DIY Ripsiseerumi, katso mun salainen ainesosa!

Tuuheat ja pitkät ripset luonnollisesti kotikonstein? Jes se on oikeasti mahdollista ja se ei vaadi kyseenalaisia kemikaaleja tai kalliita ripsiseerumeja. Oman ”ripsiseerumin” voit valmistaa kotona ja vaan parilla edullisella tuotteella. Tulokset ovat taattuja! 🙂

Luomuripset

Kirjoittelin tästä aiheesta jo vuosia sitten kun aikoinaan kirjoitin blogia Ilta-Sanomissa, silloin kirjoitin käyttäväni risiiniöljyä ja siitähän koko homma jopa räjähti. Yhtäkkiä apteekeista, hyvinvointimyymälöistä yms. yms. missä tahansa risiiniöljyä myytiin, se myytiin loppuun. Ja mä sain myös sen myötä lisänimen, Ripsi-Ida.. 😀 😀

Tässä risiiniöljyn tehosta ripsiini!

Sen jälkeen kun blogini siirtyi tänne Kauneus & Terveys-saitin alle kirjoittelin siitä vielä uudestaan paria vuotta myöhemmin ja jälleen kerran se muistui, että kalliita ripsiseerumeja ei tarvita vaan moni otti risiiniöljyn käyttöön. Palaute vuosien myötä on ollut ihanaa, että moni on näiden kirjoitusten myötä innostunut hoitamaan ja kasvattamaan ripsiään ihan kotikonstein ja turvallisella tuotteella. Joten kiitos kaikille teille ja kiitos myös lisänimestä, heh. 😀 Toivottavasti kuitenkin on tullut vuosien myötä muitakin hyviä vinkkejä. 😉

DIY ripsiseerumi

Tämä risiiniöljy-hype on siis kestänyt jo vuosia ja aloinkin tuossa pari vuotta sitten miettimään, että miten saisi sen tehoa vielä entisestään tehostettua, mutta yhtä turvallisesti, edullisesti ja helposti?

Tutkin loputtomasti erilaisten myynnissä olevien ripsiseerumeiden ainesosalistauksia ja lähinnä nimenomaan luonnonkosmetiikan ja vegaanisten tuotteiden osalta, koska ne tuntuvat automaattisesti turvallisimmilta ja hellävaraisemmilta vaihtoehdoilta. Ja sen jälkeen lähdin testaamaan ja sekoittelemaan omia ripsiseerumeja!

Tässä myös aiemman ripsihaasteen tuloksista käyttäen vaan risiiniöljyä!

Salainen ainesosa ripsiseerumiin

Kokeilin useita eri aineksia yhdessä ja erikseen, sekä erilaisia luontaisia öljyjä ns. ripsiseerumin pohjana. Loputonta ja tietysti ajan kanssa testaamista tämä on vaatinut, jotta näkisin eri sekoitusten tuloksia. Osa sekoituksista oli täysin turhia ja tuntu, että tosi paljon ns. turhia/ylimääräisiä ainesosia ripsiseerumeihin tungetaan. Tästä päätinkin pistää vielä uudet kokeilut testiin niin, että rajasin ainesosat minimiin, jotta näkisin mikä/mitkä ainesosat oikeasti tekevät tarvittavan ja mitkä ovat ns. turhia. Sen myötä päätin palata alkuperäiseen luottotuotteeseen eli risiiniöljyyn ja uusissa sekoituksissa käytin vaan sitä seerumin pohjana.

Kaiken tämän testailun jälkeen parhaaksi havaitun seoksen tai ripsiseerumin sisältö olikin aivan järjettömän helppo!! Vaan kaksi tuotetta = täydellinen ja luonnollinen ripsiseerumi! <3

Se salainen ainesosa (josta muutama viikko sitten jo vihjailinkin Instagramissa storyjen puolella) on nimittäin niinkin yksinkertainen kuin E-VITAMIINIÖLJY!!

Tadaa, nyt se on paljastettu! 😉 Eli kaikista eri seoksista huomasin, että pelkästään risiiniöljy ja e-vitamiiniöljy toimivat säännöllisessä käytössä aivan yhtä tehokkaasti kun esim. seos, jossa oli 4-5 eri ainesosaa. Muut ainekset ovat siis ihan turhia (tai ainakin näissä helpoissa kotitekoisissa ripsiseerumeissa).

Ohje: kotitekoinen ripsiseerumi

Ohje tähän ripsiseerumiin on superyksinkertainen. Tarvitsen jonkun pienen rasian, jossa voit säilyttää seerumiasi tai sen voi tehdä myös huolellisesti puhdistettuun ripsarin holkkiin tai eyelinerin holkkiin. Mulla itsellä ripsiseerumia löytyy pikkurasiasta sekä vanhan ripsarin holkista.

3 tl risiiniöljyä

2 kapselia E-vitämiiniöljyä

Sekoitus ja haluamaasi purkkiin. Helppoo kun mikä. Tässä voi tietysti käyttää haluamaansa e-vitamiiniöljyvalmistetta oli se sitten kapseleissa tai suoraan nestemäisenä pullossa. Mulla itsellä on ihan apteekista ostettuja e-vitamiinikapseleita, jotka sitten halkaisen ja valutan öljyn sieltä risiiniöljyn joukkoon.

Käyttö

Jotta ripsiseerumi tekee mitä lupaa niin sitä tulee käyttää päivittäin tai ainakin lähes päivittäin ja säännöllisesti. Tämähän on ihan sama juttu kaikissa ripsiseerumeissa (niissä kalliissakin). Vaan silloin tuotteen teho alkaa näkyä ja pysyy ylläpidettynä. Iltaisin joko harjaamalla seerumia ripsiin tai puhdistetulla eyeliner-siveltimellä ripsien tyveen. Tai sitten ihan perinteisesti vanupuikolla ripsien tyveen. Liikaa ei kannata laittaa tehon toivossa, se ei vaikuta kasvuun, mutta pikemminkin ylimääräinen tuote valuu silmiin ja turvottaa silmiä yön aikana turhaan. Pieni määrä riittää hyvin.

HUOM! Tämä sama kotitekoinen ripsiseerumi sopii myös kulmakarvoille, eli levittämällä sitä iltaisin myös kulmille ne kasvavat nopeammin ja tuuheampina. Multa on moni kysellytkin, että oonko käynyt pigmentoimassa mun kulmat, niin en ole vaan ne ovat nykyisin tuuheamman ihan vaan tämän kotitekoisen seerumin ansiosta.

Pelkkä risiiniöljy vs. diy ripsiseerumi

Tästä varmasti osalle herää kysymys, että onko tällä nyt sitten eroa pelkkään risiiniöljyn käyttöön? Niin voin vastaa, että on! Pelkkää risiiniöljyä käytettyäni vuosia ja sitten kaikkien seoksien testailujen jälkeen oon nyt noin. 7 kuukautta käyttänyt vaan tätä mun uutta seosta/ripsiseerumia ja huomannut, että tulokset tulee nopeammin kun pelkällä risiiniöljyllä sekä varsinkin tuuheus on lisääntynyt entisestään. Kulmakarvojen aukot täyttyivät vihdoin ne sitkeämmätkin, mitä ei pelkällä risiiniöljyllä tapahtunut.

Joten tämän kaiken palopuheen jälkeen voin hyvillä mielin todeta, että oon löytänyt ainakin mulle itelleni täydellisen miksauksen, joka toimii. Eikä mun herkkien silmien tai ihon tarvii altistua pelottaville teollisille ripsiseerumeille (kaikkiahan ne ei pelota, mut mua pelottaa kun silmät ovat niin herkät reagoimaan kaikkeen) ja lompakko ei tästä ripsiseerumista tyhjene! 😉

Nyt on siis mun uudet ripsi- ja kulmasalat vihdoin julki ja toivottavasti otatte testiin ja kertoilette sitten tuloksista kun niitä alkaa näkyä. <3 Pitkään oon odottanut tämän postauksen tekoa, mutta kuten ymmärrätte niin tämä mun oma pieni laboratoriotestailu on vienyt aikaa.. 😀 😀

Upeita ripsiä ja kulmakarvoja siis kaikille ja luonnollisesti kotikonstein! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM + FACEBOOK !

SNAPCHAT: idajokikunnas

kauneus ripsienpidennykset luonnonkosmetiikka muodonmuutos
Kommentit (16)
 1. Tiina/Fit Fat Mama
  12.10.2018, 23:40

  Oo huippua pitää testata :). Ripset on ihan jees kuntoiset,mutta kulmakarvat on sekä vaaleat, että harvat

  1. idajokikunnas
   18.10.2018, 06:14

   Loistava kulmille, mulla täyttyi kaikki kaljut kohdat! Toki väriähän tämä ei muuta, mut tuuheuden myötä tietysti näyttää paremmalta ja hiukan tummemmalta. 🙂

 2. Olen itse jo parin vuoden ajan käyttänyt e-vitamiiniöljyä ripsien hoitoon. Itsessäänkin tosi toimiva, mutta täytyypä testata tämä resepti myös!

  1. idajokikunnas
   18.10.2018, 06:12

   Joo erittäin toimiva! Mäkin testailin eri reseptejä ja totesin, et nämä kaksi yhdessä toimii kyllä parhaiten. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *