Ripsien kestotaivutus, kannattaako se ottaa?

Ripsien kestotaivutus on ripsipermanentin modernimpi muoto. Kestotaivutus kaartaa ripset kauniisti jopa 8-12 viikoksi. Käsittely lomauttaa ripsentaivuttimen ja säästää siten aikaa. Koska ripset myös kestovärjätään taivutuksen yhteydessä, ripsiväriäkään ei välttämättä tarvitse käyttää.

Kestotaivutusta kannattaa harkita, jos omistaa ahkeraa taivutusta vaativat jäykät ripset, ei halua tai ehdi käyttää aikaa meikkaamiseen, on lähdössä ranta- tai hiihtolomalle tai treenaa paljon. Vaikka käsittely ei pidennä tai tuuhenna ripsiä, se voi tuoda apua myös harva- ja hentoripsiselle. Kun ripset taivutetaan ja ryhdistetään riviin, ne näyttävät runsaammilta. Kestotaivutus on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos ei pidä ripsienpidennyksistä tai ei voi käyttää niitä vaikkapa liimalle herkistymisen vuoksi.

Testasin Yumilashes-käsittelyä. Se on Suomessa pisimpään tehty, hyvin siedetty kestotaivutus. Siinä ripset kaarretaan silikonityynyn ja miedon tioglykolihapon avulla. Lisäksi ripsiä hoidetaan taivutuksen aikana aloe veralla, pantenolilla ja keratiinilla. Ripsien taivutuskulmaan vaikuttava silikonityynyn koko valitaan ripsien jäykkyyden ja pituuden mukaan. Tekijä on taitava, mutta hän kertoo, että jos ripsistä tulisi vaikkapa liian kaarevat, taivutuksen saa tarvittaessa myös “purettua” tai loivennettua hoitolassa. Käsittely maksaa noin 90 euroa.

Miltä kestotaivutus tuntuu ja mitä on hyvä ottaa huomioon? Suosittelenko? Katso myös ennen- ja jälkeen -kuvat alhaalta!

Ennen taivutusta ja sen aikana

Mene käsittelyyn ilman silmämeikkiä. Ennen itse taivutusta silmät suojataan huolellisesti ja peitetään. Luomet pitää pitää kiinni koko taivutuksen ajan. Jos sinulla on paha ahtaanpaikankammo, se voi tuntua kurjalta. Tieto siitä, että silmät voisi periaatteessa avata, saattaa helpottaa tuskaa. Itse en lopulta ahdistu, vaikka olenkin lievästi klaustrofobinen.

Taivutus ei tunnu miltään, ja kaiken kaikkiaan käsittely on varsin rentouttava. Hoitotuolissa saa pötkötellä tunnin verran silmät kiinni, ottaa vaikka torkut ja herätä kauniina!

Heti taivutuksen jälkeen

Ripsiä ei saa meikata eikä kastella 24 tuntiin. Saunominen tai hikitreenikään ei ole hyvä idea. Varo myös päiväunia heti käsittelyn jälkeen, äläkä varaa hoitoa aivan myöhäisiltaan, sillä nukkuminen kyljellään heti käsittelyn jälkeen voi liiskata ripset ikävästi ainakin toisesta silmästä.

Kotiin voi ostaa mukaan läpinäkyvän hoitomaskaran. Se sisältää keratiinia, joka ravitsee ripsiä. Keratiinimaskaraa voi käyttää sellaisenaan tai ripsivärin alla primerina.

Heti hoidon jälkeen ripset tuntuvat hiukan kovilta ja jähmeiltä etenkin silmän sisänurkassa. Tunne helpottaa muutamassa päivässä. Kestovärjäys antaa kauniin värin, mutta tuntuu “liimaavan” melko tuuheiksi luulemiani ripsiä hieman toisiinsa. Se ei lopulta ole ongelma, koska käytän Yumilashes-käsittelystä huolimatta ripsiväriä lähes joka päivä.

Ripset näyttävät kauniin kaarevilta: sopivan näyttäviltä mutta silti luonnollisilta.

Viikon päästä

Olen jo täysin tottunut taivutettuihin, kestovärjättyihin ripsiin. Ne näyttävät kauniilta ja siisteiltä. En juuri koe tarvetta harjata ripsiä ripsikammalla tai -harjalla, sillä myös keratiinimaskaran käyttö selvittää ripset unien jäljiltä.

Huomaan myös jättäväni silmämeikin tekemättä viikonloppuisin, mihin en kyllä pystyisi ilman kestotaivutusta. Taivutuksen ansiosta silmät näyttävät olevan enemmän hereillä ja koko ilme on virkeämpi ilman meikkiä. Koen myös, että raskaat silmäluomeni korostuvat vähemmän, kun ripset ovat aamusta iltaan terhakat.

Hyvä tietää

Kestotaivutuksia on usealla eri sarjalla, ja niitä tehdään kauneushoitoloissa ympäri maan. Kestotaivutusta ei tehdä alle 16-vuotiaille. Jos on herkistynyt hiusväreille, kestovärjäyksen voi jättää väliin. Taivutus haalistaa ripsien luonnollista väriä jonkin verran, mutta sen saa piiloon ripsivärillä.

Kokonaisarvio

Neljä tähteä viidestä. ****

Käsittely on todella hyvä ja muutos huomattava. Suosittelen lämpimästi. Kirjoitushetkellä kestotaivutuksesta on kuukausi aikaa. Ripset näyttävät aika lailla samalta kuin heti taivutuksen jälkeen. Minulla on pitkät mutta hyvin jäykät ripset, jotka on pakko taivuttaa joka aamu, jos niihin aikoo laittaa ripsiväriä. Kestotaivutus on helpottanut elämää ja nopeuttanut meikin tekoa. Ainoa pieni miinus on käsittelyn aiheuttama, ripsien lievä liimautuminen toisiinsa, joka tekee ripsistä vähemmän tuuheamman näköiset.

Katso Yumilashes-käsittelyn tekopaikat: yumilashes.fi.

Kuvat Istock ja Hanna Pesonen

RIPSET ENNEN ja JÄLKEEN (molemmissa kuvissa ilman meikkiä)

kauneus ripsienpidennykset silmameikki meikki
Kommentit (3)
  1. Ammattilainen ei jätä ripsiä suppuihin vaan erottelee ripset liimausvaiheessa. Koulutuksessa kyllä sitä painotettiin varsin paljon mutta kaikki ei näköjään silti tee sitä. Se onkin tuon työn yksi tärkeimmistä vaiheista ja siihen kuluu eniten aikaa

    1. SKY-Kosmetologi
      13.10.2019, 00:14

      En voisi olla enempää samaa mieltä! Ripset kuuluu erotella,eikä missään tapauksessa kuulu jättää klimpeiksi tai mennä klimppiin käsittelyn jälkeen.

  2. Mitä liimaa, jutussa ei mainittu mitään liiman käytöstä ripsien taivutukse/permanentin yhteydessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *