Kaunis kesäiho ja kestävä päivetys

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

 

 

Kestävä ja kauniin tasainen päivetys on useimmilla toiveissa näin lomien aikaan, mutta miten sen saisi oikeasti pysymään kauniina? Ja mitä ihonhoitoon liittyviä myyttejä on kesäkaudelle ja pitääkö ne paikkaansa? Tässä tulisi vinkit, joilla saavuttaa upea kesäiho sekä pitkittää päivetyksen tuomaa hehkua syksyyn saakka. 🙂 Ja tietty vastaukset niihin omituisiin kesäihon myytteihin.. 😉

Kesäiho & Kestävä päivetys

Kestävän ja kauniin päivetyksen takaa tietysti huolellinen ihonhoito. Aika itsestäänselvältä tuntuu, mutta se kuitenkin monella lipsuu kesäisin ja varsinkin lomilla. Festarointi ja mökkeily on usein niitä, jolloin ihonhoidosta tingitään ja se näkyykin sitten aika nopeasti ihon kunnossa mm. epäpuhtauksin.

Kesäiho ei ole yhtään sen poikkeuksellisempaa hoidon puolesta kun talvi-ihokaan, eli yhtälailla ihoa tulisi puhdistaa ja hoitaa aamuin sekä illoin. Toki levitettelemme iholle kesällä tunnollisemmin aurinkosuojaa, joten sitä tärkeämpää on myös puhdistaa sitä hellästi ja huolellisesti.

Huolellinen puhdistus

Kesä ei tarkoita sitä etteikö voisi meikkaa ihoa ja kasvoja. Päinvastoin monesti päivetystä on ihana korostella erilaisilla meikeillä ja usein myös päivettyneeseen kesäihoon sopiikin erilaiset meikkityylit paremmin kun vaikka talvella vaaleimmillaan. Rohkeasti vaan meikit käyttöön jos haluaa, ei tarvii olla meikittä koko kesää vaikka jotkut sen nimeen vannovatkin.

Tärkeintä on vain ihan yhtälailla puhdistaa iho huolellisesti meikeistä pois. Vaikka olisi sitten mökillä tai ilta venähtäisi pikkutunneille festareilla niin vedenkestävätkin meikit saa tosi kätevästi pois ilman vettäkin Nivean Expert-meikinpuhdistusliinoilla. Kirjoitin niistä aiemminkin, kuinka käteviä nämä on ottaa mukaan mökki- ja festarireissuille. Tällöin ei ole mitään tekosyytä olla puhdistamatta ihoa, koska se onnistuu missä vaan! 🙂

Koko meikinpuhdistus kätevästi

Nivean Skin Breathe MicellAIR Expert -meikinpuhdistusliinat vievät mennessään koko meikin silmistä, huulista ja iholta. Vaikka käytössä olisi vedenkestävä silmämeikki tai kestopunat huulilla, ne kaikki lähtee tosi iisisti Expert-puhdistusliinalla.

Ihoon ei jää mitään inhottavaa kalvomaista fiilistä Expert-meikinpuhdistusliinan jäljiltä vaan iho tuntuu tosi miellyttävälle sen jälkeen ja ennenkaikkea puhtaalle!

Paketissa on 20 kpl meikinpuhdistusliinoja, joten yksi paketti riittää varmasti pidemmällekin kesäreissulle tai jopa koko kesäksi. Yksi liina nimittäin puhdistaa melkeimpä koko meikin, riippuen tietysti kuinka paljon sitä on kasvoilla ja ulottuuko se dekolteelle tai muulle iholle asti. Mulla riittää aina poikkeuksetta yksi liina koko meikin puhdistukseen mainiosti. 🙂

Saako ihoa kuoria kesällä?

Tämä ihmeellinen myytti on tullut usein vastaan ja moni kysyykin, että voiko ihoa kuoria kesäisin? Vastaan aina, että tietenkin voi ja pitääkin! Monilla on kuitenkin sellainen luulo, että ihon kuoriminen jotenkin veisi päivetyksen mennessään! MITÄ?? No sitä se ei tee, joten viimeinkin kaikille kuorintaa epäileville; Rohkeasti, mutta hellävaroen kuorintaa vaan iholle kroppaa ja kasvoja myöden! 🙂

Kesällä käytetään paljon erilaisia rasvoja iholla, jotka myös keräävät iholle helpommin ulkoisia epäpuhtauksia, esim. katupölyä yms. Päivettynyt iho saattaa hilseillä jos se on päässyt kuivumaan ja ihan vain yksinkertaisesti ihosolukko uusiutuu jatkuvasti, jolloin kuollutta ihosolukkoa kertyy pintaan. Sitä kannattaa säännöllisesti pitää poissa hyvällä puhdistuksella, mutta myös sillä ihonkuorinnalla.

Ihonkuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, jolloin se ei jää tukkimaan huokosia sekä kesäiho näyttää kirkkaammalta sekä tuntuu tasaisemmalta. Kun iholla ei ole kuollutta solukkoa tukkimassa siinä päivetyskin pysyy paremmin ja huomattavasti kauniimpana. Eli ei missään nimessä kannata tinkiä kuorinnasta tai puhdistuksesta päivetyksen menetyksen pelossa vaan päinvastoin. 😉

Täydellinen tuote kuorintaan

Tietysti ihonkuorinnassa on otettava huomioon oma iho, mutta lähes poikkeuksetta ei voi mennä metsään jos valitsee mahdollisimman hellävaraisen kuorintavoiteen. Ihon kuoriminen ei siis tosiaankaan saa olla väkivaltaista iholle vaan hyvin hellävaraista.

Itse en esimerkiksi valitse kasvoille ollenkaan edes perinteistä kuorintavoidetta vaan kasvonaamion, joka samalla kuorii kesäihoa. Täydellistä! Nivea Essentials 1 Minute Urban Detox Mask +Purify -kasvonaamio on ihoa detoxaava ja puhdistava naamio. Se pitää sisällään puhdistavia kiteitä, jotka kuorivat kasvoja tosi hellävaroen.

Urban Detox -naamio on superhelppo käyttää ja millon vaan, koska se ei vie turhaa aikaa. Naamio on kasvoilla vaan minuutin verran ja tekee sen aikana tehtävänsä. Levitä kasvonaamio puhdistetuille kasvoille, anna vaikuttaa minuutin, jonka jälkeen kasvot huuhdellaan. Siinä se. Huuhdellessa pienet kiteet ja naamion tekstuuri tuntuukin kuorivalta ja miellyttävältä. Erikseen ei kuitenkin sitä tarvitse hinkkaa kasvoja pitkin vaan ihan vain huuhdella ja kuorivuus tulee samalla ainesosien sekä kiteiden ansiosta.

Kosteuttavaa puhdistusta

Käytän aina iholla kasvovettä vaikka olisin ns. kuinka hyvin puhdistanut kasvoni meikistä, aurinkorasvasta tms. Kasvovesi ei nimittäin ole ainoastaan puhdistuksen viimeistelijä vaan nimenomaan myös eka kosteuttaja iholla. Tästäkin olen kirjoittanut useaan otteeseen. Se on mun ihonhoidon tärkein elementti ehdottomasti.

Aamuin ja illoin iho tulee puhdistaa kesälläkin. Itse huuhtaisen aamuisin kasvot vedellä ja perään pyyhkeilen kasvovedellä. Jos olen paikassa jossa ei ole vettä niin pyyhkeilen kuitenkin kasvovedellä aamuisin ennen muita tuotteita, jotta hoitotuotteet imeytyvät iholle ja vaikuttavat/tehoavat sen myötä paremmin.

Mun kesäiho ei ole niin kuiva kun talvella, joten silloin normaalille iholle tarkoitettu Nivea Daily Essentials Refreshing Toner -kasvovesi on tosi hyvä. Se viimeistelee puhdistuksen ja kosteuttaa ihoa upeasti. Nimensä mukaan sen jälkeen iho on tosi raikkaan tuntuinen. 🙂

Käyn kasvovedellä ihon kauttaaltaan läpi myös silmänympärysihon. Se on huomattavasti ohuempi ja herkempi menettämään kosteutta kun muu iho ja sen myötä tarvitseekin kaiken lisäkosteutuksen sekä valmistelun muille ihonhoitotuotteille. Kesäisin varsinkin silmänympärysihosta kannattaa pitää huolta niin auringonsuojauksen puolesta kun puhdistuksen ja kosteutuksen. Ihan jo senkin takia ettei herkkä ohut iho pala tai saa pigmenttimuutoksia.

Kesäihon huolellinen kosteutus

On varmasti sanomattakin selvää, että iho tulee kosteuttaa joka päivä. Moni kuitenkin luulee, että kesäisin riittää pelkkä päivävoide tai aurinkovoide kasvojen kosteutukseen ja hoitoon. Tämäkin on yksi niistä kesäihon myyteistä.

Tietenkin kesäiho tulee kosteuttaa aamuisin päivävoiteella ja päivävoiteessa on hyvä olla suojakertoimet. Nivea Essentials Urban Skin Protect +48H Moisture Boost -detoxaava päivävoide on tehokosteuttava ja sopii siksi täydellisesti kesän kuivattamalle iholle pitämään kosteutta päivän ajan iholla sekä suojaamaan sitä ulkoisilta haittatekijöiltä. Urban Detox -päivävoiteessa on SPF20, joten se sopii tosi hyvin esim. meikin alle suojaamaan auringolta ja onkin superhyvä nimenomaan jopa meikin primerina. Meikki asettuu tosi kauniisti iholle tämän voiteen kanssa. 🙂 Jos kuitenkin menet ihan ottamaan aurinkoa kannattaa silloin lisätä erikseen korkeampikertoimista suojavoidetta kasvoille tai ainakin lisäillä voidetta päivän mittaan auringossa oleillessa.

Yövoiteen käyttö kesällä?

Tämä on se myytti, jonka moni on varmasti kuullut.. ”Kesäisin ei tule käyttää yövoidetta, jotta iholle ei tulisi epäpuhtauksia” Jälleen kerran, mitä?? Yövoide ei todellakaan aiheuta epäpuhtauksia iholla, silloin on kyse jostain muusta jos iholle syntyy epäpuhtauksia. Ihon huolellinen puhdistus on tietysti tosi tärkeää ennen yövoiteen levittämistä, kuten kaikkien muidenkin voiteiden kanssa.

Yövoide kesäkäytössä nimenomaan auttaa ihoa palauttamaan päivällä menetettyä kosteutta sekä korjaamaan ihoa yön aikana. Jos mielii kauniin kesäihon sekä kauniin päivetyksen on silloin myös yövoide tosi tärkeässä osassa. Yövoiteen ei tarvitse välttämättä olla niin tuhtia kun talvisin, useammalle riittää kevyempi koostumuksinen yövoide kesällä.

Nivea Essentials Urban Skin Detox +48H Moisture Boost Night Gel Cream -yövoide on koostumukseltaan hiukan geelimäinen ja kevyt. Se kuitenkin kosteuttaa tosi tehokkaasti ja sisältää antioksidantteja sekä rauhoittavaa vihreää teetä. Sopii täydellisesti sen myötä rauhoittamaan auringossa ollutta ihoa sekä auttaa ihoa uusiutumaan yön aikana, ns. korjaten päivän aikana iholle aiheutunutta rasitusta. Joten kesäihoa ajatellen nimenomaan ei kannata unohtaa yövoidetta! 🙂

Näillä kaikilla rutiineilla kesäiho pysyy tosi kauniissa kunnossa ja se päivetyskin kestää huomattavasti paremmin. Ei siis skipata ihon tärkeitä hoitorutiineja lomillakaan, jotta iho pääsee hehkumaan läpi kesän ja sen jälkeenkin. 🙂

Upeasti hehkuvia kesäihoja kaikille!

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

kauneus ihonhoito ikaantyva-iho ihonhoitotuotteet
Kommentit (3)
  1. Sä oot kaunis ja hehkeä ☺️
    Ootko koskaan kärsinyt pigmenttiviiksistä? Mulla on nyt e-pillereiden ottamisen jälkeen ilmaantunut auringossa ollessa semmoset ja ne on kauheet, näyttää kyllä ihan ku ois viikset Samaten on ilmaantunut lievä akne joka ei häivy vaikka pillereiden lopettamisesta jo yli vuosi… ennen pillereitä en koskaan aknesta kärsinyt. Nyt en malta olla puristelematta niitä finnejä ja mustapäitä… Onko sulla koskaan kiusausta puristella ihomatoja vai saatko oltua tekemättä sitä? Puristelusta jää iho kirjavan väriseksi… Nää on vaan niin ärsyttäviä kun on tottunut aina täydelliseen ihoon.. sen takia en oo oppimut ihomeikkejäkään käyttämään, en pidä niiden tunnusta iholla ja sit kuljen ”viiksillä” ja kirjavalla naamalla joka saa huonon fiiliksen omasta ulkonäöstä…

    1. Huhhuh.. Mä jo luulin, että oon ainoo pigmenttiviiksissäni:D

  2. Tiesittekö, että aurinkovoidetta tulisi käyttää päivittäin ympäri vuoden. Toisaalta näin Suomessa pimeimpinä aikoina talvella ei tarvitse sitä käytttää, jos UV-indeksi on nollassa. Itse olen alkanut käyttää aurinkovoidetta vuoden alusta ja iho on todellakin paremmassa kunnossa. Mottoni aurinkovoiteen suhteen on, että jos ei käytä aurinkovoidetta, ei muukaan ihonhoito ole kannattavaa. Ja näin kesäkuumalla kiinnitän erityistä huomiota siihen, että lisään aurinkovoidetta tarpeeksi usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *