DIY hiustenleikkuu

diy hiustenleikkuu

Onnistuuko hiustenleikkuu kotona keltä tahansa? Ainakin jos uskoo somevinkkejä siihen pystyy kuka tahansa ja lopputulos on huikea. Noh, pistinpä yhden kätevimmistä nikseistä leikata omat hiukset testiin ja näin siinä kävi!leikkaamattomat hiukset

En ole pitkään aikaa leikannut hiuksiani, koska olen tarkoituksella antanut niiden kasvaa tätä testiä varten. Ne olivatkin päässeet tooosi pitkiksi, puoleen väliin pakaroita.. En normaalisti antaisi kasvaa näin pitkäksi.

hiusten harjaus

Tämä diy hiustenleikkuu on tarkoitettu puolipitkille ja pitkille hiuksille. Olen törmännyt tähän useaan otteeseen somen kautta ja miettinyt olisiko tämä oikeasti kätevä tapa saada kauniin kerrostetut kutrit.

Se menee näin:

  1. Harjaa hiukset selväksi pää alaspäin.
  2. Kiedo hiukset napakalle ponnarille keskelle päälakea.
  3. Harjaa vielä ponnarista tulevat hiukset läpi.
  4. Aseta hiukset etusormen ja keskisormen väliin ponnarista ja vedä latvoja kohti kunnes pysäytät haluttuun leikkauskohtaan.
  5. Leikkaa vaakatasossa suoraan hiukset sormien alta ja lopuksi saksi pystysuorassa latvoja pehmentääksesi leikkausjälkeä. Siinä se!

hiukset keskellehiukset keskelle

hiukset ponnarille

ponnari keskellä päälakea

ponnarin hiukset harjatenharjaus  latvojen leikkuuleikataan vaakasuoraantukka lähtee

latvojen tasoitus

saksittu ponnari

hiusten lopputulos

Leikkasin noin 15 cm latvoista pois ja lopputulos on tässä. Leikkuutapa perustuu siihen, että hiusten pituudesta ei lähde niin paljoa, mutta päällimmäiset ja etummaiset hiukset lyhenevät reilusti, jolloin saadaan kevennetty ja kerrostettu tyyli. Tosin ihan etummaiset hiukset lyhenevät paljon verrattuna aivan niskahiuksiin.

Itse en ole tehnyt leikkauksen jälkeen hiuksille mitään, jotta todellinen lopputulos näkyy ja siitä huomaankin heti, että näkemissäni diy hiustenleikkuu-vinkkivideoissa hiuksia on lähes aina käsitelty leikkuun jälkeen(laineille tms).. Koska lopputulos ei ole mielestäni kovin onnistunut ilman muotoilua.

sivujakauskeskijakaus

Yllä olevissa kuvissa vasemmalla hiukset ovat aavistuksen sivujakauksella ja latvat näyttävät aika silputuilta. Oikealla olevassa kuvassa hiusten jakaus keskemmällä, jolloin latvat näyttävät hiukan paremmilta ja sulautuvat pehmeämmin pidempiin pituuksiin. En siltikään itse tykännyt lopputuloksesta, joten saksin kuvien oton jälkeen heti toiset 15 senttiä pois. Nyt testauksen myötä siis 30 senttiä lyhyempi tukka ja varmaan lähtee vielä lisää, jotta saa kauniin mallin.

Yhteenvetona siis en itse oikein syttynyt tälle diy hiustenleikkuulle, mutta toimii varmasti osalle. Niille jotka eivät halua luopua pituudesta, mutta haluavat reilua kerrostusta. Siltikin suosittelen pehmentämään latvoja tarkemmalla otteella leikkuun jälkeen. 🙂 Mitä tykkäätte, leikkaisitko itse näin?

Nyt on ainakin itsellä kutrit katkaistu pitkästä aikaa ja olo on heti kevyempi! 😀 😀

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´INSTAGRAM !

 

Kommentit (5)
  1. Kyllä, olen leikannut näin hiukseni kuten tässä neuvoit 🙂 itselläni on kovin ohut tukka, joten päätämyöten laskeutuviin haituviin meni hermo ja halusinkin kovemmalla kädellä kerrostusta. Saan helpommin muotoiltua ilvamamman pehkon tarvittaessa. Pelkäsin että pisimmät hiukset jäävät muutamaksi karvaksi roikkumaan mutta lopputuloksesta tulikin mielestäni ihan ok. Pituutta ei paljon lähtenyt kuten kirjoitit. Haluaisin ehkä kuitenkin hiukan lyhyemmän pehkon vaihtelun vuoksi:)

  2. Kampaa hiukset ihan ylös keskelle päätä (hieman päälaen yläpuolelle) kierrä hiukset 1,5 kierrosta ja napsauta poikki. Pitäis tulla parempi jälki. Silti kyllä suosittelisin ihan ammattilaiselle menoa, joka tietää mitä tekee. Terveisin, Parturi-Kampaaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *