Kiiltävät ja kuohkeat hiukset helposti

kauniit hiukset

Multa kysellään usein, että miten mun hiusten latvat voi kiiltää niin paljon? Varsinkin kun hiuslaatuni on karhea ja kuiva, joten luulisi, että superkiillon hiuksille saisi aikaan vain lämpökäsittelyllä ja kiiltotuotteilla.

Kuohkeiden ja superkiiltävien hiusten salaisuus on pesutavassa! 🙂

Aina silloin tällöin nousee trendeihin pestä hiukset pelkästään hoitoaineella, joka hoitaa hyvin kuivia hiuksia. Eli jättämällä shampoon pois kokonaan pois pesun aikana. Itselläni on kuivat hiukset, mutta pelkän hoitoaineen kanssa lutraaminen jättää hiukset aika lättänäksi. Hoitoaineella pesua en siis suosittele jos haaveissa on ihanan kuohkeat hiukset (ilman muotoilutuotteita/käsittelyä) tai jos hiuksesi ovat rasvoittuvat.

Käytän todella vähän/harvoin mitään muotoilutuotteita hiuksilleni enkä myöskään lämpökäsittele hiuksiani säännöllisesti, mutta haluan kuitenkin aina volyymiä/kuohkeutta kutreille sekä upeaa kiiltoa. Se onnistuu täydellisesti ilman muotoilutuotteita!

kiiltävät hiukset

No miten? Yksinkertaisesti teen pesun ja hoidon tuplana!

 • Hiustenpesua aloittaessa kastelen hiukset ja sen jälkeen levitän hoitoaineen hiusten latvoihin. Tämä siis ennen shampoota ja hoitoaine vain hiusten latvoihin ei lähelle tyveä. Annan hoitoaineen vaikuttaa pari minuuttia, jonka jälkeen otan shampoon ja pesen hiukset normaalisti. En kuitenkaan hiero shampoota latvoihin vaan annan latvojen huuhtoutua kevyesti shampoota huuhdellessa.
 • Yleensä pesen vain kerran hiusten tyven, mutta jos toiveissa on superkuohkeat hiukset pesen tyven vielä uudelleen. Tuplapesu tyveen tekee hiukset todella ilmaviksi ja kuohkeiksi.
 • Pesun ja huuhtelun jälkeen levitän hiukan hiusöljyä tai hiusseerumia ihan latvojen kärkeen. Eli niitä joita käytetään yleensä hiuksiin jätettävinä hoitotuotteina. Tämä on täydellinen vinkki kuiville kiillottomille latvoille!
 • Öljyn tai seerumin lisäksi levitän hoitoaineen hiusten latvoille ja annan vaikuttaa muutamia minuutteja. Hoitoainetta tässä kohtaa ei tarvita paljoa, otan hoitoainetta käsiin ja levitän sitä kevyesti latvoille. Tässäkin pidän hoitoaineen vain hiusten latvoissa enkä levitä sitä lähellekään tyveä.
 • Lopuksi huuhdellaan hiukset huolella ja viimeistellään kylmällä vedellä. Se on siinä! Annan hiusten kuivua luonnollisesti ja en lisää hiuksiin mitään tuotetta. 🙂

Tämä tuplapesu ja tuplahoito on siis tapa jolla saa upean kuohkeat ja kiiltävät hiukset ilman muotoilutuotteita ja käsittelyä! 🙂 Ja tämä sopii niille rasvoittuvillekin hiuksille hyvin. Sen lisäksi se hoitaa kuivia latvoja ja on täten varsinkin näin kesällä ihan parasta hiuksille!

Ihanan kiiltäviä ja kuohkeita kesäkutreja kaikille! <3

SEURAA BLOGLOVIN´BLOGIT.FI!

Kommentit (8)
 1. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  25.5.2016, 15:51

  Tässä oli monta käytössä olevaa vinkkiä, mutta ehdottomasti kokeilen hoitoaineen laittamista latvoihin shampoopesun jälkeen 🙂

  1. idajokikunnas
   25.5.2016, 19:06

   🙂

 2. Hyvä vinkki, varmasti kokeilen. Sellainen mietityttää että harjaatko hiukset pesun jälkeen? Missä vaiheessa eli kuivana vai kosteana ja minkälaisella harjalla?

  1. idajokikunnas
   25.5.2016, 19:07

   Harjaan hiukset kuivina ennen pesua ja kuivina pesun jälkeen. 🙂 Tässä vielä postaus millaista harjaa käytän -> http://blogit.terve.fi/idaiholla/hittiharjan-haitat/ 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *