Kestävä kesämeikki

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Kestävä kesämeikki on monesta haastava, mutta tietyt seikat tekevät siitä nopean tehdä sekä oikeasti tosi kestävän. Niinkin kestävän ettei siihen tarvitse koko päivänä edes koskea tai korjailla! 🙂

Kesä on virallisesti käynnissä ja joillakin jo lomatkin pukkaa päälle, ihanaa! Multa kysytään paljon meikin kestävyydestä ja mitä tärkeää pitäisi ottaa huomioon kun haluaa aidosti, että kesämeikki kestää ja vielä eri säillä? Nyt se onkin tosi ajankohtaista! 🙂 Yksinkertaisilla nikseillä kestyvyys meikkiin on saavutettavissa ja siitä tulee sellainen ettei kasvoja ihan oikeasti tarvitse päivän mittaan korjailla eikä pelkää, että meikki leviää iltaan mennessä.

Kestävä kesämeikki

Kaikki lähtee hyvästä pohjasta! Eli kosteutus ja ihon pohjustus ennen meikkiä. Mä olen jo vuosia sitten hehkuttanut tätä, että miesten after shave-tuotteet ovat loistavia meikinpohjustajia eli primereita. Tämä Nivea Men Sensitive After Shave Balm on mun ehdoton suosikki testaamistani. Se sopii herkälle iholle ja on alkoholiton eli sitä tuttua ns. poltetta kasvoille ei tule, joita osasta after shave -tuotteista tulee.

En tiedä miksi ihmeessä mikään meikkibrändi ei ole kehittänyt vastaavaa tuotetta, joka olisi oikeasti näin hyvä meikin alle?? After Shave Balsamissa ominaisuudet on vain yksinkertaisesti sellaiset, että ne pitävät meikin äärimmäisen napakasti iholla ja meikki levittyy balsamin päälle todella kauniisti.

Aina kun haluun itselleni kestävän meikin tai kenelle teen meikkiä, tartun yleensä tähän pulloon ensimmäisenä, se on huipputuote kestävään meikkiin. Nivean tuote sopii myös niin laajalti eri ihotyypeille, rasvaisesta ihosta äärimmäisen kuivaan ihoon. <3

Kesämeikki

Kestävässä kesämeikissä ei tarvitse lähteä erikseen ostamaan uusiksi kaikkia meikkituotteita vaan pitkälle pärjää ihan niillä jo käytössä olevilla meikeillä (tuo pohjustus tekee jo suurimman työn). Valitse siis iholle meikiksi just se tuote mistä itse tykkäät, se voi olla näin kesällä hiukan kevyempi tai sitten levität meikkivoidetta kevyemmin esimerkiksi kosteusvoiteeseen sekoitettuna siitä saa kevyemmän kätevästi.

Tärkeintä on myös se, että luotat siihen meikinpohjustukseen ja käytät vain ja ainoastaan äärimmäisen vähän puuteria. Itse levitän vaan ihan vähän silmien alle, nenänpieliin ja siitä hiukan poskea kohti poistamaan ylimääräisen kiillon. Muuten annan ihon olla kokonaan ilman puuteria kesällä, koska se saa kuultaa ja meikki pysyy kauniimpana ja kestävämpänä juurikin näin. 🙂

Silmämeikki

Silmämeikkiin kannattaa kesäisin valita voidemaiset luomivärit, ne on nopeita levittää vaikka sormin ja ne kestää esimerkiksi kesäsadettakin. Itse en tähän meikkiin laittanut luomille mitään kun halusin ripsien olevan se juttu. Ripsissä ja varsinkin siinä ripsivärissä on tärkeää, että jos ripsari tuntuu leviävän päivän mittaan, kannattaa kyllä hankkia vedenkestävä ripsari kesäkäyttöön!

Sen ei tarvitse kuitenkaan olla kallis eikä mitenkään ihmeellinen ominaisuuksiltaan, koska se tulee vain viimeistelyyn. Eli teen itse niin, että levitän sitä mun lemppariripsaria ensin normaaliin tapaan ripsille ja vasta lopuksi levitän vikana kerroksen vedenkestävää päälle. Tämä lukitsee sen vedenkestämättömän ripsarin alleen ja ripsiväri pysyy!

Tämä ihan siksi, että monesti yksinkertaisesti vedenkestävät ripsivärit eivät ole ominaisuuksiltaan niin tuuheuttavia tai pidentäviä kun muut ripsarit, joten näin saa omista ripsistä kaikki irti, mutta myös sen säänkestävyyden. Lisäksi tällä tavoin ripsari on myöhemmin helpompi puhdistaa! 🙂

Nivea MicellAIR Expert -puhdistusliinat putsaavat myös vedenkestävän meikin, joten meikkiä tehtäessä sillä saa kätevästi korjailtua meikkiä sen teon aikana. Varsinkin jos sitä vedenkestävää ripsaria vahingossa tulee sotkettua iholle sen saa kevyellä pyyhkäisyllä hyvin pois, sotkematta muuta meikkiä. 🙂 Oon jo kirjoitellutkin aiemmin miten nämä liinat ovat tosi iso osa mun meikkaamista ja niillä tosiaan saadaan meikki viimeisteltyäkin. Kaikki vinkit miten ne ovat osa kaunista ja kestävää meikkiä, löydät videotutoriaalista! 😉

Kesämeikki saa ryhtiä kunnon kulmista. Kulmiin kannattaa valita kesäisin geelimäinen kulmaväri, ne pysyvät iholla kestävämmin eivätkä leviä vaikka hikoilisi tai tulisi vahingossa pyyhkeiltyä kasvoja.

Jos haluaa tehdä rajaukset, niin siihen tietysti vedenkestävä rajaustuote, jotta ne pysyvät paikoillaan. Tai sitten se oma tuttu rajaustuote, mutta levitettynä sisärajaan. Siellä se pysyy ja napakoittaa silmän kuten rajaus, mutta ei tarvitse pelätä leviämistä. Siitä kirjoitin aiemmin ja pääset tsekkaamaan siitä lisää tästä!

Kasvojen korostus

Kasvojen korostukseen ja viimeistelyynkään en käytä puuterisia tuotteita. Voidemaiset pysyvät kauniina kasvoilla hikoilusta tai vesisateesta huolimatta, joten kannattaa kesäisin vaihtaa kaikki kasvojen viimeistelytuotteet voidemaisiin. 🙂 

Aurinkopuuterit ja varjostustuotteetkin löytyvät voidemaisina, ne kannattaa ottaa käyttöön kun mielii kestävän kesämeikin varjostuksineen iholle(tai sitten se liian tumma meikkivoide, joka lojuu kaapissa käyttöön tähän tarkoitukseen). Korostuksiin käytän tosiaan kosteusvoidetta eli siihenkään ei tarvitse erikseen ostaa korostustuotetta kun se hoituu kätevästi päivävoiteella. Siitä oli viimeksi tarkemmin juuri siinä tutoriaalivideossakin! Nivea Urban Skin Protect -päivävoide on mulla myös meikin alla kosteuttajana ennen sitä after shave balsamia ja nyt myös korosteluun samaa voidetta. Voide on tosi kosteuttava, joten se pitää mun kuivan ihon tehokosteutettuna sekä noin korostuksiin käytettynä kosteuttaa vielä meikin päältäkin!! <3

Poskipunakin olisi hyvä vaihtaa voidemaiseen! Sitä ei kuitenkaan tarvitse hankkia jos laatikoista löytyy huulipunia ja varsinkin jos ne punat ovat muutoinkin käytössä. Valitse huulipuna, jota haluat laittaa huulille ja laita sitä samaa sävyä poskille. Näin meikistä tulee kauniin harmoninen kun posket sointuu huulien sävyyn. 🙂 Kevyesti huulipunaa poskille ja taputellen se paikoilleen sormin. Lopuksi käyn vielä meikkisienellä kohdan läpi, jotta se varmasti häivyttyy kauniisti muuhun kasvojen meikkiin.

Huulimeikki

Huuliin valitsin mattaisen vahvan punan. Mattaiset punat ja erilaiset huulivärit tai huulilakat pysyy huulilla kun häkä, joten ne ovat erittäin kestäviä ja kestävät syömiset, juomiset ja jopa pussailutkin. 😉 Valitsin siis poskille ns. normipunan samaa sävyä, mutta huulille laitoin superkestävän mattaisen huulilakan.

Ja näin on kestävä kesämeikki valmis! Tämä on mun omaan makuun oleva nopea kesämeikki (tähän menee mulla noin 10 minuuttia), mutta ihan näillä samoilla vinkeillä kestävä kesämeikki onnistuu oli meikki sitten kuinka erinäköinen kun tämä. Kunhan tosiaan suosit voidemaisia tuotteita all the way.. Sekä ripsille vedenkestävää ainakin se vika kerros sekä kestävä huulituote. Pohjustus eli kosteutus yhdessä Nivea Men After Shave Balsamin kanssa tekee meikistä kauniin ja kestävän muutoin! 🙂

Kestävän meikin puhdistus

Kestävä kesämeikki täytyy tietysti puhdistaa tosi huolella. Kesällä varsinkin korostuu kätevät putsarit, koska sitä usein on reissussa tai vaikka mökillä. Esimerkiksi festareilla tai siellä kesämökillä ei välttämättä ole juoksevaa vettä ja meikki tulisi puhdistaa huolella siitä huolimatta. Niin sillon tuotteet, jotka eivät vaadi vettä erikseen on parhaimpia.

Vedenkestävän meikin puhdistamiseen suosittelen ehdottomasti Nivea Double Effect Silmämeikinpoistoainetta, se poistaa vedenkestävän silmämeikin tosi hellävaroen ja helposti, jolloin arkaa silmänympärysihoa ei tarvii yhtään hinkkaa.

Kestopunien tai muutoin superkestävien huulituotteiden poistoon kätevimpänä ovat Nivea Skin Breathe MicellAIR Expert -meikinpuhditusliinat. Niillä pyyhkäisee vahvat punat helposti pois ja putsaa myös koko kasvot meikistä kätevästi oli meikki vaikka vedenkestävä.

Misellivedet kesään

Itse päätin kuitenkin testaa nyt myös Nivean hehkutettuja Misellivesiä. Nivea MicellAIR Skin Breathe Micellar Cleansing Water -misellivesiä löytyy 3 erilaista, kuivalle iholle, normaalille iholle sekä herkälle iholle. Ne ei jätä iholle sellaista kalvomaista tunnetta ollenkaan mitä useimmiten misellivedet jättävät. Eli iho tuntuu puhtaalta ja raikkaalta puhdistamisen jälkeen heti.

Käytin kuivalle iholle tarkoitettua misellivettä. Ja kun tosiaan en käyttänyt vedenkestävää ripsiväriä kun viimeistelemään ripset niin se lähtee normaalilla misellivedelläkin kätevästi. Kun kostutettua vanulappua painaa hetken silmän päällä ja sitten pyyhkäisee, se lähtee kun unelma. Kun ripsissä on alla normiripsari se auttaa just tässä puhdistusvaiheessa sitä irtoamaan helpommin. Joten jos puhdistuksen takia esim. inhoaa vedenkestäviä ripsareita niin kannattaa ottaa haltuun tämä niksi, saa vedenkestävyydeen, mutta myös helpon puhdistuksen. 😉

Yksi puoli miselliveteen kostutetusta vanulapusta vie jo kokonaan kasvojen toisen puolen meikit mennessään. Eli pari vanulappua oikeasti riittää koko meikin puhdistukseen kun käyttää kaikki puolet.

Kaikki meikki tulee oikeasti putsaa kasvoilta aina pois vaikka riekkuisi kesän festareilla tms.. silloin iho voi hyvin ja ei itse aiheuta sille ongelmia. Kun on hyvät ja kätevät putsarit messissä niin onnistuu varmasti kaikissa tilanteissa ja siitä iho kiittää kesän lopussakin. <3

Käy ihmeessä tutustumassa tarkemmin näihin huippuputsareihin täällä! (siellä näkyy tutut kasvotkin.. 😉 )

Ihania ja äärimmäisen kestäviä kesämeikkejä kaikille ja muistetaanhan putsailla ne aina pois ennen unia! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

kauneus meikki silmameikki ihonhoito
Kommentit (9)
 1. Mitä kulmaväriä käytit tässä meikissä?

  1. idajokikunnas
   18.6.2018, 17:42

   Moikka Iiris,

   Mulla on siinä L’Oreal Paris Paradise Pomade Extatic-kulmageeli sävyssä 104 Brunette. 🙂

 2. Onko tuossa After Shave Balmissa tuoksua? Jos, niin millainen? Tulee herkästi migreeni, joten sen vuoksi kyselen.

  1. idajokikunnas
   18.6.2018, 17:44

   Moi Mari,

   Siinä on sellainen kevyt miehinen tuoksu kylläkin, mut haihtuu melko nopeesti. Nivealla on kyllä myös Sensitive Cooling After Shave, jossa on tosi hento tuoksu eli huomattavasti kevyempi kun tässä ja se toimii yhtä hyvin primerina kuitenkin. 🙂

  2. Minusta tuoksu oli järkyttävä. Kuin olisi laittanut partavettä, joka tuoksui nenässä puoli päivää. Pitäydyn naisille suunnatuissa primereissa vastaisuudessakin 🙂
   Tuoksuttomia tuotteita en käytä enkä kaipaa ja etsinkin aina hyväntuoksuisia ihonhoitotuotteita, mielellään vielä luonnonkosmetiikan puolelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *