Kevätmeikki ja täydellinen eyeliner

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Miten tehdä raikas ja ihana kevätmeikki sekä juuri se täydellinen eyeliner? Kaikki haaveilee heleästä ja kasvoja piristävästä kevätmeikistä, mutta esimerkiksi sen täydellisen tarkan eyelinerin teko ei tunnu aamuisin kiireessä onnistuvan ja jos vielä on raskaat luomet niin miten ihmeessä sen saa näyttämään hyvälle helposti?

Tässä tuleekin nyt niksit kuinka tehdä heleä kevätmeikki ja eyeliner! Tumpelompikin meikkaaja tai kiireessä soheltaja (kuten minä), saa tehtyä meikin helposti siistiksi. 🙂 Yllättävänä apurina täydelliseen kevätmeikkiin tulee isoimpana osana putsarit, jep kuulit oikein! 😉

Kevätmeikki

Keväällä valo muuttuu ja sen myötä helposti talven meikkaustyyli ei usein enää passaa valoisalle säälle. Kannattaa siis ehdottomasti alkuun meikkaa mieluiten luonnonvalossa tai ainakin käydä tarkistamassa iho ulkona ennen kotoa lähtöä. Meikkivoidetta kannattaa myös keventää, itse saatan sekoittaa kasvojen kosteusvoidetta meikkivoiteeseen, jotta se kevenee automaattisesti ja näin ei tarvitse lähteä heti kevään tullen meikkiostoksille.

Peitetuotteita kannattaa laittaa vain ja ainoastaan sinne mihin niitä tarvitsee, liika meikki iholla korostuu kevään valossa ja iho näyttää pakkeloidulta. Muista ehdottomasti poskipuna ja pientä lämpöäkin voi lisätä jo aurinkopuuterilla. Itse en kiinnitä kevään tullen meikkivoidetta puuterilla lainkaan vaan ne kohdat superkevyesti mihin laitan peiteainetta, jotta se ei lähde seikkailemaan. Puuteriset poski- ja aurinkopuuterit riittävät hyvin ns. viemään ylimääräistä kiiltoa. Jos taas haluan ihosta superkuulaan vaihdan nekin voidemaisiin.

Raskaat luomet

Ja lisäksi vielä turvonneet kevään tuomista allergioista. Tämä on tuttua monelle.. Häivytä turvotusta sekä nosta kevyesti luomien raskautta mattaisella aurinkopuuterilla tai varjostussävyllä. Häivyttele mattaista sävyä kevyesti yläluomelle siihen kohtaan joka painuu tai turpoaa silmien päälle niiden ollessa auki, eli normaalia luomivakoasi ylemmäs. Mun mielestä aurinkopuuteri passaa hyvin nostamaan ilmettä sopivan kevyesti kun ei kuitenkaan mitään iltameikkiä tehdä vaan luonnollinen kevätmeikki. 😉 Levitä mattaista sävyä myös silmien alaluomille jos haluat avata katsetta lisää.

Silmien rajaus

Sitten päästään siihen oikuttelevaan osioon, eli silmienrajaukseen. Vetele viiva oikeasti ihan rauhassa, älä stressaa jos se sotkeentuu tai menee liian paksuksi tms. ihan oikeasti!! Siihen tulee ratkaisu!

Yläluomi rajattu ja ei näytä hyvälle.. Röpelöinen rajaus ja joka menee silmien ulkonurkan yli vielä suuntautuen alaspäin. Ei kovin kaunista, eikä ainakaan katsetta piristävää. Tässä kohtaa moni heiluttaisi jo valkoista liinaa ja luovuttaisi, mutta niin ei tosiaan tarvitse tehdä!

 

Nivea MicellAIR Expert-puhdistusliinat

Nivealta on tullut uutuusliinat kasvojen ja meikin puhdistukseen. Pääsin tekemään Nivean kanssa yhteistyötä näiden uutuuksien parissa ja pakko sanoa, että ekaa kertaa ihastuin täysin misellituotteeseen! Nämä oikeasti tuntuvat superpehmeältä iholla, koska misellivettä on liinalla reilusti ja ne eivät jätä iholle kalvomaista tunnetta. Kaikki meikki putsaantuu helposti ja nopeasti, siis ihan vedenkestäväkin sekä yksikin liina on tosi riittoisa.

NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Make-up Remover -puhdistusliinat ovat olleet testatessa niin hyviä meikinpuhdistuksessa, joten otin ne testiin myös meikin korjailussa ja osana meikkaamista. Erilaiset meikkiputsarit ovat tosi oleellisia ja näppäriä kaikkien meikkien tekemisessä. Ja näissä meikattavuus pyyhkimisen jälkeen on tosi hyvä, eli ei tarvitse erikseen kosteuttaa enää tms. kun on meikkivirheitä liinalla korjaillut, täydellistä!!

Täydellisen rajauksen metsästys

Se onnistuu helposti ja kätevästi just MicellAIR Expert-puhdistusliinojen kanssa, koska jo kuivahtanutkin rajaus lähtee liikkeelle luomelta pehmeästi ja ei lohkeile kuten muiden liinojen tai vaikka vanupuikon kanssa. Ja tosiaan kun tämä irroittaa sen vedenkestävänkin meikin niin rajausväri voi olla sitäkin.

Jos sulla on pitkät kynnet tää onnistuu puhdistusliinalla ja omilla kynsillä. Jos taas ei ole, kuten mulla ei ole, niin otan jotain kapeaa kuten pinsetit tai sitten kulmasivellin, jonka ympärille kiepautan puhdistusliinan. Sen saa siten kapeaksi ja tarkaksi, jotta voit helposti pyyhkien tarkentaa eyelinerin röpelöisyyden pois.

Putsarit mukana meikissä

Nivean MicellAIR Expert-puhdistusliinat ovat tulossa nyt toukokuussa kauppoihin, isompiin marketteihin yms., joten niitä on helppo saada ja paketissa on 20 puhdistusliinaa, hintaa paketilla on 4-5 euroa (riippuen mistä ostaa) ja kuten aiemmin sanoin niin yksikin liina on tosi riittoisa, joten hintaa paketilla ei tosiaan ole liikaa. 🙂

Kun olen pyyhkinyt yläluomen rajauksen tasaiseksi otan liinan sormen ympärille ja vetäisen vielä silmän ulkonurkan puhtaaksi jatkaen alaluomen luontaisesti nousevaa linjaa, siten saan automaattisesti rajaukselle luonnollisen muodon. Ja vahvistan sitten vielä ulkonurkan rajauksen linjan mukaisesti.

Tykkään tällaisessä meikissä noudattaa silmien omaa muotoa, mutta en korostaa silmieni vinoutta. Siksi alaluomen ulkonurkka toimii mulla linjan noudattajana. Lisäksi tällä rajaustyylillä saa venytettyä silmää, katsetta se ei vedä alaspäin lainkaan ja varsinkin raskaiden luomien omistajat saavat tällä tyylillä luonnollisimman näköisen eyelinerin ilman turhaa tuskailua.

Se millä silmiin saadaan kissamaista, mutta luonnollista nostetta ja vinoutta tulee vielä ihan lopuksi. 😉

Ripsethän menevät rajauksen teossa myös helposti eyelineriin ja sen perään jos levittää ripsivärin, niin ripsari ei levity tasaisesti ja kauniisti, koska alla on kuivahtanut eyeliner. Se vetää ripsiä nippuun ja voi unohtaa tuuheat ripset.. Tähänkin voi käyttää puhdistusliinaa varsinkin jos ei ole vielä taivuttanut ripsiä. Jos taas ripset on luonnollisesti tosi kaarevat tai taivutettu kannattaa ottaa silmämeikinpuhdistusainetta vanupuikkoon ja sillä pyyhkeillä ripset läpi ja puhtaiksi.

Nivean Double Effect-silmämeikinpoistoaine on tosi hyvä tähän se puhdistaa kevyesti ja helposti vedenkestävänkin rajausvärin ripsiltä pois ja sopii herkimmillekin ihotyypeille. Kun sen saa kevyesti pois ei tarvitse pelkää, että kauniisti korjailtu eyeliner enää häiriintyisi tästä. 😉

Raskaiden luomien näyttävä eyeliner

Sehän on selvää kun yläluomen rajaa ja ripsiväri on levitetty niin yläluomen sisärajalla näkyy ripsien juuret. Tämähän ei haittaa, mutta jos sulla on raskaat luomet ja haaveilet näyttävästä rajauksesta kannattaa vetää eyeliner myös yläluomen sisärajaan. Näin yläluomelle ei tarvitse tehdä paksua rajausta näyttävyyden luomiseksi, joka kadottaa raskaiden luomien takia liikkuvan luomen näkyvistä ja tekee katseesta helposti raskaan.

Kun yläluomen rajaakin vielä alapuolelta rajauksesta tulee automaattisesti paksumpi, yhtenäinen ja näyttävämpi viemättä yläluomelta yhtään ns. tilaa. Väsyneille silmille tämä niksi on myös täydellinen, koska se napakoittaa katsetta tosi paljon ja silmämeikistä tulee silloin skarppi ja katse ei ainakaan jää valjuksi. Tämä niksi kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun!

Nostetta katseeseen

Ihan lopuksi levitän silmien ulkonurkkaan peiteainetta, josta puhdistusliinalla pyyhittiin valunut rajaus pois. Se ensinnäkin tietenkin peittää mahdollisen punoituksen sieltä, mutta tämä tapa myös nostaa katsetta ja tuo sitä kissamaisuutta rajaukseen ilman lisäeyelineria. Vaalea peiteaine korostaa ja nostaa silmän ulkonurkkaa upeasti, mutta tosi luonnollisen näköisesti.

Viimeistely ja kevätmeikki on valmis!

Ja sitten vaan se lemppari huulipuna huulille ja sekä hiukan korostuspuuteria tai voidemaista korostusta silmien sisänurkkiin, liikkuvalle luomelle, nenän varteen sekä poskiluiden päälle ja raikas kevätmeikki on valmis täydellisine rajauksineen. 🙂

Lisäsin itselleni vielä ihan lopuksi vaalean sisärajauksen alaluomellekin, koska se tosiaan punoittaa kevätallergioista. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätön. Mitä tykkäätte, onko onnistunut kevätmeikki? Ja onko teillä käytössä puhdistustuotteet meikkiä tekiessä? Itelläni on oikeastaan aina, koska en jaksa kiireessä välittää meikkimokista kun ne saa hyvillä tuotteilla aina kätevästi korjailtua ja ilman niitä en tekisikään eyelineria itelleni. 😀

Suosittelen siis ehdottomasti nappaamaan heti toukokuussa uudet Nivea MicellAIR Expert-puhdistusliinat haltuun osana meikkaamista ja sen puhdistamista! 🙂

Aurinkoa ja upeita kevätmeikkejä kaikille! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

Kommentit (14)
 1. Hei! Meikki on kiva, mutta kirjoitustyyliin kannattaa kiinnittää huomiota. Kirjoitat “kannattaa meikkaa” ja “ei tarvitse pelkää”. Nuohan siis kirjoitetaan oikeasti “kannattaa meikata” ja “ei tarvitse pelätä”. Käyttämäsi muodot näyttävät aika hassuilta, kun tekstisi ei muuten ole mitenkään puhekielinen.

  1. idajokikunnas
   27.4.2018, 12:49

   Heh, yritän kyllä blogin puolella pitää kirjoitustyylin sellaisena miten höpöttelisin asiat ääneen. Välillä se on ristiriitaista ihan niinkun minäkin. 😀

 2. Kyselisin mitä sinulla on tässä huulipunana?

  1. idajokikunnas
   4.5.2018, 12:00

   Moikka Elina,

   Se on Jeffree Starin Velour Liquid Lipstick ja sävy on Calabasas. Ihan huippu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *