Hiusrutiineilla upeat kutrit

Pidemmät, paksummat ja hyvinvoivat hiukset ovat monen haave. Aina se ei ole pelkistä geeneistä tai tuotteista kiinni, omilla rutiineilla voi edistää hiusten elinvoimaisuutta!

Minulta kysytään usein, että mitä ihmettä oikein syön ja teen kun hiukseni ovat pitkät ja paksut. Tähän useimmiten vastaan, että en mitään erityistä, mutta kun oikein mietin niin kyllä on aika paljon valintoja joita teen päivittäin parempien hiuksien eteen.

Pelkät geenit eivät ole kyseessä, koska olen aiemmin kärsinyt huonokuntoisista hiuksista, jotka tuntuivat ohenevan, kasvavan harvinaisen hitaasti sekä harjatessa lähti kourallinen hiuksia. Ruokavaliossakaan ei ole mitään poikkeuksellista, ainoastaan se, että kun tajusin lisätä hyviä rasvoja tarpeeksi päivittäiseen ruokavalioon, on se vaikuttanut myös hiusten vahvuuteen ja kiiltoon.

vahvat hiukset

Tuotteillakin on merkitystä hiuksille, mutta tässä muutamat oleelliset hiusrutiinit, joita noudatan säännöllisesti!

KYLMÄ VESI

Kylmän veden sanotaan auttavan myös aineenvaihduntaan, mutta hiuksillekin se tekee erityisen hyvää. Viimeistelen aina hiusten pesun kylmällä vedellä. Hoitoaineen huuhtelun jälkeen vaihdan veden kylmälle ja huuhtelen päänahkaa myöden hiukset. Kylmä vesi sulkee hiussyitä sekä vilkastuttaa verenkiertoa päänahassa.

LÄMPÖKÄSITTELYN VÄLTTÄMINEN

Sen jälkeen kun lakkasin kuivaamasta hiukseni hiustenkuivaajalla ovat hiukseni katkeilleet ja kuivuneet huomattavasti vähemmän. En siis koskaan föönaa hiuksiani, en edes omista omaan käyttöön fööniä! 🙂 En myöskään suorista raudalla tai kihartele hiuksiani usein kuumilla piippareilla, valitsen aina ensisijaisesti muut tavat muotoilla hiuksia.

luonnolliset hiukset

STIMULOINTI

Päänahkaa tulisi stimuloida päivittäin, jolloin verenkierto ja hiustyvi pysyvät elinvoimaisessa kunnossa. Tähän auttaa tuo kylmä vesi, mutta myös päivittäinen hiusten harjaaminen päänahkaa myöden tekee paljon, sen lisäksi harjaaminen siirtää päänahasta talia hiusten latvoihin, joka toimii luontaisena kosteuttajana ja suojana hiuksille. Säännölliset hiusnaamiot yhdistettynä kevyeen päähierontaan ovat rentoutuksen lisäksi parasta stimulointia hiusten hyvinvointiin ja kasvuun.

SÄÄNNÖLLINEN LEIKKAUS

Moni hiuksiaan kasvattava pelkää katkaista latvojaan, jotta hartaudella kasvatetut kutrit eivät lyhenisi. Säännöllinen latvojen leikkaaminen pitää kuitenkin hiukset paremmassa kunnossa ja näin ollen ne eivät ala katkeilla latvoista. Haaroittuvat latvat leikkaamattomina alkavat myös haaroittua kohti hiusten tyveä!

KÄSITTELY KUIVANA

En käsittele hiuksiani koskaan märkinä! Märkien hiuksien harjaaminen ja käsittely venyttää hiusta. Hius venyessään ohenee ja menettää vahvuuttaan. Annan hiusten aina kuivua ennen selvittämistä tai harjaamista.

pitkät hiukset

Tässä siis tärkeimmät hiusrutiinit, joilla olen saanut omat hiukseni kasvamaan nopeasti ja pysymään paksuina sekä kiiltävinä. Hyvät tuotteet omalle hiuslaadulle näiden rutiinien lisäksi ja varmasti hiukset kiittävät! 🙂

Hellikää hiuksianne! <3

Kommentit (8)
 1. Salli Eväste
  17.6.2015, 14:50

  Hiusten pesuväli vaikuttaa kans tosi paljon. Pesen hiukset periaatteessa enää 2 kertaa viikossa. Välissä huuhtelen ne suihkussa (tai annan kastua sateessa). Parissa vuodessa hiusten määrä on kasvanut huimasti (sanoo kampaaja), niin että sen huomaa. Lisäks syön smoothiessa pinaattia ja avokadoa. Hyvät öljyt <3

  1. idajokikunnas
   18.6.2015, 10:03

   Moikka Salli,

   oot ihan oikeassa, liian usein peseminen kuivattaa turhaa ja aiheuttaa kitkaa hiuksissa. Pinaatti, avokado ja öljyt myös ihan parhainta “hiusravintoa”! 😀 <3

 2. Miten saada pitkät hiukset - Kauneus & Terveys -blogit
  14.9.2015, 08:20

  […] päätin, että nämä hiuksethan kasvavat. Pyysin apua meikkitaiteilija Ida Jokikunnakselta, jolla on uskomattoman pitkät ja paksut kutrit. Aionkin seuraavien kuukausien ajan noudattaa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *