Huulipuna, miksi se on niin mahtava meikki?

 

Huulilla Bottega Verden Matte Lipstick Geranium Red.

Huulipuna on tärkeimpiä meikkejäni. Jopa niin tärkeä, että nelivuotiaani saattaa sunnuntaisin kysyä: ”Miksi sinulla ei ole sitä punaista nyt?” Sunnuntaisin pyrin olemaan meikkaamatta. Kuutena päivänä seitsemästä käytän vähintäänkin huulipunaa. Suosikkejani ovat puhtaat kirkkaanpunaiset ja fuksiaan taittavat pinkit. Suosin mattaa ja perusvoidemaista punaa, sillä en pidä kimalteesta enkä helmiäisestä huulillani.

7 syytä käyttää huulipunaa:

 1. Se on tehokas ja edullinen tapa piristää ilmettä ja tuoda väriä kasvoille. Huulipuna häivyttää väsymyksen merkkejä. Vaikka huulipunaa käyttäisi ainoana meikkinä, ilme on heti virkeämpi.
 2. Se kannustaa meikkaamaan. Jos käyttää säännöllisesti kirkkaanväristä huulipunaa, sitä on vaikea jättää väliin. Olo tuntuu ja näyttää alastomalta ilman punahuulia. Joku voisi tietysti ajatella, että tämä on miinuspuoli. Minusta se on plussa: pieni vaiva – iso vaikutus.
 3. Se saa hampaat näyttämään valkoisemmilta. Oikein valittu sävy luo optisen harhan, joka tekee ihmeitä hampaiden sävylle.
 4. Se hoitaa huulten ihoa. En ole käyttänyt huulivoidetta varmaan vuosikymmeneen, koska lähes päivittäisen punaamisen ansiosta huuleni eivät yksinkertaisesti kuivu ja tarvitse rasvaa.
 5. Se toimii ekstra-asusteena. Usein valitsen huulipunan sävyn niin, että se sopii asusteisiin, kuten korvakoruihin, kenkiin tai kaulakoruun. Tai päinvastoin.
 6. Se on auttanut minua löytämään tyylini. Minulle sanottiin vuosikausia, ettei minun kannata käyttää kirkkaanväristä huulipunaa, koska huuleni ovat niin kapeat. Huulipuna kuulemma korostaa tätä ”kauneusvirhettä”. Kun uskalsin uhmata tätä sääntöä ja muiden mielipiteitä, huulipunasta tuli pikkuhiljaa tavaramerkkini. Nyt se tuo iloa ja väriä lähes jokaiseen päivään.
 7. Se ilahduttaa muita – tai ainakin herättää keskustelua. Eräänä todella surkeana talviaamuna nuori nainen kääntyi katsomaan minua liikennevaloissa ja sanoi: ”Ihanan värinen huulipuna, siitä tulee itsekin hyvälle mielelle!” Se lämmitti mieltä, vaikken ollutkaan alun perin meikannut kehujen toivossa. Olen toki myös kuullut, kuinka punainen huulipuna on liian pornahtava arkikäyttöön. Ja jatkanut sen käyttöä 😉
Hanna Pesonen
Huulilla sekoitus L’Oréal Paris’n Color Riche -punia 285 Pink Fever ja 134 Rose Royale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ 7 huulipunasuosikkiani juuri nyt – ja ehkä aina

 1. Bottega Verden Matte Lipstick Geranium Red, 16,99 e, bottegaverde.fi. Todella hyvä mattapuna, täydellinen sävy ja koostumus. Luottopunani silloin, kun en jaksa miettiä, mitä käyttäisin tänään ja kaipaan kunnon kirkkaanpunaista.
 2. L’Oréal Paris’n Color Riche -punat, 10,90 e. Aivan loistava hinta-laatusuhde ja riittävästi pigmenttiä. Ihanat sävyt. Laaja saatavuus ja hyvin kiinni pysyvä hylsy. Jännä kyllä, se ei ole lainkaan itsestään selvä ominaisuus huulipunille!
 3. MACin Lipstick Lady Danger 21,90 e. Ihana matta ja huippukaunis sävy. Pysyy hyvin, eikä sotke, toinen luottomattapunani. Tätä voi levittää jopa ilman peiliä ilman katastrofaalisia tuloksia. Ostan usein kerralla kaksi.
 4. Maybellinen Super Stay Matte Ink 30 Romantic 10,90 e. En yleensä pidä nestemäisistä punista, mutta tähän ihastuin, koska se pysyy. Tämä on yksi harvoista huulipunista, joka kestää syömistä ja juomista. Siis oikeasti. Käytän, kun en ehdi korjailla huulimeikkiä. Romantic on sähäkän fuksia, mutta sävyjä on tarjolla paljon.
 5. Yves Saint Laurentin Tatouage Couture 1 Rouge Tatouage 39 e. Toinen nestemäinen puna, joka on jäänyt vakikäyttöön. Juuri oikea sävy, ihanan ohut koostumus ja todella pätevä sivellin, jolla voi myös rajata huulia.
 6. Diorin Rouge Dior 080 Red Smile noin 45 e. Silloin kun haluan klassisen, kiiltävän punaisen huulimeikin, luotan tähän. Tästä sävystä on vaikea laittaa paremmaksi. Luksusta!
 7. Chanelin Rouge Allure Velvet -punat, noin 45 e. Houkuttelevia sävyjä sesonki toisensa perään ja ihana, samettisen matta koostumus. Sopii myös meille, joiden huulten yläpuolella on jo juonteita, jotka imuroivat väriä. Suursuosikkini, fuksianpunainen 44 La Diva -sävy lopetettiin, mutta sittemmin olen innostunut 42 L’Eclatantesta ja 66 l’Indomabilesta.
Hanna Pesonen
Huulilla useita punaisia huulipunia päällekkäin! Laukussani on usein vähintäänkin 7.

 

Kuvat Hanna Pesonen

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *