ovat harmi kyllä just niitä sellaisia ongelmia, jotka vaativat yleensä ihan kasvotusten näkemisen, jotta voisi auttaa sekä opastaa paremmin. Toivottavasti kuitenkin noista muutamista vinkeistä sekä aiemmista aiheisiin liittyvistä postauksista oli hyötyä. 🙂

Ja hei, jos ei ollut hyötyä ja haluut sekä tarviit oikeasti mun apua meikkaamiseen sekä oikeiden tuotteiden valintaan niin tule ihmeessä huomenna 13.4.2019 lauantaina Stockmannille Kauppakeskus Jumboon (Vantaa)!! Olen siellä paikalla koko päivän klo 11-19, joten tuu moikkaamaan ja kertomaan mihin tarviit jeesiä. Minä autan! ;D

Ihanaa viikonloppua kaikille ja toivottavasti osan kanssa nähdään huomenna Jumbossa! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

kauneus meikki meikkivoide tummat-silmanaluset
Kommentit (2)
 1. Tällaiselle aika onnettomalle ja ukolle arkimeikkaajalle kuin minä tämä postaus oli kyllä suoerhyödyllinen ja selkeä, kiitos!:) toivoisin myös vinkkejä ns ongelmakohtien peittämiseen/häivyttämiseen, eli tummat silmänaluset ja yksittäiset finnit ym.

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. idajokikunnas
   17.6.2019, 12:33

   Kiitos ja ihanaa kun tykkäsit. Kiitos hyvistä postausvinkeistä, täytyykin tehdä sellaiset postaukset. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *