Meikin voima

ennen ja jälkeenMeikillä on valtava voima muuttaa ihmisen ulkonäköä. Elämme ajassa, jossa sosiaalinen media täyttyy mitä täydellisimmistä naisten kuvista ja se luo illuusion siitä, että kaikki näyttävät epätodellisen upeilta koko ajan. Rakastan meikkaamista tietenkin, sen takia teen sitä myös työkseni. Alla olevassa kuvassa minulla on meikkiä ja se on ihanaa, mutta en tietenkään näytä tuolta koko ajan. Joten maailmani ei saisi romahtaa kun pesen kasvoni..

meikkiItse olen kamppaillut vuosia ulkonäköpaineiden kanssa ja oikeastaan vasta blogini myötä olen alkanut  päästä niistä yli. Ja miten olen päässyt niistä tehokkaimmin yli on ollut se, että olen näyttänyt itseni toistuvasti ilman meikkiä ja jakanut vaikeatkin iho-ongelmat kaikkien nähtäväksi. Eli näyttämällä sen ”ruman” puolen itsestäni onkin itsetuntoni noussut roimasti. Outoa sinänsä, mutta siinä piileekin todellisuuden positiivinen voima! 🙂 Se, että olen jakanut reilusti omat ongelmat ulkonäön suhteen on saanut mut hyväksymään itseni täysin sellaisena kun olen.

Oon saanut teiltä lukijoilta myös valtavasti ihanaa palautetta, joka on ajanut siinä ajattelussa eteenpäin, että jokainen on kaunis ihan ilman sitä meikkiäkin! Se, että näyttäisi virheettömältä ei tee pelkästään kaunista ihmistä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta juuri ne ”virheet” tekevät musta ja susta uniikkeja ja se on mun mielestä äärimmäisen kaunista.

ilman meikkiäYllä olevassa kuvassa olen juuri herännyt ja täysin ilman meikkiä. Joidenkin mielestä olen varmasti kamalan näköinen ja olkoon niin, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Itse olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Olen nyt 31-vuotias ja voin katsoa aamulla peiliin meikittömiä kasvojani ajattelematta ensimmäisenä negatiivisia asoita. Kauan siihen on mennyt, mutta oon onnellinen siitä, että tajuan sen kuitenkin näinkin nuorena. 🙂

Se miksi teen tätä postausta on se, että näin Raakel Liekin tekemän vlogin, joka oli äärimmäisen hyvä ja ajatuksia herättävä! 🙂

Videossa kerrotaan tilastoista nuorien tyttöjen tyytymättömyyteen ulkonäkönsä suhteen ja en ihmettele lukuja lainkaan, koska itsekin olen ollut juuri nuo samat ikävuodet tyytymätön omaan ulkonäkööni. Silloin ei ollut edes sosiaalisen median paineita, joten paineet ovat varmasti kovemmat nyt!

Kuten sanoin olen vasta muutaman vuoden sisään oppinut tykkäämään omasta ulkonäöstäni ja ainoa asia jota kadun on se, etten ole tajunnut sitä reilusti aiemmin. Se olisi säästänyt useilta mielipahoilta ja antanut enemmän vapautta viihtymiseen omissa nahoissa. Toivotaankin, että realistisen meikittömyyden ja sen kauneuden puolesta muistetaan myös hehkuttaa, jotta kenenkään ei tarvitsisi hävetä sitä mitä on. <3

Sinä olet kaunis!

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM!

Kommentit (28)
 1. Hei Ida! Tämä oli tosi ihana, ja tärkeä postaus, kiitos tästä. Ennen kun avasin fb:tä niin mietin just meikin ja meikittömyyden eroa 😀 ja sit löysin tän jutun. Taisi oka jotain sattumaa … mukavaa sunnuntaita sulle.

  1. idajokikunnas
   6.3.2016, 11:03

   Moikka Suvi!
   taisi olla kohtaloa! 😉 Ihanaa sunnuntaita myös sinne! 🙂

 2. Salli Eväste
  6.3.2016, 12:15

  Moi! Noilla kulmilla sä oot aina upea! Meikkii tai ei. Ihanaa päivää!

  1. idajokikunnas
   6.3.2016, 16:59

   Kiitos Salli ja ihanaa päivää sulle kans! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *