Hiuspohjan ongelmat – Kuiva hiuspohja ja elottomat hiukset?

hiuspohjan ongelmat

Hiuspohjan ongelmat ovat tuttua kauraa monelle, ikävä kyllä. Varsinkin näin kesän jälkeen moni tuskailee elottomien ja latteiden hiuksen kanssa sekä hiuspohja tuntuu kutisevalta ja kuivalta. Ja kun sanotaan, että terveet hiukset kasvavat terveessä hiuspohjassa se pitää ihan paikkansa.

Usein pelästytään heti, että on isompiakin ongelmia hiuspohjassa kun hiukset alkavat tippua, kasvu hidastuu tai hiukset yksinkertaisesti näyttävät täysin elottomilta. Silloin on hyvä kuitenkin ihan ensiksi tarkistaa onko tietyt tuotteet käytössä, jotka edistavät hiusten hyvinvointia?elottomat hiukset

Elottomat hiukset

Olen aiemminkin kirjoitellut paljon erilaisia postauksia hiusten hyvinvoinnista, kuten miten ne saadaan kasvamaan nopeammin ja kuinka ylläpitää mahdollisimman terveitä hiuksia. Ja monesti olen alleviivannut syväpuhdistavan shampoon käyttöä! 😉

Syväpuhdistava shampoo on mun mielestä ihan ehdoton tuote kaikille, jotka mielivät elinvoimaiset hiukset. Elottomat hiukset, päätä nuolevat hiukset, sameat ja vaikeasti muotoiltavat hiukset.. Jos nuo asiat kuulostavat tutulle, on usein syynä se ettei hiuksia pestä säännöllisesti syväpuhdistavalla shampoolla.

Se poistaa kaikki mm. kertyneet tuotejäämät, jotka eniten aiheuttavat hiusten elottomuutta varsinkin hiusten pituuksilla. Yksi oma lemppareista on tähän Cutrin Ainoa Deep Clean -syväpuhdistava shampoo. Käytän sitä ainakin kerran kuussa, silloin enemmän jos on kausia jolloin käytän enemmän muotoilutuotteita hiuksissa.

kuiva hiuspohja

Hiuspohjan ongelmat

Kun hiukset on pesty syväpuhdistavalla shampoolla tilanne on välittömästi parempi ja hiukset tuntuvat sekä näyttävät kuohkeammilta ja elinvoimaisemmilta. Mutta jos päänahka on hilseilevä, kutiseva ja tuntuu ettei hiukset kestä kauaa elinvoimaisina niin hiusrutiineista uupuu vielä kuorinta. Jep, kuorinta! Yhtälailla kun muistamme säännöllisesti kuoria kasvojen ja vartalon ihoa, tulisi se tehdä myös hiuspohjalle.

Tosi moni ahdistuu erilaisista hiuspohjan ongelmista ja hädissään aina miettivät heti pahinta, jotain sairautta, puutosta tms. nekin ovat tietenkin mahdollisia, mutta ihan ensiksi kannattaa kuitenkin ottaa kuorinta käyttöön ja katsoa häviääkö hiuspohjan ongelmat.

elottomat hiukset

Useimmiten niin käy, että syynä on ollut kuiva ja tukkeutunut hiuspohja. Kun se saadaan kuorittua ja kosteutettua alkaa hiuspohja voida heti paremmin. Tällöin mm. hiukset tietenkin kasvavat paremmin ja talineritys tasapainottuu hiuspohjassa, jolloin hiukset ovat elinvoimaisemmat ja pysyvätkin sellaisina pidempään.

hiuspohjan ongelmat

Kuiva ja kutiseva hiuspohja

Hiuspohjan ongelmat on parasta hoitaa hellävaroen ja kuorivat shampoot ovat siihen tosi hyviä alkuun ennen kuin totut kuorintaan. Oma suosikkini siihen on KC Professional Back To The Roots -kuoriva shampoo. Se kuorii hiuspohjaa hellävaroen ja siis hiuksia ei tarvitse erikseen pestä sen jälkeen. Raikas tuoksu on plussaa ja se jättää hiukset tosi ilmaviksi. Kuorivan shampoon kanssa mulla ainakin monesti riittää hyvä hoitoaine perään ja levitän sitä silloin myös kevyesti hiuspohjaankin.

kuiva hiuspohja

Hiuspohjan ongelmat tarvitsevat myös kosteutta

Kuorivien shampoiden lisäksi on myös ihan kuorintavoiteita/-tuotteita erikseen, jotka useimmin tarvitsee silloin pestä hiuspohjasta ja hiuksilta pois ja niiden perään tulee laittaa mieluiten tosi kosteuttava hiusnaamio. Tällöin hiuspohja saa tarvittavaa kosteutta ja se ei ala erittää talia liikaa.

Oma suosikkini erilliseen kuorintatuotteeseen on kuitenkin kaikessa kätevyydessään Budgien The Apple Cider Scrub -kuorintatuote. Sitä käytetään myös shampoon sijasta ja se on vaahtoava, jolloin siltä se tuntuukin. Joten aivan samaan tapaan käytetään kun shampootakin ja lopuksi hyvä kosteuttava hoitoaine tai hiusnaamio perään ihan hiuspohjaa myöden.

Kosteutusta eli hoitoainetta tai hiusnaamiota ei saa unohtaa kuorintojen jälkeen. Muutoin hiuspohja jää kuivaksi ja alkaa hädissään tuottamaan enemmän talia tuomaan tarvittavaa kosteutta hiuspohjaan. Joten olet taas lähtöpisteessä.. Eli kuorinta aina hyvän kosteutuksen kanssa ja hiuspohja kiittää. 🙂

hiuspohjan ongelmat

Kuinka usein hiuspohjaa kuoritaan?

Tähän kysymykseen on monta vastausta, lähes yhtä monta kun on hiuspohjan kuoriaakin.. Kaikki ohjaa aina hiukan eri tavoin kun toinen. Itse olen sitä mieltä, että se riippuu tosi paljon tietenkin sun omasta hiuspohjasta sekä tuotteista joita käytät.

Itse kun käytän molempia eli syväpuhdistavaa shampoota (jotta saan varmasti latvoista asti tuotejäämät pois hiuksilta) sekä kuorintatuotetta tai kuorivaa shampoota niin käyttövälit ovat harvemmat.

Syväpuhdistava shampoo + kuorinta

Itselläni on kuiva hiuspohja lähtökohtaisesti, joten en viitsi ainakaan liikaa käyttää näitä. Voisin arvioida, että käytän syväpuhdistavaa shampoota 1-2 kertaa kuussa ja kuorinnan teen 3 viikon välein. Alkuun ainakin suosittelenkin, että teet vaikka samalla tyylillä; molempia tuotteita kerran kuussa ja hyvät kosteutukset perään. Silloin ei ainakaan hiuspohja rasitu liiasta kuorinnasta! 🙂

Elinvoimaisia hiuksia kaikille tähän syksyyn! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

kauneus hiusten-hoito hiustenlahto hiukset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *