Kaunis rusketus

Kaunis päivetys on monien haave kesäisin. Miten saisi tasaisen ja kauniin rusketuksen, joka vielä kestäisikin hyvin?

En ole enää vuosiin ns. ottanut aurinkoa vaan pikemminkin yrittänyt suojautua siltä suht tehokkaasti. Luultavasti juuri tästä syystä olen huomannut, että ihoni on alkanut viime vuosina herkistymään auringolle yhä enemmän. Aiemmin en palanut ikinä, eikä minulle tullut auringosta ihottumaa. Nyt parin viime vuoden aikana on alkanut ilmestyä ihottumaa ja iho on saattanut herkemmin punoittaa auringossa, voiteista huolimatta. En tiedä mistä johtuu, ikä, raaempi aurinko, vai mikä?

Tämän takia olen yrittänytkin vältellä liiallista oleilua auringossa ja muistanut käyttää aina suuria suojakertoimia. Siltikään iho ei ole tykännyt ja se pieni päivetys minkä olen saanut on ollut epätasaista mm. aurinkoihottuman takia.

Viime kesänä vietin pitkästä aikaa kesäloman ja ajattelin kokeilla tähän aurinko-ongelmaan myös sisäistä apua. Hankin ”aurinkokapseleita”(beetakaroteenia), jotka sisältävät A-, C- ja E-vitamiineja reilusti sekä muita ainesosia, jotka auttavat ihoa valmistautumaan auringolle sekä suojaavat soluja mm. hapettumisstressiltä.

Bio-Karoten +E -E-vitamiinivalmiste
Bio-Karoten +E -E-vitamiinivalmiste

Aloin popsimaan pillerin päivittäin noin pari viikkoa ennen lomaani ja jatkoin vielä pari viikkoa loman aikana. Se ihme kyllä auttoi! Viime kesänä ei näkynyt ihottumaa ja hyvät suojakertoimet riittivät estämään punoituksen iholla, joten luultavasti sain kapseleista tarvittavaa lisäboostia iholle.

En tietysti grillannut itseäni auringossa, mutta kaunis päivetys oli tarttunut loman aikana tasaisesti iholle ja minun normaalisti rutikuiva sekä kesivä iho piti rusketuksen loman jälkeenkin pidempään. 🙂 Aion toimia samoin tavoin tänä kesänä ja aloitin nyt hiukan aiemmin syömään kapseleita, koska pihalla tulee puuhasteltua päivittäin puutarhahommissa.

Imedeen -tan optimizer
Imedeen -tan optimizer

Onko teille tullut vastaavia muutoksia/ongelmia ihoon kesäisin? Ja mitä muita vinkkejä olette haivainneet hyväksi kestävään ja kauniiseen rusketukseen?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *